Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα φιλοξενούν οι Financial Times σε άρθρο τους στο οποίο κάνουν αναφορά στη στροφή -όπως αναφέρουν- του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωπαϊκή σκηνή και την προσπάθειά του να εμφανιστεί ως «πρωθυπουργός εν αναμονή».
  • Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα για τη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, στην οποία συμετείχαν περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες από όλα τα μουσικά ρεύματα. Παρόντες ήταν και οι γονείς του Παύλου Φύσσα. Φωτορεπορτάζ...
  • Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή πήραν οι τρεις από τους συνολικά 64 συλληφθέντες στην αντιφασιστική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και υπόλοιποι 61 θα οδηγηθούν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αυτόφωρο.
  • Βουτιά στο κενό από τον τέταρτο όροφο του Κέντρου Στέγασης Αστέγων επί της οδού Χαλκοκονδύλη, στο κέντρο της Αθήνας, έκανε το πρωί της Παρασκευής ένας άνδρας ηλικίας 44 ετών.  O εισαγγελέας έδωσε το απόγευμα εντολή για τη σύλληψη, με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, δύο γιατρών που ήταν χθες, Πέμπτη, σε υπηρεσία στο Δρομοκαΐτειο και δεν κράτησαν για νοσηλεία τον 44χρονο άστεγο.
  • Υπόθεση παράνομων εκδόσεων πιστοποιητικών ασφαλιστικής ενημερότητας εντόπισαν οι υπηρεσίες του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), στο κατάστημα του Κεραμικού. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Οικονομική Αστυνομία.

Κόσμος

  • Oι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εξαπολύσουν αεροπορικά πλήγματα εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αλλά δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν εκ των προτέρων πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν, δήλωσε η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα.
  • H γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι της, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές δαπανών και τη νέα στρατηγική που αφορά την θυγατρική της εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia, ενημέρωσαν ότι ενδεχομένως να επεκτείνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως την επόμενη Παρασκευή.
  • Νέες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις άρχισαν να διεξάγονται στο Μινσκ της Λευκορωσίας μεταξύ απεσταλμένων της κυβέρνησης της Ουκρανίας και των φιλορώσων αυτονομιστών. Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Λεονίντ Κούτσμα, εξέφρασε την υπάρξει πρόοδος και να «επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός», καθώς η συμφωνία που υπογράφηκε την 5η Σεπτεμβρίου παραβιάζεται σχεδόν καθημερινά.
  • Την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Νικολά Σαρκοζί, διεκδικώντας επίσημα την προεδρία της γαλλικής Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) ως πρώτο βήμα με στόχο να πάρει τη ρεβάνς στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2017. Πάντως, ο κατάλογος των δικαστικών υποθέσεων του τέως προέδρου είναι εξαιρετικά μακρύς.
  • Η διαδικασία προς την ανεξαρτησία της Καταλονίας «συνεχίζεται» και φαίνεται να «ενισχύεται» παρά τη νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα της Σκωτίας, δηλώνει ο πρόεδρος της Καταλονίας Αρτούρ Μας, ο οποίος παραμένει αποφασισμένος να προχωρήσει με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στις 9 Νοεμβρίου παρά την αντίθεση της Μαδρίτης.

Οικονομία

  • Η μετοχή του κινεζικού γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου πραγματοποίησε ράλι 36% στην πρεμιέρα της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο τίτλος της εταιρείας διαπραγματευόταν το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, στα 92,70 δολάρια. Σε αυτή την τιμή η κεφαλαιοποίηση της Alibaba αγγίζει τα 228,5 δισ. δολάρια.
  • Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα αναπτυξιακά προγράμματα τα οποία οδηγούν σε αύξηση του δημόσιου χρέους προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απευθύνοντας για μία ακόμη φορά έκκληση για δημοσιονομική πειθαρχία.
  • Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει, η Ελλάδα έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίζει να βγαίνει, δήλωσε ο Γκ.Χαρδούβελης. Αυτή τη φορά μάλιστα -προφανώς μετά το θέμα που προέκυψε με τη δήλωσή του στο Bloomberg- ήταν κατηγορηματικός: «Αποκλείεται το 3ο μνημόνιο. Αποκλείεται το 3ο πακέτο. Δεν το χρειαζόμαστε» είπε. Για την οικονομία υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου, τόνισε, απορρίπτοντας νέα μέτρα.

Αθλητισμός

  • Το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Μίλαν και τη Γιουβέντους δεσπόζει στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το ιταλικό πρωτάθλημα. Εκτός από το γόητρο, η Σαββατιάτικη (21:45) αναμέτρηση στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» έχει και βαθμολογική σημασία. Κατά τα άλλα, ίσως το πιο σημαντικό ματς του τριημέρου, διεξάγεται την Κυριακή στην Αγγλία, όπου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Τσέλσι.
  • Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η έναρξη της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ το Σάββατο, καθώς, οι τέσσερις ελληνικές ομάδες επιστρέφουν από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, ξανά στις εγχώριες και μάλιστα με επικίνδυνες αποστολές. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την αήττητη και πρωτοπόρο Βέροια (20:30), ενώ λίγο νωρίτερα, η Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό σε ένα μίνι επαρχιακό ντέρμπι και ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Ατρόμητο σε μία ακόμη αμφίρροπη αναμέτρηση.
  • «Μπλόκο» στην μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο, για τον αγώνα του «δικέφαλου» με τον Παναιτωλικό, έβαλε ο υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, όπως γνωστοποίησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου