Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Λοβέρδος: Οι καθηγητές θέλουν το τέλειο

ΜΕ 1.000 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ - ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ - ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Τα σχολεία ξεκίνησαν χθες, αλλά πλήρη εικόνα για τα κενά δεν είχε χθες ούτε ο υπουργός Παιδείας, που βρέθηκε για τον αγιασμό σε μικρά νησιά της Δωδεκανήσου. «Τη Δευτέρα θα ξέρουμε», είπε μιλώντας στο «Mega» και πρόσθεσε: «Κάνουμε και εμείς υπολογισμούς, όπως κάνουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Εχουμε 127.033 διορισμένους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
Ο υπουργος ΠαιδείαςΟ υπουργος Παιδείας Τις τελευταίες ημέρες διορίσαμε περίπου 5.000 αναπληρωτές, που ήταν μία καλή ενέργεια πριν ανοίξουν τα σχολεία. Θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τα κενά, που θα προσδιοριστούν τη Δευτέρα με τρόπο οριστικό, άλλοι 10.000 αναπληρωτές και θα παραμείνουν ακόμα 1.000 για να καλύψουν κενά που θα προκύψουν από έκτακτες περιστάσεις».
Σε άλλη συνέντευξή του στο «Βήμα FM» είπε ότι η φετινή χρονιά «είναι η πιο δύσκολη χρονιά από πλευράς έλλειψης χρημάτων και από έλλειψη προσωπικού λόγω των συνταξιοδοτήσεων». Αντιθέτως, στο θέμα των βιβλίων τόνισε ότι τα πράγματα είναι καλά, γιατί τα βιβλία είναι στη θέση τους.
Για τους μεγάλους αριθμούς κενών που δίνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, διευκρίνισε: «Ο υπολογισμός που κάνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και προς τιμήν τους το λένε, είναι κατά τις εκπαιδευτικές ανάγκες έτσι όπως η δεοντολογία ή οι νόμοι ορίζουν, δηλαδή, για το τέλειο. Σε ό,τι αφορά την επάρκεια της λειτουργίας, τα κενά που θα προκύψουν μετά τη διαδικασία που σας είπα, θα είναι γύρω στα 1.000, δηλαδή λιγότερο από το 1% του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αυτό είναι κακό, διότι θα έπρεπε να μην υπάρχει κανένα κενό. Το 12.000 ή το 10.000 ή το 8.000 προκύπτει από την ανάγκη να γίνουν όλα όσα η εγκύκλια νομοθεσία προβλέπει. Ομως, έχουμε μια νομοθεσία που διαμορφώθηκε σε περίοδο ακμής, αλλά βρισκόμαστε σε μια κατάσταση οικονομικής παρακμής, που θέτει σε αμφισβήτηση τους θεσμούς του κοινωνικού κράτους σε παιδεία, υγεία και μεταφορές και κάνουμε αυτό που μπορούμε καλύτερα».
Πηγή― Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου