Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ ' ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Σε ουδέτερο έδαφος αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, λίγα 24ωρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου και την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα.
  • Οι εν εξελίξει μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση που θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο, ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας και το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του Κυρ.Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι.
  • Τη λύπη του για την απουσία του Παπανδρέου εξέφρασε ο Ευ.Βενιζέλος μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Αιχμηρός εμφανίστηκε δε έναντι της «ευτέλειας των κλακαδόρων», λέγοντας ότι αυτοί δεν ανήκουν στην Δημοκρατική Παράταξη. «Δεν κάνω καριέρα, επιτελώ καθήκον» συνέχισε, συμπληρώνοντας: προχωράμε όλοι μαζί όλοι όσοι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν.
  • Ο Κώστας Σημίτης ήταν ο πρώτος ομιλητής στην εκδήλωση του Ζαππείου για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αιχμηρός έναντι όσων συνέβαλαν στο κλίμα της Δευτέρας, τονίζοντας ότι η κεντροαριστερά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, νέα πρόσωπα και πάνω από όλα ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες. «Επιδίωξή μας πρέπει να είναι να βάλουμε τις βάσεις για ένα νέο μεγάλο Κίνημα, ένα ρεύμα ανανέωσης που θα είναι καθοριστικό για να ξεπεραστούν οι συνέπειες της κρίσης» σημείωσε.
  • Είναι παράνομη η απόλυση κατά τη διάρκεια της άδειας αναψυχής (θερινή άδεια) και νόμιμη κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας. Αυτό έκρινε ο Άρειος Πάγος, ερμηνεύοντας την εργατική νομοθεσία και δεν δέχθηκε την αγωγή 67χρόνου, του οποίου καταγγέλθηκε η εργασιακή του σύμβαση ενώ ήταν σε αναρρωτική άδεια.

Κόσμος

  • Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην προγραμματισμένη παράδοση του πρώτου από τα δύο ελικοπτεροφόρα πλοία Mistral στη Ρωσία, επικαλούμενη τις πρόσφατες ρωσικές ενέργειες στην ανατολική Ουκρανία. Η Ρωσία απαντά ότι η απόφαση της Γαλλίας δεν αποτελεί «τραγωδία».
  • Πάνω από 1.900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην ιστορία, η οποία καταγράφεται στη δυτική Αφρική, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ. Μάργκαρετ Τσαν, η οποία υπογράμμισε την δραματική αύξηση των θανάτων, οι οποίοι είχαν ξεπεράσει τους 1.500 μόλις την περασμένη εβδομάδα.
  • Η κατάσταση στην Ουκρανία, η αυξανόμενη απειλή των τζιχαντιστών, οι μάχες σε Ιράκ και Συρία κάνουν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Κάρντιφ της Ουαλίας την πιο κρίσιμη συνάντηση ηγετών χωρών-μελών του ΝΑΤΟ εδώ και σχεδόν μία δεκαετία. Ουκρανία, στήριξη των χωρών της ανατολικής Ευρώπης, Αφγανιστάν, αλλά και η απειλή του Ισλαμικού Κράτους θα βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας.
  • Να σταματήσουν την προέλαση στην ανατολική Ουκρανία κάλεσε τους φιλορώσους αυτονομιστές ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Λίγο νωρίτερα το Κίεβο ανακοίνωσε ότι Ποροσένκο και Πούτιν βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τον μηχανισμό κατάπαυσης του πυρός, ανασκευάζοντας προηγούμενη αναφορά ότι οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει σε «μόνιμη κατάπαυση του πυρός». Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, τα βήματα που προτείνει ο Πούτιν δεν εξετάζουν το καθεστώς της ανατολικής Ουκρανίας.
  • Αναφερόμενος στον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ από τζιχαντιστές, ο Ομπάμα τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αφεθούν στους εκφοβισμούς του Ισλαμικού Κράτους και ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη σε αυτή την «φοβερή πράξη βίας και βαρβαρότητας». Το πρόσωπο του Ισλάμ δεν είναι το Ισλαμικό Κράτος, λέει ο Τζον Κέρι.

Οικονομία

  • Οι φοροελαφρύνσεις θα βρεθούν την Πέμπτη στο «μενού» των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, ενώ θα επιχειρηθεί να κλείσουν ζητήματα που αναδείχθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες. Η τρίτη μέρα θεωρείται και «φαρμακερή», καθώς η τρόικα θα ανοίξει τα χαρτιά της επί των ελληνικών προτάσεων.
  • Μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της Cyprus Airways κατέθεσε η Aegean, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Μεταφορών της Κύπρου. Προσφορά κατέθεσε και η ιρλανδική Ryanair.
  • Μπορεί τα στατιστικά στοιχεία να οδηγούν σε προβλέψεις για ΑΕΠ άνω του 2% στα τέλη του 2014 και σε ρυθμούς ανάπτυξης μεσοσταθμικά κοντά στο 3% για το 2015, ωστόσο, επισημαίνουν οι αναλυτές της Τράπεζας Πειραιώς, η πορεία της οικονομίας θα κριθεί από τέσσερις παράγοντες, μεταξύ των οποίων και μια νέα συμφωνία για το δημόσιο χρέος.

Αθλητισμός

  • Μπορεί κανείς να το πει και «εκδίκηση». Η Αργεντινή νίκησε 4-2 τη Γερμανία σε φιλικό στο Βερολίνο, ενώ προηγήθηκε 4-0 στο 50', περίπου 40 ημέρες μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με αρκετές απουσίες τα «πάντσερ», με μία αλλά... καλή (Μέσι) η Αργεντινή, σάρωσε τους Γερμανούς με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ μέσα στα πρώτα 50 λεπτά.
  • Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Χαϊδάρι, σε κτήριο όπου στεγάζεται σύνδεσμος του Ολυμπιακού. Στο χώρο υπήρξε επίθεση από αγνώστους με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές σοβαρές υλικές ζημιές.
  • Προσωρινή διοίκηση ορίστηκε του ΑΡΗ ορίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ. Όπως λοιπόν γράφει στην ανακοίνωση η προσωρινή αυτ'η διοίκηση αποτελείται από τους Λάζαρο Παπαδόπουλο, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και Τηλέμαχο-Στυλιανό Κλεώπα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου