Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Την εκτίμηση ότι η Λαϊκή Ενότητα θα είναι «η ισχυρή αντιμνημονιακή αντιπολίτευση σε μια καταθλιπτικά μνημονιακή Βουλή» εξέφρασε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών και  υποψήφια βουλευτής της Β' Αθηνών Νάντια Βαλαβάνη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο sansimera.gr.
  • Την έντονη αντίδραση της ομοφυλοφιλικής κοινότητας προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, σχετικά με τους γκέι γάμους. «Πολλές φορές με προβληματίζει αν θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό είναι το νορμάλ και το σωστό και είμαι πολύ επιφυλακτικός στην υιοθεσία» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Απαράδεκτες και ομοφοβικές χαρακτηρίζει τις δηλώσεις αυτές η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), ζητώντας να ανακαλέσει.
  • Την αντίσταση και το δυνατό «όχι» στα μνημόνια προκρίνει ως εναλλακτική λύση για τη χώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, παραδεχόμενος ωστόσο ότι καμία εναλλακτική δεν θα είναι εύκολη. «Αν δεν είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά και μέχρι το τέλος τότε η άλλη λύση είναι να κάτσουμε στα αυγά μας στα μνημόνια, έναν αιώνα μνημόνιο, υποδούλωση, ταπείνωση, σκλαβιά» είπε.
  • Δεκαπεντάχρονος μαθητής στην Κάτω Αχαΐα πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και τραυμάτισε 17χρονο μαθητή, ο οποίος κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο. Ο 15χρονος δράστης συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής και έρευνες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το φονικό διεξάγει το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
  • «Τέλος στο πολιτικό άσυλο, για όλους τους πολιτικούς» ζήτησε την Κυριακή από την Πάτρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, ζήτησε «αυτό το υλικό που έφεραν οι εισαγγελείς, να βγει στη δημοσιότητα πριν από την Κυριακή των εκλογών».

Κόσμος

  • Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 12 Μεξικανούς και Αιγύπτιους τουρίστες και τραυμάτισαν άλλους δέκα «κατά λάθος», κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην έρημο στο δυτικό τμήμα της χώρας. Η τουριστική οχηματοπομπή έγινε στόχος των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες θεώρησαν πως επρόκειτο για οχήματα ένοπλων οργανώσεων.
  • Με χώρες της ανατολικής Ευρώπης να στυλώνουν τα πόδια στη πρόταση της Κομισιόν για ανακατανομή προσφύγων με ποσοστώσεις, οι υπουργοί Εσωτερικών των «28» προσέρχονται στις Βρυξέλλες αναζητώντας λύσεις απέναντι στο ισχυρότερο προσφυγικό ρεύμα μεταπολεμικά. Υπενθύμιση του αδιεξόδου η αναστολή της Σένγκεν στην καρδιά της ηπείρου, μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας, και το νέο τραγικό ναυάγιο με θύματα παιδιά στο Φαρμακονήσι. Μετέωροι χιλιάδες πρόσφυγες στον «βαλκανικό διάδρομο».
  • Την παραμονή της κρίσιμης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ επί του σχεδίου Γιούνκερ και στη σκιά δηλώσεων ότι φθάνει στα όρια των δυνατοτήτων της ως προς την υποδοχή προσφύγων, η Γερμανία κάνει δραματική μεταστροφή στο προσφυγικό και επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία -αναστέλλοντας την Σένγκεν μπροστά στις μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στην επικράτειά της. Κινητοποιούνται «πολλές εκατοντάδες» αστυνομικοί για να ελέγχουν τα σύνορα. 
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ, φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, υπολείπεται μόνο κατά τρεις μονάδες της Χίλαρι Κλίντον, την επικρατέστερης μέχρι στιγμής για το χρίσμα των Δημοκρατικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC News.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφύγει να κατακερματιστεί σε ένα συνονθύλευμα χωρών με διαφορετικούς κανόνες για τα σύνορά της η καθεμία, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν χιλιάδες πρόσφυγες σε «νομικό κενό», προειδοποίησε με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) μετά την αναστολή της Σένγκεν εκ μέρους της Γερμανίας.

Οικονομία

  • Λίγα μόνο 24ωρα προτού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) λάβει την πιο σημαντική απόφαση νομισματικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, η Wall Street εξακολουθεί να παραμένει διχασμένη για τις εξελίξεις. Περίπου οι μισοί από τους 81 αναλυτές που έλαβαν μέρος σε πρόσφατη έρευνα του Bloomberg πιστεύουν ότι η Fed θα προχωρήσει μεθαύριο σε αύξηση των επιτοκίων.
  • Σχέδια για περαιτέρω χαλάρωση των capital controls δρομολογούν το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος. Στόχος είναι να διευκολυνθούν περαιτέρω οι τραπεζικές συναλλαγές και να δοθεί ανάσα στη συναλλακτική δραστηριότητα στο εσωτερικό της χώρας αλλά και με το εξωτερικό.
  • Αμφίσημες και διφορούμενες αναφορές για το θέμα της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έκανε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.  

Αθλητισμός

  • Επιστροφή στις νίκες για την Μονακό, καθώς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στο Championnat, οι Μονεγάσκοι, επικράτησαν εκτός έδρας της Γκαζελέκ Αζαξιό με 1-0 και βελτίωσαν την θέση τους στην βαθμολογία. Η Μαρσέιγ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μπαστιά με 4-1 στο «Βελοντρόμ» σε ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική.
  • Η Ιντερ επικράτησε 1-0 της Μίλαν και είναι η μεγάλη νικήτρια στο πρώτο «Derby della Madonnina» της σεζόν. Παράλληλα οι «νερατζούρι» είναι η μοναδική ομάδα με «3 στα 3» και βρίσκονται μόνοι στην κορυφή της Serie A. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Φρέντι Γκουαρίν στο 58΄, ενώ δοκάρι για τους «ροσονέρι» είχε ο Μάριο Μπαλοτέλι στο τελευταίο δεκάλεπτο.
  • Απέφυγε ο Γιάννης Αναστασίου να απαντήσει στο ερώτημα που του τέθηκε για το αν σκέφτεται να παραιτηθεί μετά την ήττα από τον Πανιώνιο, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε ότι πρώτα θα συζητήσει με τους παίκτες του, αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο, μιας και στο ίδιο ερώτημα μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα ήταν κατηγορηματικός: «Ποτέ δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ», είχε πει χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου