Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ομπάμα: Δεν μας τρομοκρατούν δολοφόνοι αθώων-Θα αποδοθεί δικαιοσύνη

Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2014
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΛΙΝ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ

Ομπάμα: Δεν μας τρομοκρατούν δολοφόνοι αθώων-Θα αποδοθεί δικαιοσύνη
Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μετά τον αποκεφαλισμό και δεύτερου Αμερικανού δημοσιογράφου, διαβεβαιώνοντας ότι «θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Σημείωσε ότι η χώρα του θρηνεί με την οικογένεια του θύματος, αλλά τόνισε ότι παρά τις βαρβαρότητες οι τζιχαντιστές έχουν χάσει τη μάχη.

Αφού κατήγγειλε το αποτρόπαιο έγκλημα, ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά την συνέντευξη Τύπου στο Ταλίν της Εσθονίας μία ημέρα πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, προειδοποίησε:
«Ό,τι και να θεωρούν ότι θα πετύχουν σκοτώνοντας αθώους Αμερικανούς, όπως ο Στίβεν, έχουν ήδη αποτύχει (σε αυτό τους το στόχο). Απέτυχαν, γιατί όπως και άλλοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι Αμερικανοί νιώθουν αποστροφή για αυτή την βαρβαρότητά τους. Δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Οι αποτρόπαιες πράξεις τους μας ενώνουν ως χώρα και ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας. Όσοι κάνουν το λάθος να βλάψουν Αμερικανούς θα μάθουν ότι δεν ξεχνάμε, ότι ο στόχος μας είναι μακροπρόθεσμος και θα αποδοθεί δικαιοσύνη» .
Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το Ισλαμικό Κράτος «να μην αποτελεί πλέον απειλή» για την περιοχή. Ωστόσο τόνισε ότι αυτό θα χρειαστεί χρόνο και ότι δεν μπορεί να γίνει χωρίς στενή συνεργασία με τους εταίρους της Ουάσινγκτον στην περιοχή.
Παράλληλα, αναφερόμενος στις χώρες-μέλη του NATO στην Ευρώπη, δήλωσε ότι αυτές χρειάζεται να συνεισφέρουν στον βαθμό που τους αναλογεί στις αμυντικές δαπάνες ώστε να ενισχυθεί η συμμαχία.
Τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη αυξήσει τη στρατιωτική τους δραστηριότητα στην περιοχή της Βαλτικής, στις τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες οι οποίες είναι σήμερα κράτη-μέλη του NATO και της ΕΕ, προσθέτοντας ότι στέλνει και εναλλάσσει προσωπικό και αεροσκάφη στην περιοχή.
Ο Ομπάμα δεσμεύθηκε ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Εσθονίας που είναι χώρα-μέλος του NATO και εκφράζει φόβους για τις προθέσεις της Ρωσίας, την ώρα που οι δυτικές κυβερνήσεις καταγγέλλουν παράνομες ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες στην ανατολική Ουκρανία.
«Η Εσθονία δεν θα είναι ποτέ μόνη», είπε ο Ομπάμα στο πλευρό του Εσθονού προέδρου, Χέντρικ Ίλβες.
«Ήλθα κατ' αρχήν εδώ για να εκφράσω την δέσμευσή μας έναντι της Εσθονίας, μια δέσμευση απαρασάλευτη», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας τη σημασία του Άρθρου 5 της ιδρυτικής συνθήκης του NATO, με βάση το οποίο μια επίθεση εναντίον ενός κράτους-μέλους του Συμφώνου αντιμετωπίζεται ως επίθεση εναντίον όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου