Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η ρωμιά σουλτάνα και το διαζύγιο του 1 δισ. δολαρίων

ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Της Μάγδα Λιβέρη

Η είδηση του ενδεχόμενου διαζυγίου του 74χρονου μεγιστάνα Ουνάλ Αϊσάλ και πρώην προέδρου της Γαλατασαράι, του πιο δημοφιλούς ποδοσφαιρικού συλλόγου της γείτονος χώρας, από την εντυπωσιακή 44χρονη Ελληνίδα δημοσιογράφο Φανή Γραμματικογιάννη έσκασε σαν βόμβα και «χτύπησε κόκκινο» στον τουρκικό Τύπο, αποτελώντας πρωτοσέλιδο των ημερών.

Η ρωμιά σουλτάνα και το διαζύγιο του 1 δισ. δολαρίων
Πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους άνδρες της Τουρκίας με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια και ένα διαζύγιο που, αν τελικά εκδοθεί, αναμένεται να είναι από τα πιο ακριβοπληρωμένα. Ο όμιλός του Unit Group, με έδρα τις Βρυξέλλες, αποτελεί ένα ενεργειακό γκρουπ-κολοσσό, ο οποίος έχει εξαπλωθεί στην Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη και περιλαμβάνει 23 εταιρείες που δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο του πετρελαίου, της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου και δευτερευόντως στις κατασκευές, στη βιοτεχνολογία και στον τουρισμό.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η αιτία του χωρισμού τους φέρεται να είναι η ύπαρξη τρίτου προσώπου στη σχέση τους. Πρόκειται για την 35χρονη Μπιρσού Ερέν, γνωστή εκφωνήτρια αθλητικών ειδήσεων σε τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι. Η δημοσιογραφία όμως δεν αποτελεί το μόνο κοινό της Ερέν με τη Φανή, καθώς μοιάζουν αρκετά εμφανισιακά, μάλιστα είναι και οι δύο ξανθιές με εντυπωσιακά γαλανά μάτια.
Ο Αϊσάλ με την Μπιρσού εθεάθησαν μαζί αυτό το καλοκαίρι στο Μπόντρουμ κατά τη διάρκεια της εορτής του Κουρμπάν, όπου για πρώτη φορά τους απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός μαζί. Την ίδια ημέρα η Φανή βρισκόταν, μαζί με την τρίχρονη κόρη τους, Αλίν, σε διακοπές στην Ελλάδα. Οι φήμες θέλουν η σχέση Αϊσάλ-Ερέν να μην είναι πρόσφατη αλλά να υφίσταται αρκετό χρόνο.

Ο Ουνάλ και η Φανή Αϊσάλ αποτελούν ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα ζευγάρια της Τουρκίας. Με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια, ο επιχειρηματίας είναι
σήμερα από τους ισχυρότερους άνδρες της γειτονικής χώρας.
Πριν από λίγες ημέρες τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου παρουσιάζουν το ζευγάρι να μην έχει ξεπεράσει τελικά την κρίση στον γάμο του και να οδεύει σε συναινετικό διαζύγιο. Αναφέρουν επίσης ότι οι δικηγόροι τους αυτό το διάστημα συνομιλούν προκειμένου να καταλήξουν σε μια αποδεκτή και από τις δύο πλευρές συμφωνία που θα ρυθμίζει το οικονομικό σκέλος του διαζυγίου και τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων τους.
Πέρα από τον όμιλο Unit Group ο Ουνάλ Αϊσάλ διατηρεί σπίτια σε Κωνσταντινούπολη, Γενεύη, Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες αλλά και την πολυτελή θαλαμηγό «Barbie» (Barbie προσφωνούσε χαϊδευτικά τη Φανή και για χάρη της ονόμασε το σκάφος του με το ίδιο όνομα). Σύμφωνα πάντα με τον τουρκικό Τύπο, η Φανή μετά την έκδοση του διαζυγίου της έχει επιλέξει να μείνει μόνιμα με την κόρη τους στη Νέα Υόρκη.
Ο Ουνάλ Αϊσάλ και η Φανή Γραμματικογιάννη με την κόρη τους Αλίν.
Ο Ουνάλ Αϊσάλ και η Φανή Γραμματικογιάννη με την κόρη τους Αλίν.
Ωστόσο, σε πρόσφατη εμφάνισή της στην Τουρκία, η Φανή φορούσε τη βέρα της, απέδωσε όλες αυτές τις φήμες σε κακεντρεχή κουτσομπολιά, ενώ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο αφορούσε τον γάμο της. Αλλά και το φιλικό περιβάλλον της στην Ελλάδα κρατά επιφυλάξεις για την αξιοπιστία όλων αυτών των δημοσιευμάτων, αφού και στο παρελθόν είχαν διαρρεύσει αντίστοιχες φήμες που όμως δεν ήταν αληθινές. Οπως ισχυρίζονται, η Φανή έχει συμπάθειες αλλά και αντιπάθειες στην Κωνσταντινούπολη τόσο από το περιβάλλον της πρώην συζύγου του Αϊσάλ όσο και από αντιπάλους του Τούρκου επιχειρηματία που επιθυμούν να πλήξουν το γόητρό του.
Οπως λέει στο «Εθνος της Κυριακής» φίλος της Ελληνίδας δημοσιογράφου: «Δεν της έχω μιλήσει ακόμα, αλλά μου προκαλεί εντύπωση γιατί ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια οι δυο τους επισκέπτονταν τακτικά την Ελλάδα, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα, και έδειχναν πολύ αγαπημένοι. Οταν έρχονταν έμεναν στα βόρεια προάστια. Η Φανή είχε γράψει την Αλίν σε ελληνικό παιδικό σταθμό, ώστε η μικρή να μάθει να μιλά ελληνικά και να αποκτήσει και εδώ φίλους. Μάλιστα ο Ουνάλ και η Φανή ήταν μαζί τις Απόκριες στο παιδικό πάρτι που διοργάνωσαν για την κόρη τους στο Ζάππειο». Ακόμα οι φίλοι τους αναφέρουν ότι το ζευγάρι επιθυμεί να αγοράσει σπίτι στην Αθήνα και πως πρόσφατα η Φανή ως ένδειξη αγάπης στον σύζυγό της άλλαξε το επίθετό της σε Αϊσάλ. Οι δυο τους μάλιστα περνούσαν μέχρι σήμερα τα καλοκαίρια τους στα ελληνικά νησιά και κυρίως στη Μύκονο που την αγαπούν ιδιαίτερα.
Η Φανή παρακολουθεί ανελλιπώς τα παιχνίδια της Γαλατασαράι, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ.
Η Φανή παρακολουθεί ανελλιπώς τα παιχνίδια της Γαλατασαράι, τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ.
Ο χρόνος θα αποδείξει ποια είναι η αλήθεια, ενώ θεωρείται βέβαιο πως σε περίπτωση χωρισμού τους ο Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γαλαντόμος, θα εξασφαλίσει μια πλουσιοπάροχη ζωή στη δεύτερη σύζυγό του.
Η γνωριμία στη Βουλιαγμένη
Με τον Ουνάλ Αϊσάλ γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2006 στη Βουλιαγμένη. Ο επιχειρηματίας είχε έρθει τότε με το σκάφος του, το οποίο είχε αράξει στον κόλπο της Βουλιαγμένης. Η Φανή με μια παρέα φίλων της βρισκόταν σε ένα τέντερ (σκαφάκι) και έκαναν βόλτα στην εκεί θαλάσσια περιοχή. Περνώντας δίπλα από τη θαλαμηγό του Τούρκου μεγιστάνα, εκείνος τους χαιρέτησε και κάλεσε την παρέα να ανέβει για ένα ποτό. Μαζί του βρίσκονταν και κάποιοι φίλοι του τραπεζίτες από την Ελβετία. Ετσι ξεκίνησε η γνωριμία τους και, όπως λέγεται, ο έρωτας από την πλευρά του Αϊσάλ ήταν κεραυνοβόλος. Οι δύο παρέες έδωσαν κατόπιν ραντεβού για δείπνο στο γνωστό παραλιακό εστιατόριο «Ιθάκη». Το φλερτ του Τούρκου επιχειρηματία ήταν επίμονο, αλλά πήρε καιρό μέχρι η γνωριμία τους να εξελιχθεί σε σχέση. Το 2008 ο Αϊσάλ χώρισε ύστερα από 38 χρόνια γάμου την πρώτη του σύζυγο, Αχού Κερίμογλου, με την οποία έχει αποκτήσει δυο κόρες, τη 44χρονη Αλα και τη 42χρονη Τζεϊλά, και την ίδια χρονιά παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη, σε κλειστό κύκλο, με πολιτικό γάμο την κατά 30 χρόνια μικρότερή του όμορφη Ελληνίδα.
Η φερόμενη ως «πέτρα του σκανδάλου», Μπιρσού Ερέν.
Η φερόμενη ως «πέτρα του σκανδάλου», Μπιρσού Ερέν.
Μάλιστα ο Αϊσάλ είχε κρατήσει τον γάμο μυστικό ακόμα και από την ίδια τη νύφη... Της είπε ότι θα ήταν ένα ταξίδι αναψυχής, γι' αυτό αν επιθυμούσε, μπορούσε να καλέσει και κάποιες φίλες της. Εκείνος είχε κρυφά ετοιμάσει τα πάντα και όλη η παρέα λίγο μετά την άφιξή της στη Νέα Υόρκη βρέθηκε μπροστά σε μια ευχάριστη γαμήλια έκπληξη.
Εκτοτε το ζευγάρι μοιράζει τη ζωή του μεταξύ της αμερικανικής μεγαλούπολης, της Κωνσταντινούπολης, των Βρυξελλών και της Αθήνας. Το 2012 γεννήθηκε στη Γενεύη η τριών ετών σήμερα κόρη τους, Αλίν. Οι φίλοι τους λένε πως ο Ουνάλ Αϊσάλ δεν είναι απλώς ένας πάμπλουτος επιχειρηματίας, αλλά πρόκειται για έναν κοσμοπολίτη, εξαιρετικά μορφωμένο και ενδιαφέροντα άνθρωπο. Το 2011 εκλέχτηκε πανηγυρικά πρόεδρος της Γαλατασαράι, θέση από την οποία παραιτήθηκε λόγω των αυξημένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων το 2014. Η ζωή της Φανής Γραμματικογιάννη δίπλα του άλλαξε από τη μια μέρα στην άλλη, και μπορεί στην Ελλάδα να μην εμφανίζεται συχνά, όμως στη γείτονα χώρα συμμετέχει σε αρκετές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ενώ θεωρείται από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες της Τουρκίας.
Η Φανή συνοδεύει τον σύζυγό της όχι μόνο στα ταξίδια αλλά και στο γήπεδο, όπου έχει έντονη παρουσία, παθιάζεται και συμμετέχει ως φίλαθλος ενεργά την ώρα του αγώνα. Παρακολουθεί ανελλιπώς τα παιχνίδια της Γαλατασαράι σε ποδόσφαιρο αλλά και μπάσκετ, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα αγαπητή από τους οπαδούς της ομάδας. Βέβαια και πριν από τον γάμο της αγαπούσε το ποδόσφαιρο, ήταν φίλαθλος της ΑΕΚ και παρακολουθούσε τα παιχνίδια του «Δικέφαλου» αλλά και της Εθνικής μας ομάδας, ενώ είχε ταξιδέψει μέχρι την Πορτογαλία για το Euro 2004.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου