Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ ' ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Το πρόβλημα της ενημέρωσης των νέων για το θέμα των ναρκωτικών επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, και ζητά από Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες για καλύτερη και αποτελεσματικότερη ενημέρωση.
  • Σε παράσταση προς τη Γερμανία για τη χρήση της ονομασίας «FYR of Macedonia», την οποία η Αθήνα θεωρεί «αδόκιμη αναγραφή», πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Εξωτερικών. Η ονομασία αυτή χρησιμοποιήθηκε στη διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια που οργανώθηκε στο Βερολίνο.
  • Κατά του άρθρου 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει την ποινικοποίηση των αρνητών γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και του Ολοκαυτώματος τάσσονται με κείμενό τους δεκάδες ιστορικοί από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και άλλους επιστημονικούς φορείς. Οι ιστορικοί ζητούν να μην ψηφιστεί το επίμαχο άρθρο, καθώς -όπως τονίζουν- πλήττει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, και ταυτόχρονα δεν είναι αποτελεσματικό για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του ναζισμού και του μισαλλόδοξου λόγου.
  • Πιλοτικά ξεκινά σε ορισμένες περιοχές της χώρας εντός των προσεχών ημερών το νέο σύστημα έκδοσης αστυνομικής ταυτότητας, που απαιτεί λιγότερα έγγραφα από τον πολίτη. Τον Οκτώβριο η νέα διαδικασία θα εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Ελλάδα.
  • Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, υπόγεια καταστήματα και αποθήκες, ενώ από τις  ξαφνικές καταιγίδες άρχισαν να σημειώνονται και ζημίες σε αγροτικές καλλιέργειες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Κόσμος

  • Δημοσιεύματα σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης θέλουν τον βασιλιά Χουάν Κάρλος και την βασίλισσα Σοφία να βρίσκονται κοντά στον χωρισμό. Τις πληροφορίες μετέδωσαν αρχικά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έγραψαν ότι το ζεύγος πέρασε χωριστά τις διακοπές του.
  • Ισπανικό δικαστήριο διέταξε την Τρίτη να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι γονείς του Άσια Κινγκ, του 5χρονου αγοριού από τη Βρετανία που πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο, οι οποίοι διώκονταν επειδή τον πήραν από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν χωρίς την έγκριση των γιατρών.
  • Αποτροπιασμό προκαλεί νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο την Τρίτη, το οποίο φέρεται να δείχνει τον αποκεφαλισμό του Στίβεν Σότλοφ, του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου που κρατούσαν οι τζιχαντιστές. Οι ΗΠΑ εξετάζουν την αυθεντικότητα του βίντεο, στο οποίο το «Ισλαμικό Κράτος» προειδοποιεί να εκτελέσει έναν βρετανό όμηρο, έναν άνδρα που η οργάνωση είπε ότι ονομάζεται Ντέιβιντ Χέινς.
  • Χιλιάδες Γεζίντι, στριμωγμένοι κατά μήκος του δρόμου προς τα τουρκοϊρακινά σύνορα. Αυτήν ήταν η πρώτη εικόνα που αντίκρυσε ο Σεμπαστιάν ντε Κουρτουά, γάλλος συγγραφέας και δημοσιογράφος ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, φθάνοντας τη Δευτέρα στο Ιρακινό Κουρδιστάν.
  • Την Πέμπτη κυκλοφορεί στη Γαλλία το βιβλίο που έγραψε η πρώην πρώτη κυρία της χώρας Βαλερί Τριερβελέρ, στο οποίο θα περιγράφει τη ζωή της στο Μέγαρο των Ηλυσίων από τον Μάιο του 2012 ως τον Ιανουάριο του 2014 στο πλευρό του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Οικονομία

  • «Πρώτο πιάτο» στο μενού της συνάντησης των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι είναι τα θέματα του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του sansimera.gr, κατά την έναρξη των συνομιλιών, η ελληνική πλευρά παρουσίασε τα στοιχεία εκτέλεσης του προυπολογισμού, από τα οποία προκύπτει ότι η χώρα βρίσκεται πάνω από τους στόχους. Στη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε και το θέμα του ΕΝΦΙΑ.
  • Στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων για το έτος 2013 να είναι διπλάσια εκείνης του προηγούμενου έτους, να ανέλθει στα 260 εκ. ευρώ και να αποπληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη.
  • Η κυβέρνηση της Γαλλίας, η οποία έχει δεσμευτεί να κάνει εξοικονομήσεις πόρων ύψους 21 δισεκ. ευρώ περικόπτοντας τις δημόσιες δαπάνες το 2015, προετοιμάζει τα επιχειρήματά της για να ανακοινώσει ότι δεν θα υλοποιήσει την δέσμευση αυτή, και ένα από τα βασικότερα προβλήματα που θα προβάλλει είναι ο αφύσικα χαμηλός πληθωρισμός. Αυτό σημαίνει ότι η Γαλλία πιθανότατα θα υπερβεί ξανά το όριο του 3% για το έλλειμμά της.

Αθλητισμός

  • Με την επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στις προπονήσεις της Εθνικής συνεχίστηκε η προετοιμασία της «γαλανόλευκης» για τον αγώνα της Κυριακής με την Ρουμανία για τα προκριματικά του Euro 2016.
  • Δεν επιφύλασσε εκπλήξεις η λίστα του Παναθηναϊκού για τα παιχνίδια του Europa League, με την μόνη αλλαγή σε σχέση με τα ματς με την Μίντιλαντ να είναι ότι συμπεριλήφθηκε ο Βαλμίρ Μπερίσα, ενώ στην Β' λίστα προστέθηκε και ο Μάριος Τζανουλίνος.
  • Εκπλήξεις έκρυβε η λίστα που έστειλε ο Ολυμπιακός στην UEFA για τα ματς του Champions League καθώς από αυτή απουσιάζουν τα ονόματα του Ματιέ Ντοσεβί, Γκεβόργκ Γκαζαριάν, Μάικ Ολαϊτάν και αυτό του Κώστα Φορτούνη. Αυτό σημαίνει ότι οι παραπάνω παίκτες που ο Μίτσελ άφησε εκτός λίστας, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τους Ερυθρόλευκους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου