Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Σχέδιο επτά σημείων για να αντιμετωπιστεί το κύμα μετεγγραφών φοιτητών από την περιφέρεια προς τα αστικά κέντρα έχει εκπονήσει το υπουργείο Παιδείας. Πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των δικαιούχων μετεγγραφών στις 40.000 πανελλαδικά, χωρίς να είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσοι θα κάνουν χρήση του δικαιώματος.
  • Συνάντηση θα έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, με επίκεντρο την επιστροφή της τρόικας σε 10 ημέρες και την αναταραχή που επικράτησε στις ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ.
  • Ένας 49χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από χείμαρρο, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης, στην αγροτική περιοχή Δρυμού του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Στο ΙΧ αυτοκίνητο επέβαινε και o 19χρονος γιος του θύματος, ο οποίος νοσηλεύεται.
  • Από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (Μικρός Δακτύλιος), καθώς και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (Πράσινος Δακτύλιος), τα οποία επεκτείνονται μέχρι και τον Μεγάλο Δακτύλιο.
  • Παρέμβαση σε όσα αναφέρθηκαν τις τελευταίες μέρες από τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το «λεφτά υπάρχουν» έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μέσω σχολίου του στενού συνεργάτη του Γ.Ελενόπουλου. Όπως σημειώνει, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια και δεν λένε λέξη για τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν τη χώρα σε κρίση· υπάρχει «απόλυτη σιγή» για το έγκλημα σε βάρος της χώρας μέχρι το 2009, αναφέρει.

Κόσμος

  • Στη γαλλική πρωτεύουσα συνέρχεται τη Δευτέρα η κορυφή του διπλωματικού κόσμου για τη διάσκεψη για την καταπολέμηση του τζιχαντιστικού IS στο Ιράκ και τη Συρία, την οποία διοργανώνει η γαλλική κυβέρνηση. Στο Παρίσι οι ΥΠΕΞ από ΗΠΑ και Ρωσία, στόχος της διάσκεψης ο συντονισμός της «βοήθειας, της υποστήριξης και των δράσεων για την ενότητα του Ιράκ και εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης».
  • Σκάφος με περίπου 250 επιβαίνοντες βυθίστηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, σύμφωνα με το λιβυκό Ναυτικό, καθώς προσπαθούσε να φτάσει τις ευρωπαϊκές ακτές. Έχουν διασωθεί μόνο 26 άτομα και εκφράζονται φόβοι πως οι υπόλοιποι επιβαίνοντες έχουν πνιγεί.
  • Σε κατεστραμμένα από τις σφαίρες και τις αεροπορικές επιδρομές σχολικά κτίρια επέστρεψαν χιλιάδες παλαιστίνιοι μαθητές στη Λωρίδα της Γάζας. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο εβδομάδων εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς, αλλά τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει...
  • Η συμμαχία της κεντροαριστεράς και της αριστεράς που αποτελούσε την αντιπολίτευση στη Σουηδία κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, ενώ η ακροδεξιά καταλαμβάνει την τρίτη θέση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της σουηδικής δημόσιας τηλεόρασης SVT μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας. Τέλος εποχής για την κεντροδεξιά. Στο Κοινοβούλιο θα εισέλθει μάλλον και το φεμινιστικό κόμμα. Πρόκληση ο σχηματισμός κυβέρνησης.
  • Το Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες άνοιξε ξανά την Κυριακή, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την αιματηρή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο Μουσείο.

Οικονομία

  • Στα 511 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι καταπτώσεις εγγυήσεων του Δημοσίου στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2014. Από αυτές τα 395 εκατ. ευρώ αφορούν σε καταπτώσεις εγγυήσεων φορέων εντός της γενικής κυβέρνησης και τα 116 εκατ. ευρώ σε καταπτώσεις φορέων εκτός της γενικής κυβέρνησης.
  • Στην παρουσίαση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» που στοχεύει στην στέγαση και την εργασιακή επανένταξη αστέγων θα προχωρήσει σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Εργασίας. Από το εν λόγω πρόγραμμα, προϋπολογισμού 9,4 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, αναμένεται να ωφεληθούν 1.200 άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, ενώ 480 εξ αυτών θα αποκτήσουν και εργασία.
  • Ο ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται με 300 ευρώ καθαρά (έως 440 μεικτά) αφού απασχολείται με ευέλικτες μορφές εργασίας (μειωμένο ωράριο, μερική απασχόληση, ενοικίαση, εκ περιτροπής εργασία), σύμφωνα με τα στοιχεία - σοκ μελέτης του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου