Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μεντβέντεφ προειδοποιεί την ΕΕ: «Ιστορικά οι πιέσεις προς τη Ρωσία έχουν αποτύχει»

Ο ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Μόσχα είναι «έτοιμη να ακούσει την ΕΕ και τις ΗΠΑ, εάν μάθουν να ακούν τη Ρωσία».

Σχολιάζοντας δε τις νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας τόνισε πως «ιστορικά έχουν αποτύχει οι απόπειρες να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία».
Μιλώντας στο Σότσι σε φόρουμ για τις επενδύσεις ο Μεντβέντεφ σημείωσε πως η Ρωσία δεν θέλει μια κλειστή οικονομία και δεν θα αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο της, παρά τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τους Δυτικούς για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση.
«Θεωρώ πως όλες οι συζητήσεις για μια θεμελιώδη αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας υπέρ μιας κλειστής οικονομίας είναι άτοπες και άχρηστες. Δεν έχουμε ανάγκη από μια οικονομία αυτού του είδους. Δεν θα αλλάξουμε δρόμο».
Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ακόμη πως ο στόχος της Ρωσίας να αυξήσει το ρόλο της στην Ασία βοηθάει στην ενίσχυση του κύρους της χώρας και σε άλλες περιοχές, περιλαμβανομένης της Δύσης.
Ο ρώσος πρωθυπουργός έκανε επίσης γνωστό πως υπέγραψε εντολή για την επιβολή δασμών στα ουκρανικά προϊόντα μετά την υπογραφή από το Κίεβο συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ, αλλά οι δασμοί «δεν θα εφαρμοσθούν αμέσως».
Την ίδια ώρα, πάντως, το ρωσικό υπουργείο Φυσικών Πόρων αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς σε ξένες εταιρείες ενέργειας ως απάντηση στις κυρώσεις. Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Παρασκευή ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας, Ουκρανίας και ΕΕ για το ενεργειακό.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου