Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) αναφέρονται οι Times της Νέας Υόρκης σε ανταπόκριση από την Αθήνα, στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό.
  • Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για δήθεν ανακούφιση του λαού κρύβουν νέα προνόμια για τα μονοπώλια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξασφαλίσει τη στήριξη των βιομηχάνων, υποστήριξε ο γγ του ΚΚΕ σε ομιλία του στη Νάουσα.
  • Σημαντική άνοδο παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής η στάθμη του ποταμού Έβρου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στη Βουλγαρίας, με τη ροή του νερού να ξεπερνά τα 1200 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται επί ποδός.
  • Αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε το Μονομελές Εφετείο Ιωαννίνων το παράβολο των 200 ευρώ που απαιτείται για την άσκηση έφεσης. Η εφετειακή απόφαση θεωρεί τις επίμαχες διατάξει «καθαρά εισπρακτικό μέτρο» που εμποδίζει την πρόσβαση στη δικαιοσύνη.
  • Αποχώρησε από την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, καταγγέλλοντας την παράταξη της Ρένας Δούρου ότι καταψήφισε την πρόταση της μειοψηφίας για τη θέση του αντιπροέδρου, «μια θέση που ούτως ή άλλως, εκ του νόμου, ανήκει στην Αντιπολίτευση».

Κόσμος

  • Η Μαρίν Λεπέν και η άκρα δεξιά βρίσκονται «προ των πυλών της εξουσίας» προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, αντιδρώντας στα αποτελέσματα δημοσκόπησης σύμφωνα με την οποία η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου θα κέρδιζε τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, εάν διεξάγονταν σήμερα, ή ακόμα και τον δεύτερο γύρο εάν είχε απέναντί της τον Φρανσουά Ολάντ.
  • Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού συνδέσμου συμφώνησαν να λάβουν «όλα τα αναγκαία μέτρα» για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού κράτους και να συνεργαστούν με όλες τις διεθνείς, περιφερειακές και εθνικές προσπάθειες για την καταπολέμηση των ένοπλων οργανώσεων.
  • Δακρυγόνα και αντλίες νερού χρησιμοποίησε την Κυριακή η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για το θάνατο δέκα εργατών από πτώση ανελκυστήρα σε υπό κατασκευή ουρανοξύστη.
  • Το σχέδιό του για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη -παραμονή της 13ης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου- ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι θα επιχειρήσει να πείσει τους Αμερικανούς ότι οι τζιχαντιστές αποτελούν μία «σοβαρή απειλή», ότι το σχέδιό του δεν έχει καμία ομοιότητα με τον πόλεμο στο Ιράκ, ενώ επανέλαβε ότι είναι αντίθετος με τη χρήση χερσαίων δυνάμεων.
  • Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε την οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ότι θέτει σε κίνδυνο την κυβέρνηση εθνικής ενότητας που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά της.

Οικονομία

  • Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τη Δευτέρα τροπολογία με την οποία θα προτείνει την επαναφορά του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης στα προ των αυξήσεων επίπεδα του Μαρτίου του 2011, δηλαδή στα 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα, γνωστοποίησε ο υπεύθυνος του τομέα ενέργειας της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θανάσης Πετράκος.
  • Σειρά διαπραγματεύσεων με ηγέτες της ΕΕ θα έχει ο Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να υπάρξει κατανόηση, αλλά και αποδοχή των διατάξεων, που δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του νόμου, που ψηφίστηκε για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων.
  • Η κυπριακή κυβέρνηση με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ψήφιση το απόγευμα του Σαββάτου από την Ολομέλεια της Βουλής του επίμαχου νομοσχεδίου για τη διαδικασία εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων.

Αθλητισμός

  • Στο γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έπαιξε όπως σχεδίαζαν, αλλά άξιζε τον βαθμό της ισοπαλίας στάθηκε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ρουμανία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2016. Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των Ρουμάνων, ενώ τόνισε και τη σιγουριά του ότι η Ελλάδα θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Προβληματισμένοι, αλλά και αισιόδοξοι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές.
  • Σπουδαία νίκη μέσα στην Βουδαπέστη πέτυχε η Βόρεια Ιρλανδία με 2-1 επί της Ουγγαρίας, στην πρεμιέρα του 6ου προκριματικού ομίλου του EURO 2016, στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα. Στο τρίτο ματς του ομίλου, η Φινλανδία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε των Νήσων Φερόε με 3-1. Εν τω μεταξύ, σε άλλους ομίλους των προκριματικών, η Αλβανία άλωσε την Πορτογαλία με 1-0, και η Γερμανία νίκησε δύσκολα με 2-1 την Σκωτία.
  • Η Εθνική επέστρεψε στις επίσημες υποχρεώσεις της, μετά την «περιπέτεια» του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όμως, το ντεμπούτο στα προκριματικά του Euro2016 κόντρα στη Ρουμανία ήταν αρνητικό. Η «γαλανόλευκη» γνώρισε την ήττα με 1-0 από τους Βαλκάνιους στο κεκλεισμένων θυρών -λόγω τιμωρίας- Καραϊσκάκη, όμως, το χειρότερο ήταν ότι η εικόνα της ήταν κάκιστη ακόμα και στο διάστημα που αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω (από το 53’). Το γκολ για τους Ρουμάνους προήλθε από πέναλτι του Χολέμπα στο 10’, το οποίο μετέτρεψε στο νικητήριο γκολ ο Μάρικα. Δοκάρι σε κεφαλιά του Τοροσίδη είχε η Εθνική στο 88'.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου