Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Γεμάτο Ελληνισμό το Λιν της Μασαχουσέτης

Του Θεόδωρου Καλμούκου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Μια σειρά από γαλανόλευκες σημαίες υποδεχόταν τις χιλιάδες των επισκεπτών ομογενών και Αμερικανών συμπολιτών μας στην είσοδο του φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Λιν, όπου η ελληνική παράδοση, φιλοξενία, φιλότιμο είναι στοιχεία που την χαρακτηρίζουν.
Παρόντες ήταν η γενική πρόξενος Ιφιγένεια Καναρά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Βασίλης Καυκάς, ο οποίος έχει αποθεραπευθεί πλήρως από μία πρόσφατη περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία του. Την πρόξενο υποδέχθηκε στην είσοδο ο ιερατικός προϊστάμενος π. Γεώργιος Τσουκαλάς.

LYNN FESTIVAL 1

Ο π. Γεώργιος Τουκαλάς υποδεχόταν όλους προσωπικώς
LYNN FESTIVAL 3Το φεστιβάλ έγινε στον αύλειο χώρο του ναού κάτω από μία τεράστια τέντα, ενώ είχαν στηθεί πολλές μικρές τέντες οι οποίες είχαν μετατραπεί σε περίπτερα πώλησης ελληνικών ειδών, μικρά εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και καφενεία.ΒΟΣΤΩΝΗ. Μια σειρά από γαλανόλευκες σημαίες υποδεχόταν τις χιλιάδες των επισκεπτών ομογενών και Αμερικανών συμπολιτών μας στην είσοδο του φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Λιν, όπου η ελληνική παράδοση, φιλοξενία, φιλότιμο είναι στοιχεία που την χαρακτηρίζουν.
Παρόντες ήταν η γενική πρόξενος Ιφιγένεια Καναρά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Βασίλης Καυκάς, ο οποίος έχει αποθεραπευθεί πλήρως από μία πρόσφατη περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία του. Την πρόξενο υποδέχθηκε στην είσοδο ο ιερατικός προϊστάμενος π. Γεώργιος Τσουκαλάς.
LYNN FESTIVAL 4
Υπήρχε ζωντανή ελληνική μουσική, εύγευστα ελληνικά φαγητά και επίσης ψητά της ώρας. Ανάμεσα στους εθελοντές που έψηναν τα σουβλάκια ήταν ο ομογενής πιλότος αμερικανικών αερογραμμών, Περικλής Χριστόπουλος, τον οποίον πριν μερικές εβδομάδες είχαμε στο εβδομαδιαίο «Περιοδικό» του «Εθνικού Κήρυκα», ο πρώην πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Μεκλής, ο τωρινός πρόεδρος Μανώλης Αργυρός, ο Δημήτρης Σκάλκος, ενώ εντύπωση προξένησε ο επιχειρηματίας Τομ Δημάκης, ο οποίος καθάριζε τα τραπέζια, ενώ ο Θεόδωρος Παραγιός με τον τραπεζίτη Αθανάσιο Τριανταφέλ ήταν υπεύθυνοι για τα ποτά.
LYNN FESTIVAL 7
Ο π. Γεώργιος Τσουκαλάς είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «δοξάζω τον Θεό διότι έχομε πολύ καλό κόσμο, εργατικό, φιλότιμο, οι οποίοι υποστηρίζουν και αγαπούν την ενορία του Αγίου Γεωργίου και είναι πάντοτε πρόθυμοι να προσφέρουν και να δείξουν την ελληνική φιλοξενία». Είπε επίσης πως «ευχαριστούμε πρωτίστως τον ‘Ε.Κ.’ ο οποίος μας ενημερώνει και γνωρίζομε τα νέα του Ελληνισμού σ’ όλη την Αμερική και τον Κόσμο και ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας κάθε χρόνο».
Τόνισε πως «είναι από τα πιο όμορφα πανηγύρια, σωστό ελληνικό περιβάλλον, γνήσια φαγητά και γλυκίσματα και καλωσορίζουμε τον κόσμο και του δείχνουμε ποιοι είμαστε κατ’ ουσίαν, άνθρωποι της αγάπης, του φιλότιμου. Να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους και να τους ευχαριστήσουμε διότι εκείνοι είναι που προσφέρουν και συντηρούν την εκκλησία μας τον Αγιο Γεώργιο». Και τόνισε ότι «χωρίς τον κόσμο δεν υπάρχει τίποτε, η ισχύς μου η αγάπη του λαού. Δείτε τι έγινε με την περίπτωση του κ. Δημουλά ο οποίος όλα τα χρόνια εκτίμησε και υποστήριξε ξεχωριστά τον υπάλληλό του γι’ αυτό τον υποστήριξαν μέχρι τέτοιου σημείου».
LYNN FESTIVLA 5Στην ερώτηση αν ο κ. Θανάσης Τ. Δημουλάς βοηθά την κοινότητα, ανέφερε ότι «βοηθά την κοινότητα και όλες τις κοινότητες και όλους με τις δωρεές του και ό,τι χρειαζόμαστε». Είπε ακόμα πως «τον γνωρίζω πολύ καλά διότι μεγάλωσα στην οδό Ντάμερ στο Λόουελ, εκεί που ήταν το πρώτο μαγαζί τους. Θυμάμαι τον παππού του, την γιαγιά του και τον πατέρα του τον Τηλέμαχο και τον θείο του τον Γιώργη, οι οποίοι δούλευαν ως κρεοπώλες στο πίσω μέρος του μαγαζιού. Αγόρασαν την πολυκατοικία που μέναμε, την γκρέμισαν για να κάνουν το πάρκινγκ για το πρώτο τους μεγάλο μαγαζί. Τον βλέπω συχνά τον κ. Δημουλά, είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτόν τον άνθρωπο».
Στην ερώτηση πώς πηγαίνει η κοινότητα, είπε ότι «η κοινότητα μας είναι αγαπημένη και ενωμένη, θέλουμε να δούμε πιο πολύ κόσμο να εκκλησιάζεται.
LYNN FESTIVLA 6
Σήμερα η οικογένεια δεν είναι όπως την γνωρίζαμε όταν μεγαλώναμε, είναι διαφορετικές οι συνθήκες σήμερα. Δεν είναι όπως μεγαλώσαμε τότε όλοι μαζί μία οικογένεια, μία κατσαρόλα». Και συμπλήρωσε πως «έχει καλό κόσμο η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου».
Στην ερώτηση πόσες ελληνικές σημαίες έχει στήσει στην είσοδο, απάντησε «όσες μπορούσαμε να βάλουμε και του χρόνου θα βάλουμε κι άλλες», ενώ στην ερώτηση αν αντιδρά κανείς, είπε, πως «χαίρονται, όλοι χαίρονται. Εξω από την εκκλησία έχω την ελληνική, την αμερικάνικη και του Βυζαντίου μέρα νύχτα. Οι Αμερικανοί συμπολίτες μας είναι υπερήφανοι για την όμορφη εκκλησία που έχομε. Οταν περνούν σταματούν και κοιτάζουν με θαυμασμό τις εικόνες που είναι εντοιχισμένες στην είσοδο, μπαίνουν μέσα προσεύχονται, μας σέβονται, είμαστε εδώ από το 1905».
Για την παρουσία της γενικής προξένου κ. Καναρά και του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Καυκά είπε «είμαι ευγνώμων διότι τιμούν την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου» και συμπλήρωσε: «Η κ. Καναρά είναι ευγενέστατη κυρία που έφερε ομόνοια και αγάπη με τον όμορφο τρόπο της, με την σεμνότητα και την γλυκύτητά της».
Για την Ομοσπονδία είπε ότι «διοργανώνουν θαυμάσια παρέλαση, κάνουν καλά πράγματα, αλλά με τον κ. Καυκά μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα κι είμαι σίγουρος θα κάνουν».
Πηγή― Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου