Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Το ΔΝΤ, μέσω εκπροσώπου του, επιβεβαιώνει την παραλαβή της επιστολής του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου, προς τη γενική διευθύντρια, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε συνέντευξή της υποστήριξε ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της όταν είχε θίξει το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε ότι η σχετική αναφορά της Λαγκάρντ αφορούσε μηνύματα Ελλήνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Στην Ελλάδα έφτασε το βράδυ της Τετάρτης, ύστερα από ενεργοποίηση της διαδικασίας έκδοσης από τη Βρετανία, το ζεύγος Γριβέα που εμπλέκεται στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
  • Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο θα έχει την Πέμπτη στο Βατικανό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Είναι η πρώτη συνάντηση προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με ηγέτη κόμματος της Αριστεράς. συνάντηση του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας με ηγέτη κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς - See more at: http://left.gr/news/istoriki-synantisi-toy-alexi-tsipra-me-ton-papa-fragkisko-sto-vatikano#sthash.6Ve5B6ZX.dpuf
  • Προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.  Αρνητική, ωστόσο, φαίνεται να είναι η εικόνα των πολιτών για τις εξαγγελίες τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ.
  • Ευκαιρία να συναντηθούν θα έχουν στο Αζερμπαϊτζάν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αντώνης Σαμαράς και Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της τελετής που θα λάβει χώρα για την 20η επέτειο των κοιτασμάτων του Σαχ Ντενίζ.

Κόσμος

  • Η ώρα της κάλπης έφτασε για περίπου 4,2 εκατομμύρια σκωτσέζους, οι οποίοι καλούνται την Πέμπτη να λύσουν ή να διατηρήσουν την Ένωση του 1707 με την Αγγλία. Το ερώτημα στο ψηφοδέλτιο είναι το εξής: «Πρέπει η Σκωτία να είναι ανεξάρτητη χώρα;» Για την απάντηση, Λονδίνο και Εδιμβούργο θα πρέπει να περιμένουν ενδεχομένως μέχρι να μετρηθεί και η τελευταία ψήφος.
  • Ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθάρισε την Τετάρτη ότι οι αμερικανοί στρατιώτες που θα σταλούν στο Ιράκ δεν θα συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών, κλείνοντας το «παράθυρο» που άνοιξε ένα 24ωρο νωρίτερα ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου. Την ίδια διαβεβαίωση έδωσε ενώπιον του Κογκρέσου και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι.
  • Νέα πυρά κατά της NSA εξαπέλυσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, κατηγορώντας την Υπηρεσία ότι παρέδιδε στο Ισραήλ εμπιστευτικές πληροφορίες που δεν είχαν υποστεί καμία επεξεργασία, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο το διεθνές πρωτόκολλο.
  • Πρόστιμο 3.040 ευρώ επιβλήθηκε στον ακροδεξιό Πολωνό ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν-Μίκε για τα ρατσιστικά σχόλια που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον περασμένο Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
  • Αβεβαιότητα καλύπτει την κάλπη της Σκωτίας για ανεξαρτησία: Παρά την εκστρατεία του Λονδίνου εναντίον της απόσχισης, κανείς δεν μπορεί να δει πέραν της Πέμπτης. Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν μόνο οριακά μπροστά το «όχι», ενώ η βρετανική κυβέρνηση «ραίνει» με υποσχέσεις ενισχυμένων αρμοδιοτήτων τους Σκωτσέζους για να μην φύγουν.

Οικονομία

  • Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μείωσε περαιτέρω το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει και δήλωσε ότι στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Οκτώβριο, θα εκτιμήσει εάν συντρέχουν οι συνθήκες για τον τερματισμό του. Η Fed εκτίμησε παράλληλα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στο υφιστάμενο εύρος τους για «σημαντικό χρονικό διάστημα».
  • Σε κυκλοφορία τίθεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις 23 Σεπτεμβρίου το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, ένα χρόνο περίπου μετά το λανσάρισμα του νέου τραπεζογραμματίου των 5 ευρώ.
  • Η ΕΚΤ προχωρά την Πέμπτη στην πρώτη προσφορά φθηνής ρευστότητας στις τράπεζες, με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας της ευρωζώνης. Με τον πληθωρισμό σε χαμηλό 5ετίας και την οικονομία στάσιμη, η κεντρική ευρωτράπεζα ελπίζει ότι η ζήτηση στην πρώτη από τις έξι στοχευμένες πράξεις μακροχρόνιας αναχρηματοδότησης ή TLTROs, θα κινηθεί υψηλά. Η μέση εκτίμηση των αναλυτών μιλά για αιτήσεις δανείων ύψους 174 δισ. ευρώ. Ωστόσο το Reuters προειδοποιεί ότι ίσως το πρόγραμμα ξεκινήσει υποτονικά.

Αθλητισμός

  • Με γκολ του Μπόατενγκ στο 90' η Μπάγερν Μονάχου νίκησε με 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της πρώτη αγωνιστικής των ομίλων του Champions League στα ματς της Τετάρτης. Ο ΑΠΟΕΛ στάθηκε πολύ καλά στο Καμπ Νου αλλά έχασε με 1-0 από την Μπαρτσελόνα, ενώ ο Άγιαξ πήρε τον βαθμό στην Ολλανδία από την Παρί Σεν Ζερμέν με 1-1. «Τρόμο» προκάλεσαν η Ρόμα (με Τοροσίδη και Μανωλά) που συνέτριψε με 5-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Πόρτο που διέσυρε με 6-0 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Στο 1-1έμειναν Τσέλσι και Σάλκε, στο 0-0 η Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Σαχτάρ Ντόνετσκ.
  • Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία, την Πέμπτη 18/9 στις 13:00, τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και Πανιώνιος για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής, όπως και τον Καρντόσο της Κέρκυρας.
  • Θετική κατάληξη είχε για τον Παναθηναϊκό η εκκρεμότητα της παρουσίας του Γκόρντον Σίλντενφελντ στην αποστολή της ομάδας εν όψει της αναμέτρησης με τη Ντιναμό Μόσχας στην πρεμιέρα του Europa League την Πέμπτη (20:00, ΑΝΤ1). Το απόγευμα της Τετάρτης οι παίκτες πραγματοποίησαν την τελευταία τους προπόνηση πριν την αναμέτρηση με την Ντιναμό Μόσχας, με τον Κροάτη να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, αλλά να συμπεριλαμβάνεται τελικά στην αποστολή.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου