Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τέλος στη ζωή της έβαλε καρκινοπαθής που ζητούσε «αξιοπρέπεια στο θάνατο»

ΗΠΑ: Τέλος στη ζωή της έβαλε καρκινοπαθής που ζητούσε «αξιοπρέπεια στο θάνατο»
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, 2014

Στο τέλος του δρομου έφτασε η 29χρονη Μπρίτανι Μέιναρντ, που είχε μπει μπροστά στην εκστρατεία στις ΗΠΑ για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία: Η νεαρή, που έπασχε από επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, χρησιμοποίησε φάρμακα για να θέσει τέλος στη ζωή της.
Η νεαρή από την Καλιφόρνια είχε μετακομίσει στο Όρεγκον, επειδή εκεί η νομοθεσία επιτρέπει σε γιατρούς να εξασφαλίσουν φάρμακα για ευθανασία σε ασθενείς με αρρώστιες σε τελικό στάδιο.
Είχε φέρει ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία που διχάζει την αμερικανική κοινή γνώμη, όταν έγινε πρόσωπος της εκστρατείας «Συμπόνια και Επιλογή» που ζητά επέκταση της νομοθεσίας για ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία.
Σε βίντεό της που είχε κάνει το γύρο του κόσμου είχε δηλώσει την πρόθεσή της να θέσει τέρμα στη ζωή της την 1η Νοεμβρίου. Τις τελευταίες ημέρες είχε εμφανιστεί να έχει δισταγμούς αλλά, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της, τελικά πήρε την απόφαση και την υλοποίησε το Σάββατο.
Η Μπρίτανι, ανακοίνωσε η οικογένειά της, «πέθανε όπως ήθελε, γαλήνια στο κρεβάτι της, στην αγκαλιά των αγαπημένων της».
Οι γιατροί είχαν διαγνώσει στις αρχές του χρόνου καρκίνο στον εγκέφαλο και της είχαν δώσει μόνο λίγους μήνες ζωής. Πέθανε στο πλευρό του συζύγου της και την οικογένειά της, που είχαν σταθεί δίπλα της από την αρχή της δοκιμασίας της.
Το Όρεγκον ήταν η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ με νομοθεσία για υποβοηθούμενη αυτοκτονία: Γιατροί μπορούν να εγκρίνουν φάρμακο που οδηγεί στο θάνατο για όσους ασθενείς με σώας τας φρένας το ζητήσουν μετά από δική τους επιλογή. Απαγορεύεται το φάρμακο να το χορηγήσει ο ίδιος ο γιατρός ή οποιοσδήποτε άλλος: Ο ασθενής πρέπει να το πάρει ο ίδιος.
Από την αρχή του 2014, χρήση της σχετικής νομοθεσίας έχουν κάνει στο Όρεγκον 750 ασθενείς. Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι -μόνο έξι ήταν κάτω των 35 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου