Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ -ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,

  • Στο λιμάνι της Κέρκυρας παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Europalink» με σημαία Ιταλίας, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας προσέκρουσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού. Και οι 692 επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας.
  • Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στις 03:45 και στις 04:15 τα ξημερώματα της Κυριακής, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου. Η πρώτη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών και η δεύτερη 4 βαθμών. Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.
  • Τις βασικές του θέσεις ανακοινώνει την Κυριακή το «Ποτάμι» σε μια ολοήμερη και πολύωρη ημερίδα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ. Συνολικά 60 μέλη της Επιτροπής Διαλόγου θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους μέσα από επτά θεματικές ενότητες.
  • Χωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη, από τις 13:00 έως και τις 17:00, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων σταθερών συγκοινωνιών «Σέλμα».
  • Τοποθετήθηκαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οι νέες επιγραφές της ΝΕΡΙΤ. Στο κεντρικό σημείο του κτιρίου, όπου επί δεκαετίες υπήρχε η επιγραφή «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση», πλέον έχει τοποθετηθεί η ταμπέλα με τα αρχικά «ΝΕΡΙΤ». Στην είσοδο επίσης υπάρχει το «Ν».

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση κατά της κλιματικής αλλαγής την Κυριακή στη Νέα Υόρκη για να ζητήσουν άμεση δράση ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το κλίμα στον ΟΗΕ. Καμπάνες και τύμπανα θα σημάνουν συντονισμένα «συναγερμό» ενώ στην πορεία θα δώσει το «παρών» μέχρι και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.
  • Οι αντίπαλοι προεδρικοί υποψήφιοι στο Αφγανιστάν κατέληξαν στην πολυαναμενόμενη συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά το πολιτικό χάος που ακολούθησε τις βουλευτικές εκλογές και τις αλληλοκατηγόριες για νοθεία. Η συμφωνία υπογράφεται την Κυριακή ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων της επανακαταμέτρησης των ψήφων των προεδρικών εκλογών.
  • Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι δηλώνει έτοιμος να παράσχει κάθε απαιτούμενη βοήθεια στη διεθνή μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS), ωστόσο καλεί σε «ευρύτερη στρατηγική» για να αντιμετωπιστούν οι ρίζες του εξτρεμισμού σε όλη την περιοχή.
  • Τρόμο και θάνατο συνεχίζει να σπέρνει η Μπόκο Χαράμ επιδιώκοντας την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους στη Νιγηρία. Τουλάχιστον 36 άτομα σκοτώθηκαν, οι 23 άμαχοι, στην τελευταία επίθεση των ισλαμιστών της οργάνωσης στη βορειοανατολική πόλη Μαϊνόκ.
  • Η έρευνα για την πτώση του αεροσκάφους της Air Algerie στις 24 Ιουλίου στο Μάλι δεν έχει επιτρέψει επί του παρόντος να υπάρξει «επικρατέστερη εκδοχή» που να εξηγεί γιατί συνέβη η τραγωδία, ενώ όλες οι πιθανότητες εξετάζονται συμπεριλαμβανομένης και της τρομοκρατικής ενέργειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν μέχρι τώρα από τους ερευνητές, ανακοίνωσε το Σάββατο το Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) της Γαλλίας.

Οικονομία

  • Τα νέα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων μπορούν να δουν πλέον οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αφού «ανέβηκαν» το πρωί της Κυριακής στο Τaxisnet, παρά το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία δημοσίων εσόδων είχε ανακοινώσει ότι τα νέα εκκαθαριστικά θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα.
  • «Ο κύκλος των μνημονίων φτάνει στο τέλος του. Λίγα έχουν απομείνει να γίνουν. Σας διαβεβαιώ, η Ελλάδα μέσω του χρηματοδοτικού της προγράμματος είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της» αναφέρει στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και δηλώνει κατηγορηματικά ότι «δεν θα χρειαστούμε τρίτο πακέτο στήριξης, το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο».
  • Σε κυκλοφορία τίθεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις 23 Σεπτεμβρίου το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, ένα χρόνο περίπου μετά το λανσάρισμα του νέου τραπεζογραμματίου των 5 ευρώ.

Αθλητισμός

  • Στο δεύτερο μέρος της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός καλείται να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί πηγαίνοντας στα Χανιά, όπου τον περιμένει ο Πλατανιάς (20:30). Παράλληλα ξεχωρίζει η αναμέτρηση ανάμεσα στην εντυπωσιακή –στο ξεκίνημα- Καλλονή που δοκιμάζεται στην Τρίπολη με τον «ευρωπαίο» Αστέρα (16:00), που προέρχεται από την ισοπαλία με τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.  Τέλος χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα γίνουν οι αγώνες: Κέρκυρα - ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικός - Πανιώνιος και Νίκη Βόλου – Εργοτέλης (18:15).
  • H Γιουβέντους ήταν η νικήτρια στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, καθώς νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Μίλαν, χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Κάρλος Τέβες στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης και διατήρησε το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής. Βαθμούς κι εντυπώσεις μοιράσθηκαν, Τσεζένα κι Εμπολι στην εναρκτήρια αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του Campionato. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν κι έφτασαν στην ισοφάριση, παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
  • Επιστροφή στις νίκες για τη Ρεάλ, μετά από δύο σερί ήττες στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι συνέτριψε 8-2 τη Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Παράλληλα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, συνέχισε τις απογοητευτικές της εμφανίσεις, καθώς ηττήθηκε 1-0 στο γήπεδο της από την Γρανάδα. Τέλος, η ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-2 στην πρεμιέρα του τσάμπιονς λιγκ, φαίνεται πως είχε κι άλλες επιπτώσεις στην Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην Θέλτα, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς.
ΠΗΓΗ: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου