Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Στον Σαρκοζί τα ηνία της γαλλικής δεξιάς-Πρόεδρος του UMP με 64,5%

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Ο "καρντάσης" (καταγωγή από της Θεσσαλονίκη)

Στον Σαρκοζί τα ηνία της γαλλικής δεξιάς-Πρόεδρος του UMP με 64,5% Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, 2014
Με ποσοστό 64,5% ο Νικολά Σαρκοζί είναι επισήμως από σήμερα ο νέος πρόεδρος της κεντροδεξιάς παράταξης UMP, μετά την διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες μέλη του κόμματος, μια νίκη που ο ίδιος χαρακτήρισε «καινούργια αρχή για την πολιτική μας οικογένεια» και τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην διεκδίκηση της προεδρίας της Γαλλίας, το 2017.

O Σαρκοζί επικράτησε με 64,5% των αντιπάλων του Μπρούνο Λε Μερ και Ερβέ Μαριτόν που συγκέντρωσαν 29,18% και 6,32% αντίστοιχα.
Τα 268.000 μέλη του συντηρητικού κόμματος κλήθηκαν να ψηφίσουν μέσω ίντερνετ, από χθες το βράδυ και μέχρι σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) προκειμένου να εκλέξουν τον νέο αρχηγό τους. Η συμμετοχή ανήλθε στο 58,1%.
Αυτή η νίκη- αν και λιγότερο εντυπωσιακή απ' ότι θα ήλπιζαν ορισμένοι όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters- θεωρείται το πρώτο σημαντικό βήμα προς τις προεδρικές εκλογές του 2017.
Ο Σαρκοζί, μέσω διαδικτύου, ευχαρίστησε εκείνους που του έκαναν την τιμή να τον εκλέξουν πρόεδρο, τονίζοντας: «αυτή η ψήφος σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή για την πολιτική μας οικογένεια. Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και να αφιερωθούμε στην αναζήτηση νέων λύσεων για την Γαλλία. Με αυτές τις δυο συνθήκες θα ξαναδώσουμε ελπίδα στους συμπατριώτες μας».
Ο νέος πρόεδρος του UMP, επισημαίνει ότι υπήρξε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση, κάτι που ο ίδιος ερμηνεύει ως «την καλύτερη απάντηση σε δυο έτη εσωτερικών έριδων και διχασμών», μια αναφορά στα...χίλια κύματα από τα οποία πέρασε η κεντροδεξιά στην αναζήτηση ταυτότητας και αρχηγικής φυσιογνωμίας.
Υποσχέθηκε επίσης να περάσει στην δράση και ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα θα συναντηθεί με βασικά στελέχη, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες «για την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση».
Την τελευταία φορά που ο Σαρκοζί εξελέγη στην προεδρία του κόμματός του, το 2004, είχε συγκεντρώσει το 85% και στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της χώρας, αξίωμα που κατείχε από το 2007 ως το 2012.
Μετά από δυόμισι χρόνια αποχής από την πολιτική, ο πρώην πρόεδρος που έχασε από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στην αναμέτρηση του 2012, παραμένει μια προσωπικότητα που διχάζει.

Το 2016 θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές για να ορισθεί ο επίσημος υποψήφιος της δεξιάς ο οποίος θα διεκδικήσει την προεδρία της χώρας από μια εξασθενημένη αριστερά και από έναν Φρανσουά Ολάντ που βλέπει την δημοτικότητά του να κατρακυλά στο 13% στη μέση της θητείας του.
Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, ορισμένοι αναλυτές δήλωναν πριν γίνει γνωστό το αποτέλεσμα, ότι ο Σαρκοζί χρειαζόταν να εξασφαλίσει τουλάχιστον 70% ώστε να λάβει το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου