Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Lufthansa: Γνωρίζαμε για την κατάθλιψη

Τετάρτη, 1 Απριλίου, 2015

Ειδική επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στις Γαλλικές Αλπεις πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ ντε Μπουργκ στην Ντιν-λε-Μπεν της Γαλλίας.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
ΠΑΡΙΣΙ. Είχε ενημερώσει ο Αντρέας Λούμπιτζ, ο συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης της Germanwings που συνετρίβη στις Γαλλικές Αλπεις, τη σχολή χειριστών της Lufthansa ότι έπασχε από σοβαρή κατάθλιψη. Στην παραδοχή αυτή προχώρησε χθες ο γερμανικός αερομεταφορέας, υποστηρίζοντας ότι το σχετικό σημείωμα βρέθηκε στις ηλεκτρονικές επιστολές που είχε στείλει ο Λούμπιτζ στη σχολή του το 2009 και αφού είχε διακόψει τη φοίτησή του για μερικούς μήνες. Η εταιρεία τόνισε ότι παρείχε τα σχετικά έγγραφα στην εισαγγελία και αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild και του Paris Match, υπάρχει ολιγόλεπτο βίντεο των τελευταίων στιγμών της μοιραίας πτήσης όπου φαίνονται οι επιβάτες να ουρλιάζουν σε διάφορες γλώσσες «Θεέ μου», ενώ ακούγονται μεταλλικοί ήχοι, προφανώς από την προσπάθεια του κυβερνήτη να σπάσει την πόρτα του πιλοτηρίου.
Στο τέλος του βίντεο ένα τμήμα του αεροσκάφους πλησιάζει ένα βουνό και τότε το βίντεο διακόπτεται. Φαίνεται ότι οι σκηνές αυτές καταγράφηκαν σε κάποια κάρτα μνήμης που βρέθηκε άθικτη παρά τη συντριβή του αεροσκάφους.

Την ίδια στιγμή, στις συστημικές αδυναμίες που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους θα εστιάσουν οι εμπειρογνώμονες που αναζητούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. Τέτοιες αδυναμίες θα μπορούσαν να είναι οι κανόνες εισόδου στον θάλαμο διακυβέρνησης, αλλά και οι τεχνικές δημιουργίας του ψυχολογικού προφίλ των επίδοξων χειριστών. Παράλληλα, η Lufthansa, μητρική της Germanwings, ανακοίνωσε ότι οι ασφαλιστές της έχουν δεσμεύσει 300 εκατ. δολάρια για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες του δυστυχήματος. Χθες, εξάλλου, ο Φρ. Ολάντ δήλωσε, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Αγκελα Μέρκελ, ότι η αναγνώριση των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος ενδέχεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Επίσης, τόνισε ότι Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι ζήτησαν τη βελτίωση των ελέγχων των αεροπορικών επιβατών εντός της Ζώνης Σένγκεν και την ενίσχυση των κανόνων ασφαλείας στην πλοήγηση των αεροσκαφών.
Η γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει λεπτομερή ανάλυση των μαγνητοφωνήσεων από το πιλοτήριο του μοιραίου αεροσκάφους, όπως και άλλων στοιχείων που κατάφερε να συγκεντρώσει, ενώ θα εξετάσει και ευρύτερα θέματα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τις παγκόσμιες αεροπορικές μεταφορές.

Η υπηρεσία θα μελετήσει τόσο τις διαδικασίες ψυχολογικής εξέτασης και επιλογής των χειριστών όσο και τους κανόνες που διέπουν την είσοδο και την έξοδο από το πιλοτήριο, όπως και τα διάφορα συστήματα κλειδώματος της πόρτας του θαλάμου διακυβέρνησης.

Στην πραγματικότητα, η ανακοίνωση της ΒΕΑ σηματοδοτεί το σημείο καμπής στο οποίο βρέθηκαν οι εναέριες μεταφορές μετά το πρόσφατο πολύνεκρο δυστύχημα, και μάλιστα μια πολιτική αεροπορία που προσπαθούσε να συνέλθει από τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών και την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 του ίδιου αερομεταφορέα, ενώ διερχόταν πάνω από την Ανατ. Ουκρανία.
Τα συμπεράσματα της υπηρεσίας θα πυροδοτήσουν αλλαγές τόσο των κανόνων που διέπουν την πολιτική αεροπορία όσο και αυτών που υιοθετούνται από τις αεροπορικές εταιρείες.

Αποζημιώσεις

Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική Lufthansa προσέφερε στους οικείους των θυμάτων 50 χιλ. ευρώ ανά επιβάτη για τα πρώτα έξοδα που είχαν να αντιμετωπίσουν. Αλλά αυτή η οικονομική βοήθεια δεν έχει καμία σχέση με τις αποζημιώσεις που πρόκειται να εισπράξουν οι οικογένειες των επιβατών. Οι αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες, αποζημιώνουν κάθε θύμα αεροπορικού δυστυχήματος με περίπου 157 χιλ. δολ., ανεξαρτήτως της αιτίας του δυστυχήματος. Ωστόσο, αν ο αερομεταφορέας φέρει ευθύνη για το συμβάν, η αποζημίωση είναι σημαντικά υψηλότερη.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου