Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, 2015

  • Με την ψηφοφορία επί του του πολυνομοσχεδίου εγκρίθηκαν τα προαπαιτούμενα που θα «ξεκλειδώσουν» τα 2 δισ. ευρώ στη βάση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης. Στη συζήτηση που προηγήθηκε στην Ολομέλεια, οι πολιτικοί αρχηγοί αντάλλαξαν πυρά τόσο για τα μέτρα, όσο και για όλα τα «καυτά» πολιτικά θέματα των ημερών.
  • Σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε λεωφόρους και οδούς στο κέντρο της Αθήνας τίθενται σε ισχύ την ερχόμενη Κυριακή, λόγω του «29ου Γύρου Αθήνας».
  • Σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η αποστολή επιστολής από το υπουργείο Εξωτερικών προς τα κόμματα, με την οποία ο υπουργός Ν.Κοτζιάς τους ζητούσε να αποστείλουν τις απόψεις τους σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, σε συνέχεια συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Κοτζιάς ζήτησε τη γνώμη και του κ. Μιχαλολιάκου. Ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε πως δεν θα ξανακαλέσει τη Χρυσή Αυγή.
  • Βολές κατά του πρωθυπουργού ότι ζήτησε τη βοήθεια των εταίρων για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, και επανέλαβε πως «ό,τι είναι προς όφελος της χώρας το στηρίζουμε και ό,τι είναι φόρος, περικοπές όχι».
  • Η Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, δήλωσε μιλώντας από του βήματος της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης.

Κόσμος

  • Έναν νέο τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, τον Türksat 4B, έστειλε στο διάστημα η Τουρκία. Το δορυφόρο έθεσε σε τροχιά ρωσικός πύραυλος Proton, ο οποίος λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.
  • Γερμανός τουρίστας σκότωσε επιβλητικό ελέφαντα ηλικίας 50 και πλέον ετών, ο οποίος θεωρείται «εθνικός θησαυρός» στη Ζιμπάμπουε, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές. Ο ελέφαντας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια σαφαριού που οργανώθηκε τρεις μήνες μετά τον θάνατο του διασημότερου λιονταριού της χώρας, του Σέσιλ, από Αμερικανό οδοντίατρο.
  • Στο έλεος πλημμυρών ο Τάραντας στην νοτιοανατολική Ιταλία λόγω σφοδρού κύματος κακοκαιρίας. Μεγάλες οδικές αρτηρίες θυμίζουν παραπόταμους εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν και η πυροσβεστική δέχθηκε αμέτρητες κλήσεις πολιτών οι οποίοι δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τα σπίτια τους ή από τους χώρους εργασίας.
  • Κούρδοι μαχητές πυροβόλησαν και σκότωσαν Τούρκο αστυνομικό και τραυμάτισαν άλλον έναν σε πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανέφεραν αξιωματούχοι καθώς μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων και της αστυνομίας παρά τη μονομερή εκεχειρία που ανακοίνωσε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνειδητοποίησε πολύ αργά τη σημασία της Τουρκίας στον περιορισμό των προσφυγικών ροών από τη Συρία, δηλώνει ο Ταγίπ Ερντογάν την επομένη της Συνόδου Κορυφής και κατηγορεί την Ένωση για ανειλικρίνια ως προς τις ενταξιακές συνομιλίες παρά τα πρόσφατα «ανοίγματα». Πρόκειται απλώς και μόνο για ένα προσχέδιο, λέει την ίδια στιγμή ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχετικά με το Σχέδιο Δράσης για το προσφυγικό. Την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη η Άνγκελα Μέρκελ.

Οικονομία

  • Κατατέθηκε η τροπολογία, που προβλέπει παράταση ενός έτους για τον έλεγχο όλων των μεγάλων φορολογικών υποθέσεων, που κινδυνεύουν με παραγραφή στο τέλος του έτους. Ανακοινώνοντας την τροπολογία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, είπε χαρακτηριστικά «όλες θα ελεγχθούν και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».
  • Απαντήσεις σε ερωτήματα που προκάλεσαν ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα σχετικές με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ.Αλεξιάδης «για την πλήρη ενημέρωση τόσο της Βουλής όσο και των πολιτών» και «για να μην μείνει τίποτα αναπάντητο». Διευκρινίζει τι ισχύει για πρόστιμα, ΕΝΦΙΑ, δέσμευση θυρίδων, αλλά και ποιες διατάξεις αποσύρονται και γιατί. Από την ανακοίνωση του κ. Αλεξιάδη δεν λείπουν οι αιχμές κατά της στάσης της Αντιπολίτευσης.
  • Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η απόσυρση της διάταξης που αφορά τη δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης (αρχικής ή τροποιητικής), ενώ έχει ήδη ξεκινήσει ο έλεγχος της φορολογικής υπόθεσης. Ακόμη ο υπουργός ανέφερε ότι το θέμα των ανείσπρακτων ενοικίων θα ρυθμιστεί με διάταξη που θα κατατεθεί σε προσεχές νομοσχέδιο.

Αθλητισμός

  • Ενατη αγωνιστική στην Premier League και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Λονδίνο. Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει η 8η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και το αξιοπερίεργο είναι ότι σε αυτό δεν θα αγωνιστούν η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα, ούτε καν κάποια εκ των Ατλέτικο, Βαλένθια ή Σεβίλης. Η ερώτηση ποιος μπορεί να νικήσει την Μπάγερν Μονάχου στην μπουντεσλίγκα, εξακολουθεί και υφίσταται, καθώς η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League παραμένει πρωτοπόρος και χωρίς βαθμολογική απώλεια. Το «Derby d'Italia» που κλείνει την «αυλαία» της αγωνιστικής δεσπόζει στο πρόγραμμα της 8ης ημέρας, με την οποία επαναρχίζει το ιταλικό πρωτάθλημα μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.
  • Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο του Champions League, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, συνεχίζει την εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα Κροατίας. Συγκεκριμένα η ομάδα του Ζόραν Μάμιτς, που την Τρίτη (20/10) θα υποδεχθεί τους «ερυθρόλευκους» στο Μαξιμίρ, επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι με 4-1 της NK Ζάγκρεμπ και παραμένει αήττητη στο εγχώριο πρωτάθλημα για 50 αγώνες.
  • Κεραυνούς κατά της ΕΠΟ, του Μαρινάκη, του Ολυμπιακού και του Πλατινί, εξαπέλυσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, στο δεύτερο μέρος συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα sdna.gr. Σε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα, ο ομογενής επιχειρηματίας ανέφερε: «Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει ψηλότερα τον κανονισμό ομοσπονδίας από τον ελληνικό νόμο; Πού ζούμε, στο φεγγάρι;». Για τον Μαρινάκη είπε: «Τον λυπάμαι. Είναι όμηρος της κατάστασης». Για το αν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ποιος είναι ο επενδυτής; Ο διάβολος; Αντικειμενικά επένδυε. Μόνο που δεν ήταν τα δικά του χρήματα».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου