Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ ' ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Άμεση προσφυγή στις κάλπες και αυτοδυναμία πριν από την ολοκληρωτική καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας  ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την 79η ΔΕΘ, τονίζοντας ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική σωτηρία της Ελλάδας. Εξήγγειλε μεταξύ άλλων κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ και πρόγραμμα για τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας. Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για πολιτικό αμοραλισμό.
  • «Λεφτά υπάρχουν διακήρυξε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ», ήταν το πρώτο σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη για την ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ. «Εκτοξεύθηκε στον αστερισμό του τζάμπα» μοίρασε δωρεάν ρεύμα, μισθούς, συντάξεις, σπίτια, χάρισε δάνεια, ίδρυσε τράπεζες, είπε. «Και τελικά… επανίδρυσε και τη Δημοκρατία στη χώρα μας». Η Σ.Βούλτεψη μίλησε για υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού, ενώ κατέληξε «είναι πια σίγουρο πως αυτός ο μάγος θα μετατρέψει τα ευρώ σε δραχμές».
  • Απορρίπτει κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός τρίτου μνημονίου ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι η χώρα δεν θέλει νέα δανεικά και ότι η τρόικα θα φύγει με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. Στηρίζει Στουρνάρα και Χαρδούβελη στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, επαναλαμβάνει ότι οι πρόωρες εκλογές θα ισοδυναμούσαν με πολιτική αυτοκτονία και δηλώνει βέβαιος για την εκλογή Προέδρου. Επίσης, προαναγγέλλει εξελίξεις στην κεντροδεξιά.
  • «Χορηγία» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση της ΝΕΡΙΤ να μη μεταδώσει ζωντανά την ομιλία του απόψε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Είναι καλό παιδί, είπε για τον Αλ.Τσίπρα ο Γ.Μπουτάρης. Συνάντηση και με τον Απ.Τζιτζικώστα. Στις 19.30 η ομιλία Τσίπρα στο Βελλίδειο.
  • Την πρόθεσή του να επισκεφθεί τα αρχαιολογικά ευρήματα στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Έναν χρόνο πριν, το υπουργείο Πολιτισμού  δεν εδινε δεκάρα για την ανασκαφή στην Αμφίπολη, είπε ο κ. Τσίπρας.

Κόσμος

  • Επαφές με την πολιτική ηγεσία της Αιγύπτου, αλλά και του Αραβικού Συνδέσμου έχει το Σάββατο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Κεντρικό ζήτημα των επαφών του, η συμμαχία που θέλουν να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ.
  • Τη μεγαλύτερή της πρόκληση από τότε που τέθηκε σε ισχύ αντιμετωπίζει η συμφωνία εκεχειρίας στην Ουκρανία, καθώς αναφέρονται πυρά και επιθέσεις στις βόρειες συνοικίες της πόλης Ντόνετσκ, όπως και στην περιοχή του αεροδρομίου. Το αεροδρόμιο ελέγχεται από το Κίεβο, η πόλη είναι υπό τον έλεγο των φιλορώσων.
  • Ένα Σαββατοκύριακο έμεινε στα δύο στρατόπεδα της Σκωτίας εν όψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Πέμπτης για την ανεξαρτησία ή την παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμφανίσεις, ομιλίες, και περιοδείες, χωρίς να λείπουν και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η μάχη είναι αμφίρροπη και συνεχίζεται για να πειστεί και ο τελευταίος πολίτης.
  • Τραγική κατάληξη είχε μια ακόμα απόπειρα μεταναστών από χώρες της Αφρικής να προσεγγίσουν την Ευρώπη. Σύμφωνα με τις Αρχές στη Μάλτα, σκάφος που μετέφερε τουλάχιστον 30 ανθρώπους βυθίστηκε 300 ναυτικά μίλια (550 χιλιόμετρα) ανοικτά των ακτών της χώρας. Επτά από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρήτη.
  • O στόχος του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι να «αφανίσει την Ουκρανία» ως ανεξάρτητο κράτος, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, καλώντας τις ΗΠΑ και την ΕΕ να είναι εγγυήτριες του ειρηνευτικού σχεδίου.

Οικονομία

  • Τρόπους για την τόνωση της ανάπτυξης και την προσέλκυση επενδύσεων, κυρίως ιδιωτικών, στην Ευρώπη αναζήτησαν οι 28 υπουργοί Οικονομίας της ΕΕ, στο Ecofin. Aνέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να παρουσιάσουν, έως την επόμενη συνάντησή τους τον Οκτώβριο στο Λουξεμβούργο, κατάλογο επενδυτικών εργαλείων.
  • Η Ιρλανδία εξασφάλισε στο Ecofin το πράσινο φως για να προεξοφλήσει ως το τέλος του έτους μέρος των δανείων που είχε λάβει από το ΔΝΤ, ενδεχόμενο που μελετά και η Πορτογαλία. «Υπήρξε μια πολιτική συμφωνία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μ.Νούναν. Το Δουβλίνο επιθυμεί να προεξοφλήσει τα 18 δισ. ευρώ από τα 22,5 δισ. ευρώ που είχε δανειστεί από το ΔΝΤ. Πάντως για την υλοποίηση αυτού απαιτείται η συμφωνία όλων των πιστωτών, δηλαδή ΔΝΤ, Κομισιόν, ΕΚΤ.
  • Έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, δίνουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ που συνεδριάζουν στο Μιλάνο. Έρευνα και υποδομές τα προνομιακά πεδία.

Αθλητισμός

  • Δεύτερη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τη Ρόμα, που επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Έμπολι. Απο σουτ του Νάινγκολαν και παρέμβαση του Σέπε σημειώθηκε το μοναδικό (αυτό)γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ εξαιρετικός ήταν ο Κώστας Μανωλάς, ο μοναδικός από τους Ελληνες «τζιαλορόσι» που αγωνίστηκε, καθώς έμειναν στον πάγκο οι Τοροσίδης, Χολέμπας.Στο άλλο ματς της ημέρας η Γιουβέντους επιβλήθηκε άνετα με 2-0 της Ουντινέζε του Ορέστη Καρνέζη.
  • Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ατλέτικο φεύγει νικήτρια από το Μπερναμπέου επικρατώντας με 2-1 της Ρεάλ, που γνώρισε τη δεύτερη φετινή της ήττα στην primera division. Οι «ροχιμπλάνκος» θα ταξιδεύσουν στην Ελλάδα με την ψυχολογία στα ύψη για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στην αυλαία του Champions League. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε με 2-0 της Ατλέτικο Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε. 
  • Στο Φάληρο ολοκληρώθηκε η πρώτη «δόση» της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον ΟΦΗ και χωρίς να δυσκολευτεί έφτασε στο «τρίποντο» (Ολυμπιακός - ΟΦΗ 3-0). Έτσι, οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις επιτυχίες (μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό) και πήραν μια... τονωτική ένεση εν όψει της πρεμιέρας του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Νίκης Βόλου (ΠΑΟΚ - Νίκη Βόλου 3-0), αλλά έχασε τον Τζαβέλλα με θλάση. Με ανατροπή της Βέροιας, που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 1ο λεπτό από την Κέρκυρα (Βέροια - Κέρκυρα 2-1) άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου