Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Έλληνας του Λιβάνου: Σταυρώνονται άνδρες επειδή δεν απαρνήθηκαν τον Χριστό. Παίζουν ποδόσφαιρο με κομμένα κεφάλια

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 

Του Στέλιου Μπαμιατζή

Ο Ροντρίγκ, ελληνιστί Δημήτρης, Ελ Χούρι είναι Έλληνας του Λιβάνου και πρόεδρος του ελληνορθόδοξου κόμματος της χώρας. Μιλώντας την Τετάρτη στο Πολεμικό Μουσείο, περιέγραψε με ιδιαίτερα μελανά χρώματα, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ορθόδοξοι από τους τζιχαντιστές (vid)
"Κεφάλια κόβονται και στη συνέχεια παίζεται ποδόσφαιρο με αυτά. Άνδρες σταυρώνονται, επειδή αρνήθηκαν να απαρνηθούν τον Χριστό. Εκκλησίες καίγονται, σπίτια καταστρέφονται, κοιμητήρια βεβηλώνονται. Μέλη ακρωτηριάζονται", είπε ο κ. Χούρι και συνέχισε τη σοκαριστική καταγραφή:
"Σταυροί απομακρύνονται από τις εκκλησίες. Μοναχές και επίσκοποι απαγάγονται. Άλλοι τοποθετούνται σε "κλουβιά", για να πουληθούν. Σπίτια σφραγίζονται με το αρχικό γράμμα "Νουν", δηλαδή με το "Ν", ως διαφοροποίηση από τους Χριστιανούς. Γράφουν στους τοίχους των Εκκλησιών της Τρίπολης του Λιβάνου απειλές με "σφαγή" και το "έγκλημα" είναι η λατρεία του Σταυρού".
"Επειδή είναι η γλώσσα της Αγίας Γραφής, και η γλώσσα των προγόνων μου από τους ρωμιούς της Ανατολής, θέλησα να μιλήσω σήμερα στην ελληνική γλώσσα, παρά το γεγονός ότι δεν την κατέχω καλά. Όμως, λόγω αρχής, θα το κάνω", δήλωσε ενώ προηγουμένως είχε ασπαστεί την ελληνική σημαία.
Τέλος, επισήμανε τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των Ρωμιών της Ανατολής με την Ελλάδα.
H εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου "Οι φίλοι του τάματος του Έθνους".
Πηγή― news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου