Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Πλήρη στήριξη στον Αλέκο Φλαμπουράρη για την υπόθεση με την κατασκευαστική εταιρεία παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «απολύτως επαρκείς» τις εξηγήσεις του πρώην υπουργού. «Η ΝΔ είναι πίσω, όταν ο Μεϊμαράκης βγαίνει ο ίδιος χθες και λέει ότι ο κ. Φλαμπουράρης είναι η λίστα Λαγκάρντ του Τσίπρα» δήλωσε.
  • Παρατάθηκε κατά μια εβδομάδα η προθεσμία ηλεκτρονικής προεγγραφής των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, προθεσμία που έληγε κανονικά σήμερα, Πέμπτη, τα μεσάνυχτα. Έτσι, οι επιτυχόντες οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους έως τα μεσάνυχτα της 24ης Σεπτεμβρίου.
  • Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
  • Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγετικής του ομάδας εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας ως παραπλανητικό το δίλημμα Τσίπρας ή Μεϊμαράκης καθώς «και οι δύο έχουν το ίδιο πρόγραμμα που είναι το νέο μνημόνιο», στην προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη.
  • «Είμαστε έτοιμοι να γκρεμίσουμε το τείχος των εκβιαστών - δανειστών», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α' Αθηνών της Λαϊκής Ενότητας, μιλώντας σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. «Δεν ηττήθηκε η Αριστερά με την ήττα των Τσίπρα, Τσακαλώτου, Δραγασάκη» είπε ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Κόσμος

  • Σχεδόν όλα τα συνοριακά περάσματα από τη Σερβία -επτά από τα οκτώ- έκλεισε και η Κροατία, έχοντας αφήσει τις τελευταίες ημέρες σχεδόν 11.000 πρόσφυγες να περάσουν στο έδαφός της. Ελέγχους εφαρμόζει και η Σλοβενία, επόμενη χώρα στην πορεία προς τα δυτικά.
  • Με κλείσιμο των συνόρων της προειδοποιεί η Κροατία εάν συνεχιστούν οι μαζικές αφίξεις προσφύγων μετά το μπλόκο της Ουγγαρίας, έχοντας ήδη θέσει σε επιφυλακή τον στρατό. Σχεδόν 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν περάσει στην Κροατία εν μέσω χαοτικών σκηνών στα σύνορα με την Σερβία όπου πρόσφυγες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό. Η Σλοβενία σταμάτησε την ίδια στιγμή τρένο με πρόσφυγες στη σλοβενική πλευρά της μεθορίου με την Κροατία. Κατακεραυνώνει η UNHCR τις «ξενοφοβικές» και «αντιμουσουλμανικές» ενέργειες της Ουγγαρίας...
  • Αισιόδοξοι ότι η έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα οδηγήσει σε συμφωνία εμφανίστηκαν ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, κατά την επίσκεψή τους στο κέντρο υποδοχής προσφύγων του Ρόζενχαϊμ, στα σύνορα Γερμανίας - Αυστρίας.
  • Ξεκάθαρο -αν και αναμενόμενο- ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι Βρυξέλλες στη Βαρκελώνη, όπου σε λίγες μέρες θα γίνουν πρόωρες εκλογές-διακήρυξη ανεξαρτησίας. «Οποιαδήποτε περιοχή χώρας-μέλους ανεξαρτητοποιείται, αυτομάτως είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γιούνκερ.
  • Εσωτερικές πτήσεις της American Airlines ανεστάλησαν την Πέμπτη ανά τις ΗΠΑ εξαιτίας τεχνικού προβλήματος στα υπολογιστικά συστήματα της αεροπορικής εταιρείας. Εκπρόσωπος της American Airlines ανακοίνωσε ότι η εταιρεία εργάζεται για την επίλυση του προβλήματος.

Οικονομία

  • Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Μάριο Ντράγκι έχει αποκτήσει ως νέους υποστηρικτές τους αγοραστές ακινήτων στην Ευρώπη, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.  Οι αγορές εμπορικών ακινήτων στην ευρωζώνη κατέγραψαν άνοδο 32% μέχρι και τον Ιούνιο, σύμφωνα με την εταιρεία μεσιτών ακινήτων Knight Frank. Οι συνολικές συναλλαγές έφτασαν μάλιστα τα 104,2 δισ. ευρώ.
  • Αμετάβλητα, σε μηδενικά επίπεδα, κράτησε τα επιτόκια δανεισμού η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), υποστηρίζοντας ότι οι απειλές και οι αρνητικές εξελίξεις για την παγκόσμια οικονομία και άλλοι παράγοντες την αναγκάζουν να καθυστερήσει την αύξηση των επιτοκίων.
  • Η ισχνή βιομηχανία και ο σχετικά διογκωμένος δημόσιος τομέας αποτελούν δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας που κατέγραψε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σε έκθεση. Πιο αξιόπιστη –και ανθεκτική στην κρίση- κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης για την οικονομία, σύμφωνα με την ΕΤΑΑ, δεν είναι άλλη από τον τουρισμό.

Αθλητισμός

  • Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις κάθε ημιχρόνου, «λύγισε» η Κράσνονταρ στο Ντόρτμουντ. Η Μπορούσια πήρε τη νίκη 2-1 αλλά οι Ρώσοι κέρδισαν τις εντυπώσεις, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου όπου μετέχει και ο ΠΑΟΚ. Ακόμα ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα από τη Λίβερπουλ, η οποία έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Μπορντό. Εύκολο απόγευμα είχε η Νάπολι που συνέτριψε με 5-0 τη Μπριζ ενώ εύκολα και η Μαρσέιγ του Μίτσελ επικράτησε με 3-0 στην έδρα της Γκρόνιγκεν. Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Άγιαξ και Σέλτικ στον μεταξύ τους αγώνα που έληξε στο 2-2. Δεν άντεξε ο ΑΠΟΕΛ που ηττήθηκε εντός έδρας με 3-0 από τη Σάλκε.
  • Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο τη Σπάρτα Πράγας στην πρεμιέρα του Europa League για τον 11ο όμιλο. Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι οι παίκτες του Βεργέτη προηγήθηκαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάσα στο 2’, ενώ ο Λάφατα στο 56’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι δύο ομάδες που προσέφεραν πλούσιο θέαμα είχαν κι από ένα δοκάρι. Δύο γκολ ακυρώθηκαν στη Σπάρτα Πράγας.
  • «Μπαστούνια» τα βρήκε και ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Καμπάλα, αφού στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League έμεινε στην λευκή ισοπαλία στο Μπακού (Καμπάλα - ΠΑΟΚ 0-0). Υπενθυμίζεται ότι η Καμπάλα απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ του Europa πριν από λίγο καιρό. Στην Τρίπολη ο Αστέρας έχασε πολλές ευκαιρίες είχε και δοκάρι και έμεινε στο 1-1 με την Σπάρτα Πράγας (Αστέρας Τρίπολης - Σπάρτα Πράγας 1-1), με τους Τσέχους να έχουν επίσης σημαντικές ευκαιρίες για να φύγουν με τη νίκη, καθώς και δύο γκολ που ακυρώθηκαν.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου