Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2015

  • Συλλαλητήρια διοργανώνονται σήμερα, Παρασκευή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Πιο συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα, ενώ μισή ώρα νωρίτερα (6:30) θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ.
  • Λόγω 2ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών του ΟΣΕ από 13:00 έως 15:00, θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Αθήνας, του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας και στο υπόλοιπο δίκτυο. Επίσης δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία με τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ από Δ.Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.
  • Τροπολογία στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, που αφορά τη μη καταβολή ανταποδοτικών τελών εκ μέρους των αναδόχων σε συμβάσεις παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, το ΤΑΙΠΕΔ ή τους ΟΤΑ, στις περιπτώσεις εκείνες που -βάσει των όρων της οικείας σύμβασης παραχώρησης- δεν παρέχονται εκ μέρους του οικείου Δήμου οι υπηρεσίες έναντι των οποίων επιβάλλονται τα τέλη, κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Π.Κουρουμπλής.
  • Έναν υπερτυχερό ο οποίος κερδίζει 5.847.085 ευρώ ανέδειξε η κλήρωση του Τζόκερ την Πέμπτη. Οι τυχεροί αριθμοί είναι: 2, 12, 13, 27, 31 και τζόκερ το 17. Συνολικά παίχθηκαν παίχθηκαν περισσότερες από 8,5 εκατομμύρια στήλες.
  • Θετικά επί της αρχής στο πολυνομοσχέδιο τοποθετήθηκε ο βουλευτής Αχαΐας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος. Καταψηφίζουν επί της αρχής τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Κόσμος

  • Εγκρίθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, το οποίο διαπραγματεύτηκε η Κομισιόν με τις τουρκικές αρχές. Μετά το τέλος της Συνόδου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος», συγχαίροντας την Επιτροπή για τη συμφωνία με την Τουρκία.
  • Ένας «κρετίνος», ένας «αυτάρεσκος, επιθετικός» άνδρας, που «ζηλεύει» τα πλούτη των άλλων: ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζωγραφίζει με βιτριολικό τρόπο το πορτρέτο του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στο βιβλίο My Way, την πρώτη επίσημη βιογραφία του, που μόλις κυκλοφόρησε στην Ιταλία.
  • Με την προώθηση συμφωνίας συνεργασίας με την Τουρκία για την φύλαξη των συνόρων και την ανάσχεση των προσφυγικών ροών να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι «28» στην τέταρτη διαδοχική Σύνοδο Κορυφής που εστιάζει στην προσφυγική κρίση. Πρέπει να υπάρχουν σαφείς κανόνες ώστε να μπορέσει να παίξει η Τουρκία το ρόλο της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ προσερχόμενος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
  • Αντιμέτωπος με κριτική και εκνευρισμό εκ μέρους εταίρων και θεσμών για ασάφειες και ελλιπή ενημέρωση ως προς τις αλλαγές που επιδιώκει στις σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει από τις Βρυξέλλες ότι θα παρουσιάσει στις αρχές Νοεμβρίου λεπτομερείς προτάσεις και θα επιταχύνει τη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε συνάντηση με Μέρκελ-Ολάντ πριν την έναρξη της Συνόδου.
  • Αποφυλακίζεται με αναστολή την προσεχή Τρίτη και τίθεται σε κατ' οίκον περιορισμό ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους αφότου εξέτισε περίπου έναν χρόνο από την ποινή της πενταετούς κάθειρξης που του επιβλήθηκε για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013.

Οικονομία

  • Συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας ότι επεκτείνονται και στο Δημόσιο οι μειώσεις συντάξεων και οι αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχουν ήδη θεσπιστεί για τον ιδιωτικό τομέα. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα.
  • Σε διάψευση του ενδεχόμενου εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων στην απονομή των συντάξεων, προέβη στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επαναλαμβάνοντας ότι η πρόταση της Επιτροπής Σοφών δεν αποτελεί την τελική πρόταση της κυβέρνησης, αλλά την έναρξη δημόσιου διαλόγου για το ασφαλιστικό.
  • Με διευκρινιστική εγκύκλιο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα εξειδικεύσει ποια αυτοδιοικούμενα νομικά πρόσωπα εξαιρούνται από την ένταξη των διαθεσίμων τους στον Ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου, τον οποίο διαχειρίζεται ο υπουργός Οικονομικών.

Αθλητισμός

  • Οι δύο Λατινοαμερικανοί, Μπαρόχα και Βάργκας, επέστρεψαν εγκαίρως κι έτσι ο Τραϊανός Δέλλας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα ως προς τη συγκρότηση της αποστολής για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (Σάββατο, 20:30) στο «Γ. Καραϊσκάκης».
  • Η ένταση μεταξύ του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Δήμαρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Αρη Βασιλόπουλου, έσβησε γρήγορα και η σημερινή (Πέμπτη, 15/10) επίσκεψη των εκπροσώπων της ΑΕΚ στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύλησε ικανοποιητικά. Μάλιστα κάποια στιγμή τα λεγόμενα του Δημάρχου έφεραν την «έκρηξη» του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στο ξεκίνημα της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο Αρης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε σε εναλλακτικούς χώρους στους οποίους θα μπορούσε να κατασκευαστεί η «Αγιά Σοφιά». Η αντίδραση του Δημ. Μελισσανίδη ήταν... ακαριαία με την απάντηση: «Στη Ρενό να χτίσεις το Δημαρχείο σου»...
  • Οι εθνικές ομοσπονδίες της UEFA «στηρίζουν πλήρως» τον Μισέλ Πλατινί, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Αυστριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Λέον Βίντνερ, μετά τη συνεδρίαση και των 54 ομοσπονδιών-μελών της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου