Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Φραγκίσκος και Αλέξιος, Στουρναρικός μισθός και συσσίτια

Του Θεόδωρου Καλμούκου

TSIPRAS1 VATC
Ο ευλογημένος Αλέξης ή Αλέξιος επί το εκκλησιαστικότερο έπειτα από το Αγιο Ορος ένθα ήντλησεν από την σοφία την ορθή των καλογήρων δια την σωτηρίαν της ψυχής του και των συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε μέχρι το Βατικανό παρακαλώ με την ίδια φορεσιά, δηλαδή έτσι χωρίς καθωσπρεπούμενη γραβάτα και ησπάσθη εις τα παρειάς τον σύντροφο Πάπα Φραγκίσκο!
Ετσι μπράβο, ο Αλέξιος τώρα είναι ευλογημένος και κεχρισμένος και γεμάτος ευχές και ευλογίες Αγιορείτικες και Βατικάνιες και οδεύει ολοταχώς προς την πρωθυπουργία, ενώ οι έτεροι δύο συνέταιροι Αντώνης της Νέας Δημοπρασίας, και Βαγγέλης του ΧΑΣΟΚ, οδεύουν «επί την ηλίου δύσιν» αφού τελειώνει η κοινή θεατρική τους παράσταση. Αλλωστε, όπως όλα τα θεατρικά έργα έχουν ένα τέλος, έτσι και οι φαρσοκωμωδίες του είδους βγαίνουμε από το τούνελ, βγαίνουμε από την κρίση, ξεκινά η ανάπτυξη, έχουμε πλεόνασμα για πρώτη φορά, φτάνουν πλέον στο τέλος τους γιατί η πραγματικότητα είναι άλλη κι είναι έμπονη και γράφεται με τις απονενοημένες κινήσεις των αυτοκτονιών και τις μακρόσυρτες ουρές στα συσσίτια.
Ο ευλογημένος ο Αλέξιος λοιπόν, ο επικληθείς και Αγιορείτης τραβά ολοταχώς με βήμα γοργό προς το ποθητό έχοντας βασικά δύο επιλογές μπροστά του, είτε που θα τη βουλιάξει και θα την αποτελειώσει την Ελλάδα, είτε θα την ανεβάσει μέχρι τρίτου ουρανού. Επιτέλους, ο ελληνικός λαός δεν είδε χαΐρι επί σαράντα χρόνια από το δίδυμο ΧΑΣΟΚ – Νέα Δημοπρασία, ας δοκιμάσει τώρα και λίγο ΣΥΡΙΖΑ και τον ευλογημένο τον Αλέξιο γιατί εδώ που τα λέμε αυτή τη στιγμή ο περήφανος ελληνικός λαός βιώνει τα ανάλγητα χείριστα.
Τώρα είναι που θα ξεσηκωθεί όλος ο φονταμενταλιστικός ορυμαγδός του αρρωστημένου θρησκευτισμού και της Ορθοδοξολογίας της τρίχας και θα μαίνεται για την επίσκεψη του Αλεξίου του Αγιορείτη στον «αιρεσιάρχη» Πάπα. Επιτέλους, η Δύση έχει έναν μόνο Πάπα, η καθ’ ημάς Ανατολή έχει αμέτρητους, αφού κάθε Επισκοπίδιο είναι κι ένας Πάπας.
Ο Αλέξης από τη Σαλονίκη ξημερώματα και μέσα από τη Διεθνή Εκθεση (άλλο καρναβάλι κι αυτό!) ζήτησε εκλογές, λέγοντας πως «ζητάμε εκλογές… χθες».
Αφερίμ Αλεξη’μ αλλά το ζητούμενο είναι τα ευρώ πού θα τα βρεις για να μοιράσεις λαγούς με πετραχήλια όπως έκανε ο αλήστου μνήμης Ανδρέας ο πατριάρχης του ΧΑΣΟΚ και πάσης χαμένης Ελλάδος;
Αυτές οι νοοτροπίες «του δώστα όλα Τσοβόλα» έφεραν την δύσμοιρη την πατρίδα στο σημερινό της κατάντημα, κι αντί, Αδέλφια μου Ελληνες, να τρέξουν να χαθούν από προσώπου της γης οι ολετήρες, παριστάνουν σήμερα τους σωτήρες εμπαίζοντας ανενδοίαστα τον εγκλωβισμένο ελληνικό λαό στα πνιγηρά αδιέξοδα της τρόικας και των αδυσώπητων τοκογλύφων, η αντιπρόσωπος της οποίας μάλιστα αυτή η Χριστίνα η ξερακιανή είπε ότι απειλήθηκε δημιουργώντας εντυπώσεις, αλλά όταν διατάχθηκε η έρευνα τα μάζεψε και ποιεί τώρα την νήσσαν κοινώς κάνει την πάπια και αποδίδει τις ανόητες δηλώσεις της σε παρεξήγηση από το Facebook πριν από ένα χρόνο και άλλα τέτοια φαιδρά. Βρε δεν πάει στα νώτα του έξω απ’ εδώ και αυτή και το τοκογλυφικό της σινάφι να αναπνεύσει η Ελλάδα επιτέλους!
Αλλά εδώ που τα λέμε δεν φταίει αυτός το τοκογλυφικός ορυμαγδός, αλλά τα νανικά αναστήματα της μικρονοϊκής κομματοκρατίας που κυβέρνησαν και οδήγησαν τη χώρα στον υπερδανεισμό και βγάζουν σήμερα οι άνθρωποι την μαύρη τους.
Ο Στουρνάρας με το όνομα, Αδέλφια μου Ελληνες, που έκανε ένα φεγγάρι υπουργός οικονομικών και τώρα μεταπήδησε στην Τράπεζα της Ελλάδος λαμβάνει μηνιαίο μισθό 7.342. Μέσα σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα παραστάσεως και η μετοχή του στις επιτροπές. Και συ λαέ βασανισμένε, προδομένε, καθημαγμένε, φτωχημένε, απελπισμένε, στήσου στη σειρά των συσσιτίων για μια μπουκιά κι ένα ποτήρι νερό. Διερωτώμαι πώς αντέχει ακόμα ο ελληνικός λαός και δεν αρπάζει όσα στουρνάρια βρει μπροστά του και να αρχίσει να τους στουρνιάζει ομαδικώς!
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου