Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

  • Επιδεινώνεται από την Τρίτη ο καιρός με βροχές και καταιγίδες αρχικά από τα δυτικά της χώρας και στη συνέχεια στα κεντρικά και βόρεια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή πτώση ειδικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.
  • Με το βλέμμα στη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες που θα ήθελε να κάνει ο πρωθυπουργός σχετικά με φοροελαφρύνσεις, αρχίζει στο Παρίσι ο νέος γύρος συνομιλιών με την τρόικα. Οι διαπραγματεύσεις που θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη είναι προπαρασκευαστικές της έκτης αξιολόγησης του προγράμματος και ως εκ τούτου δεν αναμένονται οριστικές αποφάσεις. Υπό αυτήν την έννοια και ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε ότι βασική προτεραιότητα του ταξιδιού είναι η αύξηση της αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης.
  • Συνθήματα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και υπέρ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ακούστηκαν στη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε ο κ. Βενιζέλος στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Γ.Παπανδρέου το βράδυ της Δευτέρας. Οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα: «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά». «Θα υπηρετήσω την απαίτηση μιας νέας αρχής στο ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου.
  • Μηνύματα προς την Αθήνα για ελληνοτουρκικά θέματα και για το Κυπριακό έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη του επίσκεψη στα Κατεχόμενα ως πρόεδρος της Τουρκίας. Ο κ. Ερντογάν κάλεσε τους «Ρωμιούς» να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, την Κωνσταντινούπολη. «Η πόρτα μας είναι ανοικτή στους παλιούς Ρωμιούς πολίτες μας και στα παιδιά τους» είπε. Κάλεσε, επίσης, Ελλάδα και Βρετανία να δείξουν την «ίδια ειλικρίνεια» με την Άγκυρα στο Κυπριακό.
  • Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στην υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή, Θέμιδα Σκορδέλη, η οποία κρίθηκε ένοχη για κατοχή εκρηκτικών υλών. Η καταδίκη της αφορά κροτίδες που είχαν εντοπιστεί από αστυνομικούς στο σπίτι της.

Κόσμος

  • Σε στρατιωτική επιχείρηση στη Σομαλία κατά των ισλαμιστών της οργάνωσης αλ-Σαμπάαμπ προχώρησαν οι αμερικανικές δυνάμεις τη Δευτέρα όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.
  • Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υπερασπίστηκε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να στείλει όπλα στους Κούρδους που μάχονται εναντίον των μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ, τονίζοντας ότι οι τζιχαντιστές αυτοί αποτελούν μια μεγάλη απειλή για την ασφάλεια τόσο της χώρας της, όσο και της Ευρώπης στο σύνολό της. Κριτική για τον τρόπο και το χρόνο που επιλέγει η γερμανική κυβέρνηση να πάρει θέση στην κρίση έκανε η αντιπολίτευση.
  • Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αποφάσισε τη Δευτέρα, κατόπιν αιτήματος της Βαγδάτης, να στείλει αποστολή που θα ερευνήσει τις ωμότητες που διαπράττουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Την ίδια ώρα, νέες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσαν τη Δευτέρα οι ΗΠΑ εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που μάχονται τις δυνάμεις του ιρακινού στρατού και τους Κούρδους πεσμεργκά κοντά στο στρατηγικής σημασίας φράγμα της Μοσούλης. Ο Ομπάμα ενημέρωσε σχετικά το Κογκρέσο.
  • Εν μέσω πιέσεων που του ασκούνται, ο ρώσος πρόεδρος φαίνεται να περνά στην αντεπίθεση, απειλώντας: «Αν θέλω, παίρνω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες». Αυτό τουλάχιστον φέρεται να είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο την περασμένη εβδομάδα. Η Ρωσία έχει τερματίσει de facto τη συνεργασία της με την Ευρώπη, δήλωσε ο γερμανός πρόεδρος Γ.Γκάουκ από την Πολωνία.
  • Τη διαδικτυακή πύλη του «προγράμματος των 1.000 ημερών», που θα δίνει στοιχεία για την πορεία υλοποίησης των κύριων στόχων της κυβέρνησής του, παρουσίασε στο Παλάτσο Κίτζι ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι. Ο ιστότοπος θα ενημερώνεται συνεχώς μέχρι τις 28 Μαΐου 2017 για τις πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιεί η κυβέρνηση. «Με τον τρόπο αυτό ο καθένας θα φέρει ευθύνη και θα δίνει λόγο για την δράση του» είπε ο Ρέντσι.

Οικονομία

  • Στην Τράπεζα της Ελλάδος σε θέση ειδικού συμβούλου προσελήφθη ο Χρ. Χατζηεμμανουήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χατζηεμμανουήλ θα συμβουλεύει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για θέματα εποπτείας του τραπεζικού συστήματος.
  • Έκπτωση θα δικαιούνται από τον φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) -υπό προϋποθέσεις όμως- ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, σύμφωνα με απόφαση που φέρεται να «κλείδωσε» και θα περιληφθεί σε τροπολογία την οποία αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη η κυβέρνηση, προχωρώντας σε μία ακόμη βελτίωση του φόρου αυτού, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
  • Η συνείδηση του ρόλου και κατ' επέκταση των αρμοδιοτήτων της τρόικας φαίνεται να είναι το ιδιαίτερο -αν όχι και νέο- στοιχείο που φέρνει ο Γκ.Χαρδούβελης στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών. Μπορούν να μιλήσουν μόνο για το μνημόνιο, λέει και προσθέτει πως οι αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις για τη λύση των κρίσιμων θεμάτων δεν είναι αρμοδιότητα της τρόικας. Βασική προτεραιότητα μας στο Παρίσι είναι να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας, τόνισε ο υπουργός, μετά την τελευταία σύσκεψη προετοιμασίας για το Παρίσι.

Αθλητισμός

  • Με «χρυσό» σκόρερ τον Νικολιά στο 86ο λεπτό, ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε 1-0 τη Λάρισα στο Αλκαζάρ, στο πρώτο ματς του α΄ γύρου του κυπέλλου Ελλάδας. Έτσι, οι Βολιώτες πραγματοποίησαν ονειρεμένο ξεκίνημα στη σεζόν και παράλληλα βύθισαν στη θλίψη τους περισσότερους από 12.000 οπαδούς της ΑΕΛ, που γέμισαν στο Αλκαζάρ.
  • Η Βέροια πέρασε νικηφόρα από το Ηράκλειο επικρατώντας του ΟΦΗ με 1-0 στην τελευταία αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής, χάρις σε γκολ του Καλτσά στο 58΄. Με έξι βαθμούς η ομάδα της Ημαθίας ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Ατρόμητο, ενώ οι Κρήτες έχασαν νωρίς το εντός έδρας αήττητο.
  • Επίσημα παίκτης της Τραμπζονσπόρ είναι ο Αβράαμ Παπαδόπουλος, ο οποίος πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα. Το βράδυ της Δευτέρας λοιπόν οι Τούρκοι ανακοίνωσαν πως συμφώνησαν με τον Ολυμπιακό, καθώς και με τον διεθνή αμυντικό, ο οποίος θα αμείβεται με 1,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Αμέσως μετά ο Αβράαμ... κάρφωσε τον Μίτσελ για την έλλειψη εμπιστοσύνης που του έδειξε ο Ισπανός τεχνικός.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου