Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Συνελήφθη Ελληνορθόδοξος ιερέας στο Μέιν για κατοχή παιδικής πορνογραφίας

Του Θεόδωρου Καλμούκου

Ιερέας Αδάμ Μητρόπουλος
Ο ιερέας Αδάμ Μητρόπουλος

ΒΟΣΤΩΝΗ. Συνελήφθη από την Αστυνομία, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου, ο ιερέας Αδάμ Μητρόπουλος, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μπάγκορ του Μέιν, με τις κατηγορίες της κατοχής παιδικής πορνογραφίας και φωτογράφησης γυναίκας χωρίς την άδεια της. Ο π. Μητρόπουλος ανήκει στην εκκλησιαστική και κανονική δικαιοδοσία της Μητρόπολης Βοστώνης. Ο «Εθνικός Κήρυξ» ανάρτησε την είδηση λίγη μόλις ώρα μετά τη σύλληψή του, στην ηλεκτρονική του έκδοση www.ekirikas.com.
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα», ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος μας είπε ότι «μόλις το πληροφορήθηκα τον έβαλα αμέσως σε αργία και περιμένω να δω το επίσημο πόρισμα της Αστυνομίας».
Στο επίσημο ανακοινωθέν της Αστυνομίας αναγράφεται ότι «το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, το Αστυνομικό Τμήμα του Μπάγκορ έλαβε καταγγελία από ενήλικη γυναίκα λέγοντας πως πιστεύει ότι φωτογραφήθηκε ή και βιντεοσκοπήθηκε χωρίς την άδεια ή τη γνώση της. Οι ντεντέκτιβ του τμήματος ποινικών ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Μπάγκορ άρχισαν την έρευνα, η οποία κατέληξε στην σύλληψη σήμερα το απόγευμα (Δευτέρα) του Αδάμ Μητρόπουλου, 52 ετών, από το Μπάγκορ Μέιν».

Ο π. Μητρόπουλος κατηγορείται για κατοχή αποκαλυπτικής φύσεως σεξουαλικού υλικού που υπάγεται στην κατηγορία C και παραβίαση της ιδιωτικότητας (violation of privacy) που ανήκει στην κατηγορία D.
Greek Easter 3 BB.jpgΟ ιερέας Μητρόπουλος οδηγήθηκε στη φυλακή Penobscot Jail, ενώ το γραφείο της Εισαγγελίας έχει ορίσει ως εγγυοδοσία για την προσωρινή του αποφυλάκιση το ποσό των δέκα χιλιάδων δολαρίων σε ρευστό. Σε περίπτωση που δεν μπορέσει να καταβάλλει το ποσό της εγγυοδοσίας μέχρι σήμερα Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, θα προσαχθεί ενώπιον δικαστή.
Σε περίπτωση που καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 5 χιλιάδων δολαρίων για την κατοχή της παιδικής πορνογραφίας και επί πλέον ένα χρόνο φυλακή για την παραβίαση της ιδιωτικότητας της γυναίκας και 2 χιλιάδες δολάρια πρόστιμο.
Εν τω μεταξύ, αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε.Κ.» από το Μπάγκορ Μέιν αναφέρουν ότι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία είναι η ίδια η αδελφή της πρεσβυτέρας του ιερέα Αδάμ Μητρόπουλου, η οποία πραγματοποιούσε επίσκεψη στο σπίτι του ιερέα και της αδελφής της στο Μέιν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ο π. Μητρόπουλος επιδόθηκε στη φωτογράφηση, όπως κατήγγειλε η ίδια στην Αστυνομία και ξεκίνησαν οι ντεντέκτιβ την έρευνα που τους οδήγησε και στην κατοχή της παιδικής πορνογραφίας.
Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Λι Σπυρώνης, δεν επέστρεψε δύο τηλεφωνικά μηνύματα του «Ε.Κ.» μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση, ενώ η σύζυγός του μας είπε ότι «διδάσκει» και ανέλαβε την υποχρέωση να του δώσει το μήνυμά μας, λέγοντας ότι θα σας τηλεφωνήσει ο ίδιος. Η ίδια αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για το συμβάν. Επίσης, ο αντιπρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Γεώργιος Λεάκος, δεν απάντησε σε μήνυμα του «Ε.Κ.». Μηνύματα αφήσαμε και στο γραφείο της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου, καθώς και στην οικία του ιερέα Μητρόπουλου.
Οπως προκύπτει από το κοινοτικό δελτίο, αλλά και όπως είπαν στον «Ε.Κ.» ιερείς από τη Νέα Αγγλία, ο π. Μητρόπουλος περνούσε αρκετές ημέρες του καλοκαιριού στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης Βοστώνης στο Κοντούκουκ Νιου Χαμσάιρ συμβάλλοντας στην κατήχηση των παιδιών και βοηθώντας γενικότερα στην κατασκήνωση.

GreekChurch3-JCR.jpgΟ ιερέας Μητρόπουλος είναι 52 ετών, τυγχάνει έγγαμος και υπηρετεί στην κοινότητα του Μπάγκορ Μέιν επί δεκατρία έτη και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2001.
Ο π. Μητρόπουλος κατάγεται αρχικά από την πόλη Saginaw του Μίσιγκαν και μετακόμισε τον Μέιν το 1990 για να διδάξει Χημεία στο Λύκειο Stearns στην πόλη Millinocket, ενώ εκκλησιαζόταν στον ναό του Αγίου Γεωργίου του Μπάγκορ. Στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού πήγε το 1997.
Η κοινότητα αποτελείται από 100 οικογένειες και ιδρύθηκε το 1930. Η κατασκευή του ναού άρχισε τον Νοέμβριο του 1929 όταν ένας από τους ιδρυτές της κοινότητας έπεισε κάποιον ο οποίος έσκαβε για τα θεμέλια ενός σπιτιού να σκάψει και για τα θεμέλια του ναού λίγο πιο πέρα σε οικόπεδο που είχε αγοράσει μία ομάδα Ελληνορθοδόξων με την προοπτική να κτίσουν κάποτε ναό. Ενας εκ των πρωτεργατών, ο Πίτερ Μπρούντας, έβαλε ενέχυρο τα έπιπλα του σπιτιού του, χωρίς να το γνωρίζει η γυναίκα του, για να πάρουν δάνειο από την τράπεζα να πληρώσουν τα θεμέλια, αφού η ομάδα που ήθελε να ιδρύσει κοινότητα είχε μόνο 23 δολάρια στο ταμείο, καθότι οικονομική κρίση μάστιζε τότε την Αμερική.
Σήμερα, το εκκλησίασμα το αποτελούν όχι μόνο Ελληνες, αλλά Ρώσοι, Ουκρανοί, Σέρβοι, Βούλγαροι, Αλβανοί, ενώ ο π. Μητρόπουλος τελούσε μία φορά το μήνα Λειτουργία στο Γουότερβιλ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ορθόδοξων πιστών της περιοχής, καθώς επίσης και τους καλοκαιρινούς μήνες στο Σάουθγουέστ Χάρμπορ.
Πηγή― Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου