Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ ' ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  • Σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε ένας πυροσβέστης στο 251 ΓΝΑ από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε τριώροφη πολυκατοικία, στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Φάληρο. Πυκνός καπνός και εκρήξεις.
  • Η ζωή των Αθηναίων στο κέντρο της Αθήνας θα είναι καλύτερη μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης της Πανεπιστημίου, τονίζει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος. Περιγράφει τις παρεμβάσεις που θα γίνουν σε όλο το ιστορικό κέντρο και επαναλαμβάνει ότι τα έργα θα ξεκινήσουν εντός του 2015.
  • Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 2,6% καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Στα αξιοσημείωτα της μέτρησης είναι ότι για πρώτη φορά η ΔΗΜΑΡ δεν εμφανίζεται στη μέτρηση, καθώς βρίσκεται κάτω από το 1%.
  • Σε μια δήλωση-βόμβα που προκαλεί αίσθηση προχώρησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, λέγοντας σε συνέντευξή της στους Financial Times, ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.
  • Εκτός ελέγχου οδηγήθηκε σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ, το μεσημέρι της Παρασκευής, έπειτα από παρέμβαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη λειτουργία του κόμματος και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Κόσμος

  • Επί δυόμιση ώρες συζητούσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι με τον πρόεδρο της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσπαθώντας να τον πείσει για την τουρκική συμμετοχή στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών.
  • Απογοητευμένοι με την απόφαση του δικαστηρίου, που απαλλάσσει τον Όσκαρ Πιστόριους από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, δηλώνουν οι γονείς της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ. «Δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη» είπαν η Τζουν και ο Μπάρι Στέενκαμπ, τονίζοντας ότι η ετυμηγορία του δικαστηρίου «δεν ήταν σωστή».
  • Δεν θα διεκδικήσει νέα θητεία στο δήμο του Τορόντο, ο δήμαρχος Ρομπ Φορντ, ο οποίος διαγνώστηκε με όγκο στην κοιλιακή χώρα και εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο. Ο Φορντ ανακοίνωσε ότι θέλει να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας του και για το λόγο αυτό εγκαταλείπει την κούρσα για τις δημοτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.
  • Πέρασε από το Κογκρέσο της Αργεντινής ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα στους «εγκλωβισμένους» - «κουρεμένους» πιστωτές της χώρας να συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά τα χρήματά τους, αλλά από τράπεζα της χώρας.
  • EE, Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν να αναβληθεί η εφαρμογή της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ Βρυξελλών και Κιέβου μέχρι τα τέλη 2015, ανακοίνωσε ο επίτροπος Εμπορίου Κάρελ Ντε Χουχτ. «Επαφίεται στις τρεις ενδιαφερόμενες πλευρές να δουν τι θα κάνουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2016. Ελπίζω μέχρι τότε να έχουμε καταλήξει σε μια λύση» τόνισε.

Οικονομία

  • Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, από B- σε Β, προχώρησε την Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s. Η προοπτική του ελληνικού αξιόχρεου χαρακτηρίζεται «σταθερή».
  • Ικανοποίηση για τη συζήτηση στο Eurogroup εξέφρασε ο Γκ.Χαρδούβελης, λέγοντας ότι αναγνωρίζεται η πρόοδος της Ελλάδας. Ο υπουργός ζήτησε κινήσεις που θα επιτρέψουν στον κόσμο «να πάρει μια ανάσα», υποβάθμισε τις προβλέψεις της ΕΚΤ για το δημοσιονομικό κενό και επανέλαβε ότι η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήει μετά τα stress test των τραπεζών από την ΕΚΤ. Στις 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται η τρόικα.
  • Σε κλίμα έντασης διεξήχθη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για την απευθείας κάλυψη των δύο άγονων γραμμών για τρεις μήνες, που εκμεταλλεύονταν έως τώρα η ΝΕΛ. Εντωμεταξύ εν αναμονή της γνωμοδότησης του Συμβουλίου, οι πληροφορίες λένε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή, τροποποίηση ή περιορισμός των υφιστάμενων δρομολογίων, με μεγαλύτερο μίσθωμα, καθώς, ήδη, η ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic Seaways υπέβαλε στο Συμβούλιο πρόταση.

Αθλητισμός

  • Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς στο ισπανικό πρωτάθλημα διεξάγεται το βράδυ του Σαββάτου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί τη συμπολίτισσα Ατλέτικο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Αγώνας με έντονο και το ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» την επόμενη Τρίτη (16/9) θα επισκεφτούν το «Καραϊσκάκη» για την έναρξη των υποχρεώσεών τους στο Champions League κόντρα στον Ολυμπιακό. Μια πολύ ενδιαφέρουσα αγωνιστική είναι η 4η της Premier League, που διεξάγεται το προσεχές τριήμερο. Ξεκινά με το πιο σπουδαίο ματς του προγράμματος, Αρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι.
  • Ήταν ένα σίριαλ που κούρασε αρκετά, αφού ο Στέφανος Αθανασιάδης συμφώνησε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ κάπου στα μέσα του καλοκαιριού και τελικά υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του με τα πρωτοβρόχια. Το βράδυ της Παρασκευής, μετά την προπόνηση, ο Κλάους βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ μαζί με τον πατέρα του, εκεί όπου τους περίμεναν ο νέος πρόεδρος, Ιάκωβος Αγγελίδης και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ζήσης Βρύζας και μέσα σε λίγα λεπτά έπεσαν οι… τζίφρες στα έγγραφα που κράτησαν τον παίκτη στο «σπίτι» του ως το 2018 με ετήσιες απολαβές κοντά στις 700.000 ευρώ. «Μέτρησε το συναίσθημα», είπε μετά το αίσιο τέλος της υπόθεσης.
  • Με τέρμα του Φαγέ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ πέρασε με νίκη από την Άμφισσα όπου κατέβαλε την αντίσταση του Φωκικού με 1-0, στον επαναληπτικό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για την Α΄ φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Ενώ νωρίτερα ο Ηρακλής έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση παρά την ήττα του στο 2ο αγώνα με τη Λαμία στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας με 2-1. Στο τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τη Λάρισα, οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 0-0 και έτσι, οι Βολιώτες προκρίθηκαν χάρη στην εκτός έδρας νίκη (0-1) του πρώτου αγώνα.
  • Πηγή― Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου