Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

«Θερμό» επεισόδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Του Παναγιώτη Τσούτσα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ με σκοπό να μη μεταδοθεί τηλεοπτικά η σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

«Θερμό» επεισόδιο για τη ΝΕΡΙΤ Η Κουμουνδούρου όχι μόνο συνέδεσε τις παραιτήσεις του προέδρου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή του Ρ. Μορώνη, με την απόφαση να μη μεταδοθεί η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βελλίδειο Ιδρυμα, αλλά με μία σκληρή ανακοίνωση κατήγγειλε τον ίδιο τον πρωθυπουργό για προσωπική παρέμβαση στο θέμα.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «δεν υπήρξε κανένα τηλεφώνημα και καμία ανάμειξη στην ΝΕΡΙΤ» καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ υποκρισία καθώς από τη μία «δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ» και από την άλλη «θέλει τηλεοπτική κάλυψη».
Σε ό,τι αφορά τις παραιτήσεις του κ. Μακρυδημήτρη και του κ. Μορώνη, στο Μαξίμου σχολίαζαν ότι αμφότεροι «απλά παραιτήθηκαν στον εαυτό τους».
Η Σ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έλαβαν μία μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ στη ΔΕΘ. «Ο κ. Τσίπρας θέλει προφανώς περισσότερες», υποστήριξε. Για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις έκανε λόγο ο Π. Σκουρλέτης. Από το περιβάλλον των Α. Μακρυδημήτρη και Ρ. Μορώνη επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση για μη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα που οδήγησε στις παραιτήσεις τους
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης της ΝΕΡΙΤ Βασίλη Θωμόπουλο για να συνεννοηθούν για τους όρους κάλυψης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε με έκπληξη πως η ΝΕΡΙΤ επρόκειτο να καλύψει μόνο τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ (την Κυριακή) και όχι την κεντρική ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς.
Ο Πάνος Σκουρλέτης κάλεσε στη συνέχεια τον πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη, για να του μεταφέρει τα σοβαρά παράπονά του.
Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Α. Μακρυδημήτρης διαβεβαίωσε τον Π. Σκουρλέτη ότι θα μεταδοθούν και τα δύο γεγονότα, καθώς συμπεριλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της ΝΕΡΙΤ.
Αργότερα όμως, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σκουρλέτη, ο κ. Μακρυδημήτρης επικοινώνησε εκ νέου μαζί του για να επιβεβαιώσει την απόφαση της ΝΕΡΙΤ για τηλεοπτική μετάδοση μόνο της συνέντευξης Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά κυβερνητική μεθόδευση: «Καταφεύγουν στον μόνο δρόμο που γνωρίζουν, τα πραξικοπήματα και τον αυταρχισμό, δίνοντας δείγματα για το πώς επιδιώκουν να οργανώσουν την προεκλογική αντιπαράθεση».
Εμμέσως πλην σαφώς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη επιβεβαίωσε την πρόθεση της ΝΕΡΙΤ να μεταδώσει μόνο τη συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα καθώς σε δήλωσή της αναφέρει πως «όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ?έλαβαν? από μία μετάδοση στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας πόσες θέλει; Προφανώς περισσότερες από όλους τους άλλους».
Η κυρία Βούλτεψη μιλώντας στον «Βήμα FM» είπε πως «τα όσα αποδίδονται στο Μαξίμου είναι ψευδή και συκοφαντικά», ενώ χαρακτήρισε «ανέκδοτο» ο ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί να πληρώσει τα πάντα η ΝΕΡΙΤ αλλά ταυτόχρονα να μην την αναγνωρίζει και να μη στέλνει εκπροσώπους του στις εκπομπές της.
Η Κουμουνδούρου ανταπάντησε ότι τη ΝΕΡΙΤ την πληρώνουν όλοι οι πολίτες μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ενώ πολιτικά έχει δηλωθεί κατ΄ επανάληψη ότι δεν αναγνωρίζεται το «μόρφωμα» της νέας δημόσιας τηλεόρασης.
Αναφερόμενη στις παραιτήσεις μελών της διοίκησης της ΕΡΤ, η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα δημόσια ραδιοτηλεπτικά μέσα με την ιδιοκτησιακή αντίληψη του παρελθόντος και ότι «οι κυβερνητικοί παράγοντες που υπέγραψαν τον ?ξαφνικό θάνατο? της ΕΡΤ, φρόντισαν να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση των ανοικτών πολιτικών παρεμβάσεων».
Μάλιστα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, ζήτησε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα της ΝΕΡΙΤ. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο παραιτηθείς Ρ. Μορώνης επιβεβαίωσε τις κυβερνητικές παρεμβάσεις καθώς, μιλώντας στο thetoc, είπε: «Με τις νοοτροπίες που βλέπω να επικρατούν, η ΝΕΡΙΤ δεν πρόκειται να γίνει ούτε ανεξάρτητη ούτε ποιοτική». Ενώ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέφερε: «Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μην το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...».
Ανθρωποι που βρίσκονται κοντά στον κ. Μακρυδημήτρη και στον κ. Μορώνη έλεγαν ότι «το ποτήρι ξεχείλισε» και με την απόφαση για τη μη τηλεοπτική μετάδοση της ομιλίας του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ τοποθετήθηκε ο Πέτρος Μάης.
Πηγή― ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου