Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Για να δούμε "ποιόν θα πάρει το ποτάμι"
  • Σε πορεία πολιτικού σχηματισμού, που παίρνει τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, μπήκε από την Κυριακή το Ποτάμι με το δικό του επίσημο «μανιφέστο». Έπειτα από έναν μαραθώνιο ομιλιών από τα 60 μέλη της Επιτροπής Διαλόγου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε τις 21 θέσεις τού «μεγάλου κίνηματος του ριζοσπαστικού Κέντρου» και «των αλλαγών», που θα «επουλώσουν τα τραύματα της χώρας».
  • Το 3ο ραντεβού «Ladies Run» έδωσαν σήμερα, Κυριακή, γυναίκες κάθε ηλικίας στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Οι γυναίκες έτρεξαν 5 και 10 χιλιόμετρα, με κοινό στόχο τη στήριξη του σωματείου «ΔΕΣΜΟΣ».
  • Νόμιμη κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ). Τις αιτήσεις ακύρωσης είχαν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας τους και διάφοροι εργαζόμενοι της ΑΤΕ.
  • Στις διώξεις χριστιανών στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, στη δοξολογία που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Ι. Ν. Παναγίας της Ελευθερώτριας, στο Διδυμότειχο.
  • Στο λιμάνι της Κέρκυρας παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Europalink» με σημαία Ιταλίας, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας προσέκρουσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού. Στο πλοίο επέβαιναν 693 επιβάτες και 70 μέλη πληρώματος και όλοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Κόσμος

  • Ο επικεφαλής της καμπάνιας για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, Αλεξ Σάλμοντ, κατηγόρησε την Κυριακή τη βρετανική κυβέρνηση ότι ξεγέλασε τους συμπολίτες του με τις υποσχέσεις περί εκχώρησης εξουσιών, καθώς τώρα φαίνεται να παραπέμπονται στις καλένδες.
  • Στους δρόμους της Μόσχας βγήκαν χιλιάδες Ρώσοι, πραγματοποιώντας πορεία για την ειρήνη στην Ουκρανία. Είναι η πρώτη αντιπολεμική διαδήλωση στη Ρωσία από την έναρξη της σύγκρουσης μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και δυνάμεων πιστών στο Κίεβο, πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες.
  • Το σημείο όπου είχαν εγκατασταθεί οι θάλαμοι αερίων στο ναζιστικό στρατόπεδο του Σομπιμπόρ της Πολωνίας, εκτιμούν ότι ανακάλυψαν οι ειδικοί. Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο έχασαν τη ζωή τους πάνω από 250.000 εβραίοι. Το σημείο κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε με εντολή του Χίμλερ, ώστε να μην βρεθούν ποτέ τα ίχνη του. 
  • Με αντλίες νερού και δακρυγόνα οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να απωθήσουν δεκάδες Κούρδους στα σύνορα με τη Συρία. Οι Αρχές έκλεισαν προσωρινά τα σύνορα και οι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στη συριακή πλευρά. Αντικρουόμενες αναφορές για το τι προκάλεσε τα επεισόδια.
  • «Τους θεραπεύουμε και μετά αποκεφαλίζουν ανθρώπους. Έχω αηδιάσει να περιθάλπω μαχητές του Ισλαμικού Κράτους». Αυτός είναι ο λόγος που μια τουρκάλα νοσοκόμα αρνείται να αναλάβει άλλους τραυματίες του Ισλαμικού Κράτους, όπως ξεκαθαρίζει σε επιστολή της προς την αστυνομία και το Κοινοβούλιο της Τουρκίας.

Οικονομία

  • Ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν επέκρινε την πρόσφατη μείωση του κόστους δανεισμού στην οποία προέβη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καθώς και τη δέσμευσή της να αγοράζει τιτλοποιημένο χρέος, λέγοντας πως απάλλαξε τις κυβερνήσεις από την πίεση να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.
  • Απευθείας ηλεκτρονική πρόσβαση στη λεγόμενη «μαύρη λίστα» προσφέρει πλέον η θυγατρική εταιρεία των τραπεζών «Τειρεσίας ΑΕ» έναντι σχετικά χαμηλού τιμήματος. Έτσι, οποιαδήποτε επιχείρηση θέλει να μετρήσει το επιχειρηματικό ρίσκο που συνεπάγεται μια συνεργασία, έχει τη δυνατότητα να συλλέξει πληροφορίες είτε απευθείας από την «Τειρεσίας ΑΕ» είτε και μέσω τρίτου.
  • «Ολοκληρωμένη ριζοσπαστική πρόταση» για τα κόκκινα δάνεια προαναγγέλλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του, τονίζοντας επίσης ότι είναι επείγον για το ασφαλιστικό μας σύστημα να εισπραχθούν οι οφειλές μέσα από ρύθμιση με μεγαλύτερο αριθμό δόσεων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει εκ νέου λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο και τονίζει ότι η χώρα «πρέπει να κινηθεί τώρα πλέον με βάση το δικό της εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

Αθλητισμός

  • Νέα «γκέλα» για την Παρί Σεν Ζερμέν στο «σαμπιονά». Μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Ρεν, η ομάδα του Λοράν Μπλαν δεν κατάφερε να νικήσει στο «Παρκ ντε Πρενς» τη Λιόν, η οποία «τσίμπησε» το βαθμό λίγο πριν τη λήξη του αγώνα (1-1). Την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή του Championnat, έχασε την Κυριακή η Λιλ, καθώς στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Μονπελιέ και έτσι έμεινε δύο βαθμούς πίσω από την Μπορντό και την Μαρσέιγ. Παράλληλα, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, Γκινγκάμπ, έμεινε στις τελευταίες θέσεις, καθώς ηττήθηκε στο Πριγκηπάτο απ την Μονακό με 1-0.
  • Η Σεβίλη συνεχίζει το καλό της ξεκίνημα στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς πέρασε νικηφόρα (3-1) από την έδρα της νεοφώτιστης Κόρντομπα και έφτασε στους δέκα βαθμούς μετά από τέσσερις αγώνες, πράγμα που την φέρνει προς το παρόν στην πρώτη θέση θέση της Primera Division με ένα παιχνίδι περισσότερο από την Μπαρτσελόνα που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή απέναντι στη Λεβάντε. Νωρίτερα τη δεύτερη νίκη της στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα πανηγύρισε η Βιγιαρεάλ. Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη, πέτυχε η Αλμερία, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Σοσιεδάδ με 2-1
  • Με τους Ορέστη Καρνέζη και Παναγιώτη Κονέ στη βασική ενδεκάδα, η Ουντινέζε επικράτησε 1-0 στο «Φρίουλι» της Νάπολι, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα, η Φιορεντίνα, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League, επικράτησε 1-0 στο Μπέργκαμο της Αταλάντα και πανηγύρισε την πρώτη φετινή της νίκη. Νωρίτερα, στην κορυφή του Campionato παρέμεινε η Ρόμα, καθώς επικράτησε άνετα της Κάλιαρι με 2-0 και μαζί με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, Γιουβέντους, οδηγούν την «κούρσα» χωρίς βαθμολογική απώλεια.
ΠΗΓΗ:  Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου