Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Σύμφωνα με πληροφορίες

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να μη διευκολύνει την έλευση Ρωσικών αεροπλάνων προς τη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Ελλάδα να αρνηθεί στη Ρωσία τη χρησιμοποίηση του εναέριου χώρου πτήσεων της προμήθειας προς τη Συρία, είπε ένας Έλληνας αξιωματούχος τη Δευτέρα.  Tο Ελληνικό Υουργείο Εξωτερικών είπε ότι το αίτημα της Ουάσιγκτων εξετάζεται. 

Η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι ανησυχεί βαθύτατα.

Το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφερε ότι η Ελλάδα νωρίτερα είχε αρνηθεί το αίτημα των ΗΠΑ, επικαλούμενος διπλωματική πηγή που λέει ότι η Ρωσία είχε την άδεια να χρησιμοποιεί τον Ελληνικό εναέριο χώρο για τις πτήσεις προς και από τη Συρία έως τις 24 Σεπτέμβριο.  Η Ρωσία η οποία έχει μια ναυτική βάση στο συριακό λιμάνι Ταρτούς, έχει στείλει τακτικές πτήσεις προς το Λατάκια, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί επίσης για να φέρει πίσω στη Ρωσία Ρώσους υπηκόυς που θέλουν να φύγουν από τη Συρία.  
Ο Αμερικάνος Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είπε στο Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ότι  εάν οι εκθέσεις της συσσώρευσης στρατιωτικών δυνάμεων ήταν ακριβή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου και τον κίνδυνο αντιπαράθεσης με την ηγεσία των ΗΠΑ και τη συμμαχία που βομβαρδίζει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
Ο Lavrov είπε ήταν πρόωρο να μιλήσουμε για τη συμμετοχή της Ρωσίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία,.  Όπως δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του RIA Novosti ο Lavrov επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία είχε πάντα υπό την προϋπόθεση προμήθειες στρατιωτικού υλικού προς τη Συρία, λέγοντας ότι η Μόσχα "ουδέποτε απέκρυψε ότι παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό στο επίσημες αρχές της Συρίας με σκοπό την καταπολέμηση της τρομοκρατίας".   
Η Ρωσία υπήρξε ζωτικής σημασίας σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ σε όλο τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη Συρία σε ένα συνονθύλευμα από περιοχές που ελέγχονται από αντίπαλες ένοπλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων του Ισλαμικού Κράτους, αφήνοντας την κυβέρνηση σε έλεγχο της Δυτικής Συμμαχίας κρατών σε έναν πόλεμο που έχουν σκοτωθεί 250,000 άνθρωποι. Ενώ η Ρωσία και το Ιράν έχουν την υποστήριξη του Άσαντ, ομάδες ανταρτών που επιδιώκουν να τον εκδιώξουν έχουν λάβει στήριξη από τις κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου