Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2014

  • Με την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η οποία είχε διακοπεί την Κυριακή μετά την έντονη κόντρα της παράταξης του πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού -που τελικά αποχώρησε- και εκείνης της Ρένας Δούρου κατά τη διαδικασία εκλογής προεδρείου.
  • Αποχωρεί οριστικά από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Σπύρος Λυκούδης, όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί της Δευτέρας στον ΒΗΜΑ 99,5 όπου τόνισε ότι το γυαλί «έχει ραγίσει οριστικά». Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί του αποχωρούν και 25 μέλη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης τα οποία ομόφωνα στήριξαν τη πρόταση του τέως γραμματέα του κόμματος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
  • Ξεκινούν τη λειτουργία τους οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων του Μώλου και του Μπράλου (Θερμοπυλών) από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 8ης Σεπτεμβρίου προς Τρίτη 9η Σεπτεμβρίου, οι οποίοι εντάσσονται στη Σύμβαση Παραχώρησης του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Οδού.
  • Ερώτηση προς τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας για να αναζητήσουν τμήματα που δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού ή υποδομών απηύθυνε το υπουργείο Παιδείας. «Κανένα τμήμα δεν θα κλείσει, αν έχει δυνατότητες λειτουργίας» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
  • Δύο ιστορικοί ναοί στα «πέτρινα χωριά» της Κόνιτσας, Μόλιστα και Γανναδιό, έγιναν στόχος άγνωστων ιερόσυλων, οι οποίοι αφαίρεσαν μεγάλης αξίας κειμήλια.

Κόσμος

  • Να εγκρίνει την επιχορήγηση ενός ταμείου κατά της τρομοκρατίας ζήτησε από το Κογκρέσο ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Η πρωτοβουλία αυτή είναι η βασική συνιστώσα του σχεδίου για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που θα παρουσιάσει ο αμερικανός πρόεδρος την Τετάρτη.
  • Ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση έδωσε το κοινοβούλιο του Ιράκ, το οποίο ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία το κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο νέος πρωθυπουργός, Χάιντερ αλ Αμπάντι.  Ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να επιλύσει τις διαφορές της Βαγδάτης με τους Κούρδους.
  • Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης παραπέμπει σε δίκη 35 μέλη οργάνωσης οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσικτάς για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις του πάρκου Γκεζί, τις αντικυβερνητικές ταραχές του Ιουνίου 2013. Οι ποινή που ζητά είναι τα ισόβια, καθώς τους κατηγορεί για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας».
  • Επισήμως εγκρίθηκε από την ΕΕ η επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι. Η έναρξη της εφαρμογής του νέου πακέτου των κυρώσεων θα γίνει εντός των επόμενων ημερών, «αφήνοντας χρόνο για την αποτίμηση της εφαρμογής της συμφωνίας εκεχειρίας και του ειρηνευτικού σχεδίου» όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.
  • Άμεσα θα επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο του Λούτον, βόρεια του Λονδίνου, που είχε εκκενωθεί νωρίτερα, λόγω ύποπτου αντικειμένου που βρέθηκε στο χώρο. Όπως ανακοίνωσε η  βρετανική αστυνομία το ύποπτο αντικείμενο καταστράφηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Οικονομία

  • Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από την S&P «βλέπει» η Bank of America, ενώ αρκετές πιθανότητες αναβάθμισης δίνει και η Commerzbank. Αντίθετα, η Citigroup προβλέπει ότι ο διεθνής οίκος αξιολόγησης θα κρατήσει την αξιολόγηση αμετάβλητη.
  • Πριν από το τέλος του έτους θα λάβει η Αργεντινή την πρώτη δόση γουάν, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής νομισμάτων (currency swap) με την Κίνα, η οποία αναμένεται να ενισχύσει τα συναλλαγματικά αποθέματα της Αργεντινής.
  • Κατατίθεται την Τρίτη στη Βουλή η ρύθμιση για τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοίκιαστα διαμερίσματα με τη μείωση να φτάνει τελικά την περιοχή του 20%.

Αθλητισμός

  • Με ένα εξαιρετικό γκολ του άσου του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ, η Σλοβακία πέτυχε σπουδαία νίκη 1-0 επί της Ουκρανίας στο Κίεβο, στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2016 (3ος όμιλος). Επίσης, η Ισπανία μετά το «παπατράκ» του Μουντιάλ, ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 5-1 επί της ΠΓΔΜ με το νέο «προϊόν» της Μπαρτσελόνα, τον 19χρονο Μουνίρ Ελ Χαντάντι, να πραγματοποιεί ντεμπούτο μία εβδομάδα μετά τα 19α γενέθλιά του. Άριστη πρεμιέρα και για την Αγγλία (5ος όμιλος), καθώς τα «Τρία Λιοντάρια» πέρασαν από τη Βασιλεία με νίκη 2-0 επί της Ελβετίας, με σκόρερ το νέο στράικερ της Αρσεναλ, Ντάνι Γουέλμπεκ.
  • Με στόχο τη νίκη, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να την οδηγήσει στα μπαράζ πρόκρισης, θα υποδεχθεί η Εθνική Ελπίδων την Πολωνία το απόγευμα της Τρίτης (19:30) στην Κατερίνη, στο πλαίσιο της 8ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 7ο προκριματικό όμιλο του Euro 2015.
  • Πιλοτική εφαρμογή του «instant replay» και στο ποδόσφαιρο μέσα στο 2015, προανήγγειλε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ. Αρχικά, η δυνατότητα χρήσης βίντεο από τους διαιτητές στη διάρκεια του αγώνα, αφορούσε μόνο τους αγώνες του τένις, ενώ τα τελευταία χρόνια ενσωματώθηκε και σε αρκετά ομαδικά αθλήματα, όπως το βόλεϊ και το μπάσκετ, υπό προϋποθέσεις. Στο ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον Μπλάτερ, είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθεί «πιλοτικά» μέσα στο 2015 και θα μπορούν να το προκαλέσουν οι ίδιοι οι προπονητές!
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου