Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Να καταθέσει στις ελληνικές δικαστικές αρχές η Κριστίν Λαγκάρντ ως «ουσιώδης μάρτυρας» στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ζήτησαν από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ζωή Κωνσταντοπούλου.
  • Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη, από τις 13:00 έως και τις 17:00, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων σταθερών συγκοινωνιών «Σέλμα».
  • Η αίτηση της Χρυσής Αυγής με την οποία ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η υπουργική απόφαση για την αναστολή της χρηματοδότησής της συζητήθηκε την Παρασκευή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.
  • Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 64 άτομα που συνελήφθησαν την Πέμπτη στην αντιφασιστική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.
  • Ελεγχοι για τα τραπεζοκαθίσματα πραγματοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να απελευθερωθεί ο κοινόχρηστος χώρος που καταλαμβάνεται παράνομα από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και να διευκολυνθεί η κίνηση των πολιτών.

Κόσμος

  • Οι παραγωγοί του σκωτσέζικου ουίσκι εξέφρασαν την ανακούφισή τους μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, χαιρετίζοντας τη «σταθερότητα» της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ουίσκι είναι το δεύτερο σημαντικότερο εξαγόμενο προϊόν της Σκωτίας μετά το πετρέλαιο και οι παραγωγοί ανησυχούσαν για την έξοδο, έστω και προσωρινή, μιας ανεξάρτητης Σκωτίας από την ΕΕ.
  • Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία Εντ Μίλιμπαντ ανακοίνωσε ότι οι Εργατικοί δεσμεύονται να παραχωρήσουν περισσότερες εξουσίες στα τέσσερα έθνη που συγκροτούν το Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Χαιρέτισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι αυτή ήταν μία ψήφος για αλλαγή σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Οι τουρκικές Αρχές άνοιξαν τελικά τα σύνορα επιτρέποντας τη διέλευση εκατοντάδων Κούρδων της Συρίας που είχαν συγκεντρωθεί πίσω από τα συρματοπλέγματα, ζητώντας να περάσουν στο τουρκικό έδαφος μετά την κατάληψη κουρδικών χωριών και την πολιορκία της βόρειας πόλης Αΐν αλ-Αράμπ από τους τζιχαντιστές. Μπροστά στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους (IS) το PKK έχει καλέσει στα όπλα τους νεαρούς Κούρδους της Τουρκίας.
  • Η Ισπανία είναι «πολύ ευτυχής» για το «όχι» των Σκωτσέζων στην ανεξαρτησία, δηλώνει ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος αντιτίθεται κατηγορηματικά στο δημοψήφισμα που επιδιώκουν να οργανώσουν στις 9 Νοεμβρίου οι εθνικιστές της Καταλονίας. Τα ισπανικά ομόλογα και οι μετοχές καταγράφουν τις κορυφαίες επιδόσεις στην Ευρώπη.
  • Ο ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Μόσχα είναι «έτοιμη να ακούσει την ΕΕ και τις ΗΠΑ, εάν μάθουν να ακούν τη Ρωσία», λέγοντας, με φόντο τις κυρώσεις, πως «ιστορικά, έχουν αποτύχει οι απόπειρες να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία». Την ίδια ώρα, το υπουργείο Φυσικών Πόρων αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς σε ξένες εταιρείες ενέργειας ως απάντηση στις κυρώσεις. Παράλληλα, η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία με υψηλότερους δασμούς εάν επιταχυνθεί η εμπορική διασύνδεση με την ΕΕ.

Οικονομία

  • Δεν αποτελεί επιλογή η διαγραφή του χρέους ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας από το Λονδίνο στο Bloomberg. Αποκάλυψε πως η Ελλάδα συζητά με τους εταίρους την έξοδο της από το πρόγραμμα της τρόικας, λέγοντας χαρακτηριστικά «όλες οι δυνατότητες αυτή τη στιγμή είναι ανοικτές». Μη ρεαλιστικό χαρακτήρισε τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών, προσθέτοντας ότι οι συχνές εκλογές πλήττουν την ανάπτυξη.
  • Στα 69,23 δισ. ευρώ έφθασαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το κράτος στο τέλος Αυγούστου. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σε σχέση με τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν νέα χρέη ύψους 1,3 δισ. ευρώ, σε ένα μήνα που λόγω του επιδόματος αδείας οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα λαμβάνουν περισσότερα χρήματα και φαινομενικά μπορούν να αντεπεξέλθουν ευκολότερα στα φορολογικά βάρη.
  • Κινεζικό δικαστήριο έκρινε ένοχο για διαφθορά το βρετανικό φαρμακευτικό κολοσσό GlaxoSmithKline (GSK), τον οποίο καταδίκασε σε πρόστιμο τριών δισεκατομμυρίων γιουάν, ή 380 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Αθλητισμός

  • Τρίτος στην λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές στο Europa League (σ.σ πρώην Uefa Cup) ανέβηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σημειώνοντας ακόμα ένα ατομικό ρεκόρ. Πλέον βρίσκεται πίσω μόνο από τους  Φρανκ Ροστ με 87 και ο Τζιουζέπε Μπεργκόμι με 96. Ο 33χρονος πια επιθετικός του ΠΑΟΚ με τη συμμετοχή του στον αγώνα του «δικέφαλου» απέναντι στην Ντιναμό Μινσκ έφτασε τις 70 συμμετοχές και ξεπέρασε τον Γουόλτερ Ζενγκά.
  • Στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, θα διεξαχθούν τα ημιτελικά και ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2020, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η UEFA. Το τουρνουά για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα διεξαχθεί σε διάφορες πόλεις της «γηραιάς ηπείρου» και συγκεκριμένα σε 13 διαφορετικές χώρες έτσι ώστε να εορταστεί η 60η επέτειος της UEFA. Υποψηφιότητα για τα ημιτελικά και τον τελικό του EURO 2020 είχε υποβάλει και το Μόναχο.
  • Ο Ματιέ Ντεμπισί θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Άρσεναλ για τουλάχιστον έξι εβδομάδες λόγω τραυματισμού, διάστημα που ενδέχεται να φτάσει ακόμη και τους τρεις μήνες, όπως δήλωσε ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ, την ώρα που ο Τζακ Γουίλσιρ ξεπέρασε ένα πρόβλημα στον αστράγαλο.
ΠΗΓΗ:  Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου