Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΛΛΟΝΗ ΠΟΥ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΜΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Από τη χορωδία της εκκλησίας στον θρόνο της παγκόσμιας ομορφιάς

Από τη χορωδία της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή της παγκόσμιας ομορφιάς. Ομως η εκθαμβωτική εξωτερική της εμφάνιση δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίον όλοι μιλούν για την ελληνικής καταγωγής νέα Μις Αμερική Μπέτι (Βασιλική) Καντρέλ.

Από τη χορωδία της εκκλησίας στον θρόνο της παγκόσμιας ομορφιάς
Η 21χρονη κοπέλα, που γεννήθηκε και ζει στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, αλλά είναι περήφανη για την ελληνική της καταγωγή, έκανε τους κριτικούς και το αμερικανικό κοινό να παραμιλούν, όταν στη σκηνή των αμερικανικών καλλιστείων ερμήνευσε ένα κομμάτι από όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι.
Για την ενασχόληση της Μπέτι με το τραγούδι και τη στενή σχέση που διατηρεί με την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία Τιμίου Σταυρού (Holy Cross) του Μέικον της Τζόρτζια μίλησε στο «Εθνος της Κυριακής» ο αρχιερέας της ενορίας της Τζον Στέφερο, στη χορωδία της οποίας η κοπέλα τραγουδούσε βυζαντινούς ύμνους στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
«Η Μπέτι ασχολείται με το τραγούδι όλη της τη ζωή. Ξεκίνησε να τραγουδάει στα 3 της χρόνια. Παράλληλα με τη χορωδία της εκκλησίας έκανε μαθήματα τραγουδιού και στο λύκειο. Ηταν τόσο καλή και στο τραγούδι και στην υποκριτική που σε πολλές παραστάσεις πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο», ανέφερε ο ρωσο-ουκρανικής καταγωγής πατήρ Τζον.
Η Μπέτι Καντρέλ ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες διαγωνιζόμενες, κερδίζοντας τον πολυπόθητο τίτλο της πιο ωραίας γυναίκας στην Αμερική.
Η Μπέτι Καντρέλ ξεχώρισε ανάμεσα σε δεκάδες διαγωνιζόμενες, κερδίζοντας
τον πολυπόθητο τίτλο της πιο ωραίας γυναίκας στην Αμερική.
«Είναι πολύπλευρο ταλέντο, τραγουδάει κλασικά τραγούδια, αλλά μπορεί να τραγουδήσει και ποπ και κάντρι», πρόσθεσε τονίζοντας ότι πρόκειται για «ένα πολύ προσγειωμένο άτομο» και ότι «είναι πολύ ενθουσιώδης και με πολλή ενέργεια».
Ξεχώρισε με τη φωνή της
Η σοπράνο φωνή της Μις Τζόρτζια την ξεχώρισε από όλες τις υποψήφιες στον διαγωνισμό ταλέντου των καλλιστείων, όπου ερμήνευσε εκπληκτικά το «Tu, tu piccolo Iddio» από τη «Μαντάμ Μπατερφλάι», και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για ένα μεγάλο αστέρι στον χώρο του θεάματος.
 Με την οικογένειά της στην αποφοίτησή της. Οπως λέει η μητέρα της, Αναστασία, «η Μπέτι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, αλλά ετοιμάζουμε ένα ταξίδι εκεί».

Με την οικογένειά της στην αποφοίτησή της. Οπως λέει η μητέρα της, Αναστασία, «η Μπέτι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, αλλά ετοιμάζουμε ένα ταξίδι εκεί».
Εξάλλου η Μπέτι, η μεσαία από τρία αδέρφια, μεγάλωσε μέσα σε ένα περιβάλλον με πολλά μουσικά ερεθίσματα και σήμερα είναι φοιτήτρια φωνητικής στο Mercer University.
Ολη η οικογένεια Καντρέλ -οι γονείς της, φυσιοθεραπευτές στο επάγγελμα, και τα δύο αδέρφια της, Μάικ και Σοφία- έχει ταλέντο στο τραγούδι και συμμετέχει στη χορωδία της εκκλησίας, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες δράσεις και τις διοργανώσεις της, όπως μας εξήγησε ο πατήρ Τζον Στέφερο.
Σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας με παραδοσιακή ενδυμασία.
Σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας με παραδοσιακή ενδυμασία.
«Οταν πήγα για πρώτη φορά στην εκκλησία, μου είπαν ότι αποκαλούν την οικογένεια Καντρέλ ως -οικογένεια Φον Τραπ-, την οικογένεια από τη Μελωδία της Ευτυχίας», μας αφηγήθηκε ο πατήρ Τζον γελώντας.
«Εχουν δίκιο. Ολοι είναι μεγάλα μουσικά ταλέντα, έχουν εξαιρετικές φωνές και ο πατέρας της Μάικ, παρόλο που είναι γερμανικής καταγωγής, έγινε χριστιανός ορθόδοξος και τραγουδάει στα Ελληνικά και Αγγλικά. Επίσης έχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό ως καταδρομέας», εξήγησε.
 Η Μπέτι σε μία από τις δράσεις της ελληνικής εκκλησίας στην Τζόρτζια.

Η Μπέτι σε μία από τις δράσεις της ελληνικής εκκλησίας στην Τζόρτζια.


Τα σχέδια για ΕλλάδαΜιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» η ελληνικής καταγωγής μητέρα της Τάσι (Αναστασία), η οποία έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, είπε ότι «η Μπέτι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, αλλά σχεδιάζουμε ένα ταξίδι εκεί».
Η Τάσι Καντρέλ, η οποία πηγαίνει συνέχεια στην εκκλησία, βοηθάει με το φιλόπτωχο και ήταν πρόεδρος του συμβουλίου της ενορίας, μας ανέλυσε τις ελληνικές ρίζες της οικογένειάς της: «Η μία προγιαγιά μου και ο ένας προπάππους μου είναι από το νησί της Σάμου, ένας άλλος προπάππους μου κατάγεται από τη Μυτιλήνη και ένας προ-προπάππους μου από την Τρίπολη».
Η Μπέτι ασχολείται με το τραγούδι από μικρή. Στα καλλιστεία ερμήνευσε ένα κομμάτι από όπερα του Πουτσίνι.
Η Μπέτι ασχολείται με το τραγούδι από μικρή. Στα καλλιστεία ερμήνευσε ένα κομμάτι από όπερα του Πουτσίνι.
Ο πατήρ Τζον πρόσθεσε ότι η 21χρονη Μις Αμερική 2016 «είναι πολύ περήφανη για τις ρίζες της και για τους Ελληνες παππούδες της.
Μάλιστα έχει εμφανιστεί στην αμερικανική τηλεόραση σε διάφορες εκπομπές, όπου τονίζει την ελληνική καταγωγή της μητέρας της και ότι αποφάσισε να τη βαφτίσει Βασιλική» από το όνομα της γιαγιάς της, η οποία δεν βρίσκεται πια στη ζωή.
Η σχέση της ελληνικής καταγωγής καλλονής με την ορθόδοξη εκκλησία της πόλης της είναι τόσο στενή, που αποφάσισε να τηλεφωνήσει στον πατέρα Τζον λίγο πριν εμφανιστεί στον μεγάλο διαγωνισμό ομορφιάς.
«Την ώρα που ήταν στο αυτοκίνητο και πήγαιναν στο Ατλάντικ Σίτι (την πόλη του Νιου Τζέρσι όπου διεξήχθησαν τα καλλιστεία) με πήραν τηλέφωνο, κάναμε μια προσευχή και τους έδωσα την ευλογία μου να πάνε όλα καλά», ανέφερε ο πατήρ Τζον, ο οποίος γνωρίζει προσωπικά και τις 70 ελληνικές οικογένειες που ανήκουν στην ενορία του.

Κοντά στην ελληνική 
μας επαίνεσε πολλές φορές την Μπέτι για τη μεγάλη εμπλοκή της στις εκδηλώσεις της ενορίας, αφού εκτός από τη χορωδία συμμετέχει ενεργά στο ελληνικό φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο και έχει βοηθήσει στην παιδική κατασκήνωση και στο κατηχητικό, όπως μας είπε. Εχοντας μεγαλώσει σε ένα τεράστιο κτήμα στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, η Μπέτι γνωρίζει και από γεωργικές δραστηριότητες και ξέρει να χειρίζεται τρακτέρ και τουφέκι.
Αυτόν τον τρόπο ζωής της αλλά και το επάγγελμα των γονιών της, που διευθύνουν κέντρο φυσιοθεραπείας, αντανακλά και η πλατφόρμα της «Υγιή παιδιά, Ισχυρή Αμερική», η οποία, όπως ανακοίνωσε η Καντρέλ, θα συνεργαστεί με τη μη κυβερνητική οργάνωση FNV για να προωθήσουν την εισαγωγή φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή διατροφή των Αμερικανών.
Με τον τίτλο της Μις Αμερική, που συνοδεύτηκε από μία υποτροφία ύψους 50.000 δολαρίων, θα πραγματοποιήσει τους επόμενους μήνες περιοδεία στις ΗΠΑ ως πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του Δικτύου Νοσοκομείων Παίδων «Miracle».
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
eri@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου