Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

3 x 3 η Εθνική Ελλάδος, σήμερα για την 1η θέση εναντίον της Σλοβενίας

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, 2016

Η Εθνική έκανε το καθήκον της κόντρα στη Γεωργία και σήμερα θα κληθεί να διατηρήσει σταθερή και σε υψηλά επίπεδα την απόδοσή της κόντρα στη -σαφώς πιο δύσκολη- Σλοβενία.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Μπάσκετ
Ενα ημίχρονο χρειάστηκε η εθνική ομάδα ώστε να συνεχίσει την αήττητη πορεία της στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, νικώντας την αδύναμη Γεωργία (79-68). Το αποτέλεσμα αυτό εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση της Λιλ, ωστόσο, η κατακόρυφη πτώση της απόδοσης της ομάδας στο δεύτερο εικοσάλεπτο χάλασε τις καλές εντυπώσεις, χωρίς να προκαλέσει ανησυχίες.

Η Εθνική έδειξε ότι ήθελε να τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι με τους Γεωργιανούς. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλά διαβασμένη στην άμυνα και δέχθηκε μόλις 22 πόντους, ενώ στην επίθεση «πάτησε γκάζι» και το κοντέρ έγραψε 50 πόντους, με τρεις παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό. Το ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα ήταν 70% (9/12) και δεν θύμιζε τη δυστοκία των δύο προηγούμενων αγώνων. Παράλληλα, οι ασίστ είχαν φτάσει τις 16 και προεξάρχοντος του Καλάθη, που είχε 16 πόντους, δύο συμπαίκτες του, ο Αντετοκούνμπο και ο Ζήσης, είχαν επίσης διψήφιο αριθμό πόντων. Το +28 της ελληνικής ομάδας «άνοιξε» συζητήσεις για το αν τέτοιας μορφής παιχνίδια μπορεί να έχουν διαφορετική τροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Τελικά, για τις ομάδες που έχουν μεγάλο προβάδισμα στο σκορ και δίνουν δικαιώματα αποδείχθηκε ότι ο αντίπαλός τους δεν αρνείται να τα εκμεταλλευθεί.

Οι διεθνείς χαλάρωσαν στο τρίτο δεκάλεπτο και παρά τις δοκιμές του Κατσικάρη, η ομαδική απόδοση δεν έπρεπε να κάνει «βουτιά». Μπορεί η Εθνική να μην ανησύχησε από την ύστατη προσπάθεια που έκαναν οι Γεωργιανοί για την ανατροπή, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα... ηττήθηκε με επιμέρους σκορ 46-29 και έμεινε μόνο στην ουσία της αναμενόμενης νίκης, χαλώντας τις εντυπώσεις του όμορφου μπάσκετ που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο. Η Γεωργία πλησίασε μέχρι τους 11 πόντους (50-61 στο 31΄), αλλά λειτούργησαν τα αντανακλαστικά της Ελλάδας που σημείωσε πέντε συνεχόμενους πόντους και έδειξε βέβαιη ότι δεν θα «πληρώσει» τον αποπροσανατολισμό ενόψει του σημερινού αγώνα με τη Σλοβενία (16.00). Ο τεχνικός της Εθνικής παραδέχθηκε ότι η χαλαρότητα αυτή δεν πρέπει να επαναληφθεί κόντρα στους Σλοβένους: «Το παιχνίδι με τη Σλοβενία δεν θα είναι καθόλου εύκολο, γιατί παρά την απουσία του Ντράγκιτς (σ.σ. Γκόραν), παίζουν πιο ομαδικά και με πάθος. Η άμυνά μας σε επίπεδο συγκέντρωσης και ταχύτητα πρέπει να είναι σε υψηλά στάνταρ, γιατί οι ψηλοί της, Σλόκαρ και Ζούπαν, σουτάρουν από μακριά».
Πηγή: Καθημερινή

ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 4, Ζήσης 11 (1), Σπανούλης 2, Καλάθης 19 (4), Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 8 (2), Κουφός 12, Πρίντεζης 3 (1), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (2).
ΓΕΩΡΓΙΑ: Πούλεν 4, Πατσούλια 4, Τσιντσάτζε 5 (1), Σερμαντίνι 9, Σανάτζε 2, Μαρκοϊσβίλι 11 (3), Πατσάτσια, Σανικίτζε 10 (1), Μπουριανάτζε 3 (1), Σενγκέλια 20.

• Χθες η Σλοβενία νίκησε την Ολλανδία με 81-74 και η Κροατία τα Σκόπια με 73-55. Στα άλλα δύο παιχνίδια του ομίλου θα παίξουν σήμερα (19.00) τα Σκόπια με τη Γεωργία και στις 22.00, η Κροατία με την Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου