Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Σήμερα το πρωί θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία. Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα γινόταν την Πέμπτη. Το ραντεβού Σαμαρά-Ερντογάν γίνεται στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων Ερντογάν από τα Κατεχόμενα και στο τραπέζι θα βρεθεί το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά.
  • Με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας με το οποίο διευρύνονται οι πειθαρχικές αρμοδιότητες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επιταχύνεται η υπηρεσιακή εξέλιξη των λειτουργών της στρατιωτικής δικαιοσύνης και ρυθμίζονται λήξασες συμβάσεις αντισταθμιστικών ωφελημάτων, με προσδοκόμενο όφελος για το Δημόσιο, 178 εκατ. ευρώ.
  • Πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea αποκτούν από τις 5 Σεπτεμβρίου περισσότεροι από 850.000 τηλεθεατές στη Βορειοανατολική Ελλάδα και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, διοργανώνουν οι ένστολοι ανοίγοντας τον χορό των κινητοποιήσεων της 79ης ΔΕΘ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν απείλησαν ότι εάν συνεχιστεί η απαξιωτική πολιτική σε βάρος των Σωμάτων Ασφαλείας, θα ρίξουν «μαύρο» στα κόμματα της συγκυβέρνησης.
  • Συγκέντρωση και πορεία στη πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου σημειώθηκε η πλέον πρόσφατη  ομοφοβική επίθεση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το απόγευμα, την ώρα της ψηφοφορίας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Στο κάλεσμα των LGBT οργανώσεων επισημαίνεται ότι το νομοσχέδιο δεν καλύπτει τις διεκδικήσεις των ομοφυλόφιλων, την ώρα που η ρατσιστική βία βρίσκει ολοένα και περισσότερη νομιμοποίηση.

Κόσμος

  • Η κυβέρνηση του Ισραήλ παραδέχθηκε ότι εμπόδισε τα ΜΜΕ να αναφέρουν ότι ο δολοφονηθείς αμερικανός δημοσιογράφος Στίβεν Σότλοφ είχε επίσης ισραηλινή υπηκοότητα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για τη ζωή του, μετά την απαγωγή του από ισλαμιστές αντάρτες.
  • Η Ινδία έθεσε σε κατάσταση συναγερμού πολλά κρατίδιά της μετά την ανακοίνωση από την Αλ Κάιντα ότι ιδρύει ένα νέο παρακλάδι της στην ινδική υποήπειρο προκειμένου να επεκτείνει την επιρροή της στην περιοχή. Από τα κρατίδια που κατονομάζει ο Ζαουάχρι στο βίντεο μόνο στο Κασμίρ οι μουσουλμάνοι κάτοικοι αποτελούν την πλειοψηφία.
  • Προειδοποιήσεις κατά της Ρωσίας εκτόξευσαν οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής της Ουαλίας, παρά την πρόταση Πούτιν για εκεχειρία ανάμεσα στην Ουκρανία και τους φιλορώσους αυτονομιστές. ΗΠΑ και Ευρωπαίοι ηγέτες απείλησαν με νέες κυρώσεις, ενώ το ΝΑΤΟ κάλεσε τους ρώσους στρατιώτες να αποσυρθούν από την ανατολική Ουκρανία.
  • Στρατιωτικές ενισχύσεις έχει στείλει η Ουκρανία στην Μαριούπολη, εν αναμονή επίθεσης από φιλορώσους αυτονομιστές εναντίον της πόλης. Νωρίτερα, εκρήξεις ακούστηκαν στη πόλη, την οποία η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι θα υπερασπιστεί με κάθε κόστος. Η Μαριούπολη είναι ένα από τα κυριότερα κέντρα του Ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής 'Ενωσης και στην πόλη ζουν και χιλιάδες ομογενείς.
  • Η αμερικανική δικαιοσύνη έκρινε ένοχη την BP για «σοβαρή αμέλεια», η οποία οδήγησε το 2010 σε έκρηξη στην πετρελαϊκή πλατφόρμα Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού, γεγονός που προκάλεσε τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην αμερικανική ιστορία.

Οικονομία

  • Σύσκεψη με αντικείμενο τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές. Στη σύσκεψη, που γίνεται με πρωτοβουλία του ΔΝΤ, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της τρόικας, η ελληνική πλευρά και ενδεχομένως και άλλοι που έχουν συμφέροντα από αυτή τη συζήτηση.
  • Ανησυχητικά υψηλή ανεργία 23% μέχρι το 2020, προβλέπει το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στην νέα έκθεση του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία, την οικονομία και το Ασφαλιστικό. Σοκαριστικά είναι και τα στοιχεία που αποδεικνύουν μείωση του διαθέσιμου πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών κατά 41 δισ. ευρώ, ενώ η αγοραστική δύναμη είναι χαμηλότερη από εκείνη του 1984. «Τα στοιχεία καταδεικνύουν τη συνέχιση του αδιεξόδου για όσο συνεχίζονται οι ασκούμενες πολιτικές» τονίζεται.
  • Πίσω από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών περί «πολύ χρήσιμων και εποικοδομητικών συζητήσεων» στο Παρίσι η Αντιπολίτευση εντοπίζει κινδύνους για νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε επιπλέον απώλειες την ελληνική κοινωνία. Εστιάζοντας δε στα εργασιακά μιλούν για χιλιάδες νέες απολύσεις και περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας. «Οι κόκκινες γραμμές του υπουργού Εργασίας μετατράπηκαν σε λευκές σημαίες συνθηκολόγησης» λέει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αθλητισμός

  • Ντεμπούτο με τον ιδανικό τρόπο έκανε στον πάγκο της Ιταλίας ο Αντόνιο Κόντε, με την Σκουάντρα Ατζούρα να επικρατεί με 2-0 της Ολλανδίας, στο σημαντικότερο από τα αποψινά διεθνή φιλικά. Η Κύπρος ηττήθηκε με 2-0 από την Κροατία με τέρματα του Μάντζουκιτς, ενώ η Σουηδία νίκησε 2-0 την Εσθονία, με δύο γκολ του Ιμπραΐμοβιτς που έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Σουηδίας.
  • Συνάντηση με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού είχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος τους ενημέρωσε για όλα όσα συμβαίνουν στον σύλλογο. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο μπάτζετ της ομάδας, στις μεταγραφές, στην ελληνοποίηση, στο Financial Fairplay, στα έσοδα και στα έξοδα και τόνισε ότι «είμαστε -9 εκατ. ευρώ φέτος». Από την πλευρά τους, οι οπαδοί τόνισαν ότι τον στηρίζουν και ότι θα είναι δίπλα στην ομάδα.
  • Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Νταβίντ Φουστέρ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού έχει ξεκινήσει. Ο Ισπανός επιθετικός μέσος, ο οποίος τραυματίστηκε πριν το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Σίτι επί αμερικανικού εδάφους στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, άρχισε να γυμνάζεται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου