Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Συρία: Οι Κούρδοι εμποδίζουν την προέλαση των τζιχαντιστών

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί υποστηρικτές του να σκοτώσουν Αμερικανούς και Ευρωπαίους

Κούρδοι μαχητές της Συρίας σταμάτησαν την προέλαση μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της κουρδικής πόλης Κομπανί, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν φθάσει περισσότεροι από 130.000 Κούρδοι της Συρίας που προσπαθούν να διαφύγουν από τους τζιχαντιστές.
Πρόσφυγες από τη Συρία καταφεύγουν στην Τουρκία για να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές (φωτ:EPA/STR)Πρόσφυγες από τη Συρία καταφεύγουν στην Τουρκία για να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές (φωτ:EPA/STR)Ο Ρεντούρ Τζελίλ, εκπρόσωπος της κύριας ένοπλης οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας, της YPG, ανέφερε ότι μαίνονται σφοδρές μάχες στο ανατολικό μέτωπο.
«Οι συγκρούσεις συνεχίζονται αλλά η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά του Κομπανί σταμάτησε από την περασμένη νύχτα», είπε χαρακτηριστικά.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει μεγάλη επίθεση εναντίον της πόλης Κομπανί (γνωστής και ως Άιλ αλ-Άραμπ) από την περασμένη Τρίτη.
Σύμφωνα με ακτιβιστές που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, οι πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την περιοχή έχουν αυξηθεί σε 150.000. Πολλοί από αυτούς έχουν περάσει τα σύνορα με την Τουρκία.
Ο αριθμός των Σύρων ξεπέρασε τις 130.000 και μπορεί να αυξηθεί αν η επίθεση των τζιχαντιστών συνεχισθεί, δήλωσε στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.
«Λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την περίπτωση που η συρροή των εκτοπισμένων συνεχισθεί, προφανώς δεν το επιθυμούμε αλλά είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο Ν. Κουρτουλμούς.
Στην Άγκυρα,  αξιωματούχος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Κρίσεων και Φυσικών Καταστροφών (AFAD) δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι εκτοπισμένοι ανήλθαν σε 104.000. Σημείωσε ότι τα σύνορα είναι ανοικτά μόνο σ' ένα σημείο στο Μουρσίτπιναρ, στην επαρχία Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας «για να οργανωθούν καλύτερα οι διελεύσεις οι οποίες συνεχίζονται».
«Η πόλη του Κομπανί μοιάζει με πόλη φάντασμα και περισσότεροι από 150.000 Κούρδοι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή. Δεν έχουν περάσει ακόμη όλοι στην Τουρκία», είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές περικυκλώνουν την πόλη «σαν τόξο» από τρεις άξονες δυτικά, ανατολικά και νότια, ενώ στα βόρεια βρίσκονται τα σύνορα με την Τουρκία.
«Σε ορισμένες περιοχές οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι 12 χλμ. μακριά από το Κομπανί, σε άλλες είναι 14 χιλιόμετρα μακριά και σε ορισμένες περιοχές απέχουν μόνο 10 χιλιόμετρα», ανέφερε ο Αμπντέλ Ραχμάν.
Έκκληση των τζιχαντιστών για δολοφονίες Αμερικανών και Ευρωπαίων
Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους υποστηρικτές του να σκοτώσουν πολίτες, κυρίως Αμερικανούς και Γάλλους, των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που έχει συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ.
«Εάν μπορείτε να σκοτώσετε έναν αμερικανό ή ευρωπαίο άπιστο- κυρίως κακούς και βρωμερούς Γάλλους- ή έναν Αυστραλό ή Καναδό, ή οποιονδήποτε πολίτη χώρας που συμμετέχει σε έναν συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, στηριχθείτε στον Αλλάχ και σκοτώστε τον με οποιονδήποτε τρόπο», δήλωσε ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους σε μήνυμά του στο διαδίκτυο, που μεταδόθηκε σε πολλές γλώσσες.
Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου