Μα για να κόψει τα φτερά του ΣΥΡΙΖΑ
Την Δευτέρα γίνεται η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή (από τους βουλευτές) Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τα "κουκιά" τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν βγαίνουν αλλά και να βγουν πάλι παρόμοια προβλήματα θα έχουμε έστω και εάν την ύστατη στιγμή με κάποιο μαγικό ραβδάκι από την Ευρώπη ή την Αμερική ο αριθμός των βουλευτών φτάσει τους 180.Το πρόβλημα δεν είναι η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας αλλά η ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης συνασπισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που για μήνες τώρα πελαγοδρομεί με τις αλλαγές και τα νομοσχέδια που το πρωί είναι έτσι το μεσημέρι τα αποσύρουν, το βράδυ τα αλλάζουν για να ψηφιστούν μονομερώς και "κουτσουρεμένα".
Βουλή, κάπως άβουλη, με "φοβισμένη" κυβέρνηση γιατί ο κάθε αρχηγός απειλεί, γιατί οι νόμοι δεν ψηφίζονται, οι αλλαγές δεν γίνονται, η Ευρώπη με την τρόϊκα στέκεται σαν τη "Δαμόκλειο σπάθη". Για να γίνουν οι αλλαγές, που έπρεπε να γίνουν τα τελευταία 40 χρόνια, μέσα σε 2 χρόνια και να εισπράξουν για να επιστραφεί το χρέος που δημιουργήθηκε από mismanagement των τελευταίων Ελληνικών κυβερνήσεων από την σπατάλη και την κερδοσκοπία από τον βιομήχανο μέχρι τον έμπορο ακόμα και από τον αγρότη.
Οι νεοδημοκράτες επί το πλείστων έμειναν στη Νέα Δημοκρατία γιατί είχε την πλειοψηφία, έστω και με λίγες μονάδες, και με την επιδότηση των 50 βουλευτών σαν πρώτο κόμμα κατάφερε να είναι ο κορμός της κυβέρνησης. Οι του ΠΑΣΟΚ μετά την πρώτη εκλογική ήττα και τη φυγή του Γιωργάκη πλησίασαν το ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί "λούφαξαν" και έμειναν αδρανείς για να γλιτώσουν το νόμο από τις ατασθαλίες που φαίνεται ότι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια που κρατούσαν το τιμόνι της χώρας.
Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ με το λαϊκιστή Τσίπρα μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές εάν γίνουν στις 25 Ιανουαρίου, 2015. Πρώτο κόμμα που θα έχει τα ίδια προβλήματα με τη σημερινή κυβέρνηση οπότε ποντάρουν στο Γεώργιο Παπανδρέου με το νέο του κόμμα να πάρει κάποιους από το σημερινό ΠΑΣΟΚ αφού ο Βενιζέλος το έφερε στο πάτο και αφού και ο Βενιζέλος έχει ευθύνες που φτάνουν στο υπουργείο πολιτισμού και το υπουργείο αμύνης που υπηρέτησε σαν υπουργός. Από την άλλη μεριά αρκετοί από το ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επανέλθουν σε ένα κόμμα που αρχηγός του θα είναι ο ΓΑΠ. Οπότε και ο ΣΥΡΙΖΑ ψαλιδίζεται και το ΠΑΣΟΚ ή η Ελιά εξαφανίζεται. Έτσι εχει την δυνατότητα να αναίβει η Νέα Δημοκρατία. Με ή χωρίς το Σαμαρά.
Βέβαια, η πολιτική δεν είναι μαθηματικά να πούμε 1+1=2 και πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο. Εξ άλλου η Ελλάδα είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε δεν είναι βιομηχανική χώρα να μας παίρνουν στα σοβαρά οι ξένοι!
Η οικονομία της βασίζεται στην γεωργική παραγωγή, στη ναυτιλία και τον τουρισμό. Η γεωργία της όμως ακόμα δεν έχει πάρει πάνω της γιατί τα τυποποιημένα προϊόντα της ακόμα βρίσκονται σε πρωτόγονη κατάσταση ενώ τα έξοδα παραγωγής παραμένουν μεγάλα.
Η Ελλάδα έχει στρατιγική θέση και αυτό είναι που θέλουν οι ξένοι "συνέταιροι" δεν νομίζω ότι τους ενδιαφέρει και πολύ η ιστορία μας. Όχι βέβαια.
Άντε λοιπόν να δούμε τι θα γίνει τη Δευτέρα και τι θα κάνει ο "σωτήρας" ΓΑΠ.
Ένα είναι σίγουρο ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τους επόμενους μήνες. Ας μη ξεχνάμε το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και που για αυτό θα μιλήσουμε σε λίγες ημέρες.
Η Σύνταξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου