Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2015

  • Το απόγευμα της Πέμπτης (17:00) συγκαλείται το Υπουργικό Συμβουλίο, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα πρώτα μέτρα στη βάση της λίστας Βαρουφάκη. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει πότε το νομοσχέδιο θα υποβληθεί στο Brussels Group, καθώς οι ελληνικές προτάσεις δεν είναι ακόμη κωδικοποιημένες. 
  • Eπέστρεψε στην Αθήνα η 25χρονη που έζησε τον εφιάλτη των 7,8 ρίχτερ στο Νεπάλ. Η Κλειώ Ρουσομουστακάκη εγκλωβίστηκε για μέρες στη χώρα και τελικά κατάφερε να επιστρέψει βάζοντας τέλος στην αγωνία των συγγενών της.
  • Χαραγμένη βαθιά στη μνήμη μένει η αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του 1944. Φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια από την ηρωική θυσία των «200» στην Καισαριανή μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα των ναζί. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων...
  • Στο Υoutube κυκλοφορεί βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση αντιεξουσιαστών κατά των Γιάνη Βαρουφάκη και της Δανάης Στράτου στα Εξάρχεια. Το βίντεο, στο οποίο όλα τα πρόσωπα είναι καλυμμένα, ακούγονται φωνές και γυαλιά που σπάνε, ενώ, ακούγονται, επίσης και ύβρεις κατά του υπουργού Οικονομικών.
  • Στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» εισήχθη το πρωί της Τετάρτης η τέως γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα. Νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, όλα βαίνουν καλώς και η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Κόσμος

  • Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε εξέφρασε τη «βαθιά του μεταμέλεια» για τον ρόλο της Ιαπωνίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο σε μια ιστορική ομιλία ενώοιον του αμερικανικού Κογκρέσου. Ο ίδιος αναγνώρισε και τον πόνο που σκόρπισε η χώρα του εκείνη την περίοδο γενικότερα στους λαούς της Ασίας.
  • Ο Luz, ο διάσημος σκιτσογράφος του Charlie Hebdo, ανακοίνωσε ότι δεν θα ξανασχεδιάσει σκίτσο όπου θα απεικονίζεται ο Μωάμεθ. «Δεν με ενδιαφέρει πλέον. Έχω κουραστεί» επισήμανε ο ίδιος, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν νίκησαν οι τρομοκράτες.
  • O Πάπας Φραγκίσκος δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον του για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, ιδιαίτερα για την πατρίδα του την Αργεντινή. Τώρα αποφάσισε να προχωρήσει σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, αλλά και ουσιαστικής σημασίας: Το Βατικανό θα ανοιξει τα αρχεία που αφορούν στην περίοδο της τελευταίας δικτατορίας στην Αργεντινή, μεταξύ 1976-1983.
  • H Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το καθήκον να αντιμετωπίσει την εισροή προσφύγων που διαπλέουν τη Μεσόγειο, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι στον απόηχο πολλών ναυαγίων που έχουν στοιχίσει την ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.
  • Με δημόσια παρέμβαση του από το Στρασβούργο, ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μουΐζνιεκς, επικρίνει την ιδέα του ούγγρου πρωθυπουργού Όρμπαν για επαναφορά της θανατικής ποινής στη χώρα.

Οικονομία

  • Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε σε Caa2 από Caa1, και με αρνητικό outlook προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's, ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση που είχε αρχίσει στις 6 Φεβρουαρίου 2015.
  • Στάση εργασίας και αποκλεισμό του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν οι εφοριακοί της Αττικής αύριο Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι για μισθολογικά ζητήματα των νέων εφοριακών.
  • Στην επιτροπή Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού Συστήματος της Βουλής, θα κληθούν, στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, για να ενημερώσουν και να δώσουν μια συνολική εικόνα σε τι κατάσταση βρίσκεται το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Αθλητισμός

  • Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα η Ρεάλ επικράτησε 3-0 της Αλμερία στη Μαδρίτη και παραμένει σε απόσταση δύο βαθμών από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, μετά την 34η αγωνιστική της Primera Division. Σχεδεόν βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η 3η θέση της βαθμολογίας για την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ».
  • Η Βόλφσμπουργκ προκρίθηκε διά περιπάτου στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, νικώντας 4-0 την Αρμίνια στο Μπίλεφελντ. Δύο γκολ πέτυχε ο Αρνολντ (8',55') και από ένα οι Λουϊς Γκουστάβο (32'), Πέρισιτς (51') για τους «Λύκους» που θα αντιμετωπίσουν τη Ντόρτμουντ στον τελικό της 30ης Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.
  • Δεν «χαρίστηκε» στη Λέστερ η Τσέλσι και επικρατώντας 3-1 σε εξ αναβολής ματς στο «Κινγκ Πάουερ», έκανε ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Οι Ντρογκμπά (48'), Τέρι (79'), Ραμίρες (83') πέτυχαν τα γκολ για τους φιλοξενούμενους, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (45+3' Ολμπράιτον).
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου