Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, 2015

  • Οι Έλληνες πολίτες καλούνται αυτή την Κυριακή να αποφασίσουν με την ψήφο τους σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Το sansimera.gr θα καλύψει, όπως πάντοτε, λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, από το άνοιγμα της κάλπης μέχρι την τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, με ροή ειδήσεων και αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο, γεγονότα σε live blog, συνεντεύξεις, βίντεο κ.ά.  Παράλληλα στις 19:00 θα μεταδόσει το exit poll σε συνεργασία με την ΚΑΠΑ Research.
  • Σημαντική μεταβολή των καιρικών συνθηκών αναμένεται να αρχίσει από τα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες της Κυριακής. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με ανέμους και χαλαζοπτώσεις.
  • Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα έπεσε την Παρασκευή η αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Όλα πλέον είναι έτοιμα για την κάλπη της Κυριακής, σε μία αναμέτρηση που, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι από τις πλέον αβέβαιες των τελευταίων ετών.
  • Αν ο Αλέξης Τσίπρας βγει πρώτος την Κυριακή αυτό θα σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κυβέρνηση εκτίμησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε τα εσωκομματικά προβλήματα που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεψε πως σύντομα η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές.

Κόσμος

  • Η δίκη του πρωθυπουργού της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά, θα ξεκινήσει την Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Ο Πόντα, ο οποίος διακηρύσσει την αθωότητά του και αρνείται να παραιτηθεί, είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός στην ιστορία της Ρουμανίας που παραπέμπεται σε δίκη.
  • Δεν έχει τέλος το δράμα των προσφύγων που αναζητούν μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Οι κροατικές αρχές μετέφεραν με λεωφορεία χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορα με την Ουγγαρία, μετά το κλείσιμο συνοριακών περασμάτων και την δήλωση του κροάτη πρωθυπουργού ότι η χώρα του δεν θα αποδεχθεί το βάρος των προσφύγων. Οι Ούγγροι τους επιβίβασαν σε λεωφορεία και τους μεταφέρουν προς τα σύνορα με την Αυστρία. Ένταση στις σχέσεις της Κροατίας με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία με αξιωματούχους να εξαπολύουν αλληλοκατηγορίες. Φωτορεπορτάζ
  • Μετά τους Μεξικανούς και τους μετανάστες, οι μουσουλμάνοι: ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο επίκεντρο νέας πολεμικής αφού επέτρεψε -σε βαθμό ενθάρρυνσης- ισλαμοφοβικό παραλήρημα υποστηρικτή του, χωρίς να μπει επίσης στον κόπο να αντικρούσει σχόλιο ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι μουσουλμάνος και δεν είναι καν Αμερικανός. Ξεκάθαρο ρατσισμό καταγγέλλουν οι Δημοκρατικοί.
  • Επτά άνθρωποι, ένα παιδί ανάμεσά τους, ανασύρθηκαν νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή της Τρίπολης την Παρασκευή, ενώ τέσσερις γυναίκες, όλες τους εγκυμονούσες, εξακολουθούν να αγνοούνται. Άλλοι 102 μετανάστες από αφρικανικές χώρες, που επιδίωκαν να φτάσουν με φουσκωτό στην Ευρώπη, περισυνελέγησαν από λιβυκό πετρελαιοφόρο.
  • Δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 4 Οκτωβρίου στην Πορτογαλία, η σοσιαλιστική αντιπολίτευση διατηρεί πολύ ελαφρύ προβάδισμα έναντι του απερχόμενου δεξιού συνασπισμού, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Οικονομία

  • Τη σημασία της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδας υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ.Ντράγκι, τονίζοντας ότι διαφορετικά η χώρα δεν μπορεί να διασφαλίσει την δυνατότητα πληρωμής των συντάξεων τα επόμενα χρόνια. Στο ζήτημα της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων επιμένει και ο Μπ.Κερέ προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπάνω, καθώς τονίζει ότι μόνο έτσι η Ελλάδα θα μπορέσει να παραμείνει στην ευρωζώνη.
  • Με άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία προεκλογική συνεδρίαση, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, με την αγορά να «βλέπει» τα επίπεδα των 700 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 697,57 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,76%.
  • Το νέο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, η μακροοικονομική στρατηγική για τη βιώσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική και η ευρωπαϊκή οικονομία στην πορεία αυτή, συζητήθηκαν σε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη με τον νομπελίστα οικονομολόγο Π.Κρούγκμαν.

Αθλητισμός

  • Το μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Αρσεναλ (προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League) ξεχωρίζει στην 6η αγωνιστική της Premier League. Το απόλυτο της συγκομιδής θα προσπαθήσουν να διευρύνουν Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο το γερμανικό πρωτάθλημα. Θεωρητικά εύκολες αποστολές για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στην Ισπανία. Η αναμέτρηση Νάπολι - Λάτσιο στο «Σαν Πάολο» δεσπόζει στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Campionato.
  • Πλήρως συνειδητοποιημένος για τις απαιτήσεις του κόσμου του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα μετά την ήττα από τη Μπάγερν, δήλωσε ο Μάρκο Σίλβα, λίγα 24ωρα μετά την ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο Champions League. Ο Πορτογάλος τεχνικός, τόνισε πως ούτε ο ίδιος έμεινε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και πως αντιλαμβάνεται τον κόσμο που θέλει να βλέπει την ομάδα του νικήτρια μέσα στο γήπεδο. Ο Σίλβα υποσχέθηκε συνέχεια στη σκληρή δουλειά προκειμένου να έρθουν και τα αποτελέσματα. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ εν όψει Ξάνθης, αλλά και τα ντέρμπι που ακολουθούν.
  • Με πρόστιμο 15.000 ευρώ τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκ τον ΠΑΟΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τη Βέροια. Ο «Δικέφαλος» πλήρωσε μάλλον... πιο ακριβά από ό,τι άλλες ομάδες τη ρίψη κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός για παραπτώματα των φιλάθλων του σε δύο αγώνες με τον Πλατανιά (1.500) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ (6.850), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, καλείται να πληρώσει 8.350 ευρώ συνολικά.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου