Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Αλλάζει ο χάρτης των μετακινήσεων του Πειραιά από την Τρίτη, λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού Μετρό «Πειραιάς». Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εταιρεία Αττικό Μετρό.
  • Άμεσα αναμένεται να παρουσιαστεί η μελέτη για το Μουσείο Ολοκαυτώματος που ετοιμάζεται να δημιουργηθεί στον χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού της Θεσσαλονίκης. Το μουσείο «δεν θα είναι αφιερωμένο στον αφανισμό των 55.000 συμπολιτών μας, αλλά θα είναι ένα σύμβολο στην πόλη κατά του Ολοκληρωτισμού» είπε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.
  • Με πυρά προς όλες τις πλευρές, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, απαντά το «Ποτάμι» με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
  • Ένταση σημειώθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη, όταν συνεργάτης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και δημοτικού συμβούλου, Αρ.Ματθαιόπουλου προσπάθησε να βιντεοσκοπήσει τη συζήτηση.
  • Να παραμείνουν εκτός του υπουργείου Οικονομικών και των ΔΟΥ οι 393 απολυμένες καθαρίστριες αναμένεται να εισηγηθεί αρεοπαγίτης την ερχόμενη εβδομάδα. Ο αρεοπαγίτης αναμένεται να επισημάνει ότι το Πρωτοδικείο, που διέταξε την επαναπρόσληψή τους, υπερέβη τη δικαιοδοσία του, καθώς οι καθαρίστριες έχουν περιέλθει σε διαθεσιμότητα και δεν έχουν απολυθεί. Έωλη και νομικά αβάσιμη χαρακτηρίζει ο νομικός εκπρόσωπος των απολυμένων καθαριστριών την εισήγηση.

Κόσμος

  • Ένας κατά συρροή βιαστής και δολοφόνος που έχει εκτίσει ήδη ποινή 30 ετών σε βελγική φυλακή και υποστηρίζει ότι πάσχει από «ανυπόφορο ψυχικό άλγος», θα υποβληθεί σε ευθανασία, κάτι που ζητάει εδώ και χρόνια.
  • Το αποτέλεσμα των βουλετικών εκλογών και η μεγάλη άνοδος του ακροδεξιού κόμματος έβγαλε στους δρόμους της Στοκχόλμης και του Γκέτεμποργκ χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών  διπλασίασε τα ποσοστά του φτάνοντας το 12,9%.
  • Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι συναντήθηκε στο Παρίσι με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε λόγο για «εποικοδομητική συνομιλία». Τηλεφωνική συνομιλία υπήρξε και μεταξύ του απερχόμενου προέδρου της Κομισιόν, Ζ.Μπαρόζο, και του Βλ.Πούτιν.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιήσει μια έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη Πέμπτη για την επιδημία του ιού Έμπολα που πλήττει τη Δυτική Αφρική. Είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο το Συμβούλιο Ασφαλείας, που είναι αρμόδιο για τη διασφάλιση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, να ασχολείται με ένα θέμα δημόσιας υγείας.
  • Μεγάλες είναι οι υλικές καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Οντίλ, σαρώνοντας τις ακτές της Μπάχα Καλιφόρνια στο δυτικό Μεξικό. Χιλιάδες τουρίστες αναζήτησαν καταφύγιο σε κέντρα έκτακτης ανάγκης, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Οικονομία

  • Το Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια (ΕΓΔ) τρίμηνης διάρκειας ύψους 1 δισ. ευρώ την Τρίτη στις 16 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
  • Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 23.59 μ.μ. η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης «Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».
  • Τα στοιχεία διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα που ανέφερε ότι συνεχίζεται η αποεπένδυση στην οικονομία, αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν.Μηταράκης, συνεχίζοντας την κυβερνητική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ. Παίρνοντας τη σκυτάλη ο έτερος υφυπουργός Ανάπτυξης, Ο.Κωνσταντινόπουλος, εστιάζει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τον κατηγορεί για άγνοια, ενώ τονίζει ότι το ΕΣΠΑ δεν είναι αντικείμενο ανέξοδης παροχολογίας.

Αθλητισμός

  • Από το απόγευμα της Δευτέρας κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο πληροφορίες που κάνουν λόγο για απόφαση του 6ου Θερινού Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει παράνομη την επιχορήγηση της Περιφέρειας Αττικής προς τον Παναθηναϊκό με σκοπό την ανακατασκευή της Λεωφόρου. Όπως ξεκαθάρισαν λοιπόν αργά το βράδυ της Δευτέρας από κοινού ΠΑΕ και Ερασιτέχνης η επόμενη μέρα του συλλόγου βρίσκεται στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ καθιστούν σαφές πως δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση από το Ελεγκτικό Συμβούλιο στα χέρια τους και αφήνουν αιχμές για το ζήτημα, αφού λένε πως η διαρροή έγινε «εκ του πονηρού».
  • Συναρπαστικό ήταν το τελευταίο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής στην Premier League, με τις Χαλ και Γουέστ Χαμ να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2 στην έδρα της πρώτης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές αλλά δεν κατόρθωσαν να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους ως το τέλος, καθώς τη δεύτερη φορά «προδόθηκαν» από το αυτογκόλ του Ντέιβις.
  • Ένα γκολ του Χουάν Ντομίγκες Λάμας στο 13ο έκρινε την τελευταία αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής στην Primera Division και χάρισε τη νίκη στη Λα Κορούνια, στην έδρα της Εϊμπάρ, με 1-0. Για την ομάδα της Γαλικίας ήταν το πρώτο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα και της επέτρεψε να «ξεκολλήσει» από την τελευταία θέση.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου