Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Να ηγηθεί το ΠΑΣΟΚ της Κεντροαριστεράς επιθυμούν οι ψηφοφόροι του χώρου, όπως προκύπτει από έρευνα του ιστότοπου kentoaristera.gr και της πρωτοβουλίας 50plus. Προτιμότερος εταίρος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας για το 43,6% των ερωτηθέντων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το 32,6% η ΝΔ.
  • Σχέδιο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη που έχει στόχο την ποσοτικοποίηση των επιπτώσεων από τη μείωση του φόρου σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων όπως το ψωμί, το γάλα και το ελαιόλαδο.
  • Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Στεφάν Ντουζαρίκ, έπειτα από αναφορά του Μπαν Γκι-μουν για την αναγκαιότητα οι «δύο ηγέτες» στην Κύπρο να προχωρήσουν σε διαδικασία «πάρε-δώσε» για να μπορέσουν να συμφωνήσουν στην τελική λύση.
  • Σε απροειδοποίητη επίσκεψη στο 2ο Εσπερινό ΓΕΛ Αθηνών στους Αμπελόκηπους προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, πραγματοποίησαν περίπου 300 άτομα στα Προπύλαια το απόγευμα της Τρίτης. Εκδηλώσεις μνήμης διοργανώνονται και την Πέμπτη, οπότε και συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του. Το απόγευμα της Παρασκευής θα γίνει συναυλία των «Φίλων του Π.Φύσσα» στο Σύνταγμα.

Κόσμος

  • Υποχωρεί η υποστήριξη στην πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ενώ η υποψήφια Μαρίνα Σίλβα εμφανίζεται με μικρό προβάδισμα σε μία μάχη που όπως φαίνεται θα κριθεί στον δεύτερο γύρο. Η διαφορά στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στο όριο του στατιστικού λάθους και οι δύο υποψήφιες θεωρούνται στα γκάλοπ ουσιαστικά ισόπαλες.
  • Ένα ακόμα περιστατικό πυρκαγιάς σε συναγωγή απασχολεί τις Αρχές στις Βρυξέλλες, ωστόσο, οι Αρχές αποφεύγουν να μιλήσουν για τρομοκρατική ενέργεια, εξετάζοντας ως επικρατέστερο σενάριο τον εμπρησμό. Από τους καπνούς, τρία άτομα αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.
  • Την ανάγκη διεθνούς συντονισμού και συνεργασίας προκειμένου να σωθούν ζωές από τον ιό Έμπολα υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα, παρουσιάζοντας στο Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) το σχέδιo για την αντιμετώπιση της επιδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.400 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική.
  • «Ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις» τόνισε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της έναρξης της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
  • Οι ωμότητες που διαπράττουν οι τζιχαντιστές και οι κυβερνητικές δυνάμεις στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία έχουν οδηγήσει τη χώρα στην «τρέλα», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της επιτροπής των ερευνητών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα εγκλήματα πολέμου στη συριακή σύγκρουση.

Οικονομία

  • Σύσκεψη για τη μείωση της τιμής του γάλακτος πραγματοποιείται το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη, στο υπουργείο Ανάπτυξης. Στη σύσκεψη, που συγκαλεί ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ και της γαλακτοβιομηχανίας και σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του υπουργείου είναι με μια «συμφωνία κυρίων» να επιτευχθεί μείωση κατά 5% στην τιμή του φρέσκου γάλακτος.
  • Στα δέκα ως 15 εκατ. ευρώ αποτιμάται η ζημιά για τον ελληνικό τουρισμό από το «ντόμινο» των λουκέτων ρωσικών πρακτορείων κατά τη διάρκεια της εφετινής περιόδου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Αθλητισμός

  • Γεμάτος εγκωμιαστικά σχόλια για τη δουλειά του Μίτσελ και τη μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο, ήταν ο ισπανικός Τύπος, λίγα λεπτά μετά το τέλος του θριάμβου που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα του Champions League. Αρκετοί τίτλοι των ισπανικών ΜΜΕ, αποθέωσαν τον Μίτσελ και… έκλαψαν για τους «Ροχιμπλάνκος» που υποκλίθηκαν στο Καραϊσκάκη.
  • Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Μίτσελ μετά το τέλος του αγώνα στο Φάληρο και πώς να μην ένιωθε έτσι, όταν μετά από 90 λεπτά αγώνα, είχε πετύχει μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην καριέρα του και μάλιστα κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης και φυσικά, περσινή φιναλίστ του Champions League. Μία Ατλέτικο που πριν από μερικές ημέρες, έφυγε νικήτρια από το Μπερναμπέου επί της βασίλισσας Ρεάλ! Μαρινάκης: «Όλη η Ελλάδα είναι περήφανη».
  • Η κλάση του Κάρλος Τέβες γλίτωσε τη Γιουβέντους από «στραβοπάτημα» στην έδρα της, στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου του Champons League.
  • Πηγή― Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου