Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, 2015

  • Σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε λεωφόρους και οδούς στο κέντρο της Αθήνας τίθενται σε ισχύ την ερχόμενη Κυριακή, λόγω του «29ου Γύρου Αθήνας».
  • Τον υποθαλάσσιο αγωγό από τη νότια Τουρκία που θα υδροδοτεί τα Κατεχόμενα της Κύπρου εγκαινίασε σε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -και μάλιστα όχι σε μία, αλλά σε δύο τελετές από τις οποίες δεν έλειψαν οι αναφορές στο Κυπριακό με... το «νερό ειρήνης» αλλά ούτε και οι προεκλογικοί τόνοι. Η Λευκωσία έχει εκφράσει την έντονη αντίδρασή της, καταγγέλλοντας πως ο αγωγός παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και στοχεύσει στην ενίσχυση της παρουσίας της Άγκυρα στο νησί.
  • Την αναθέρμανση της ελληνογαλλικής συμμαχίας προσδοκά η κυβέρνηση με την επίσημη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα στις 22 και 23 Οκτωβρίου σε μία ιδιαίτερη συγκυρία. Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει πολλά στη στήριξη του γάλλου προέδρου, αλλά και η γαλλική πλευρά προσδίδει μεγάλη σημασία στη σχέση της με την ελληνική κυβέρνηση.
  • Τη βούλησή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα που αφορούν μεταξύ άλλων το ασφαλιστικό και φορολογικό τους, επιβεβαίωσαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα.
  • Νέο ναυάγιο με πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου. Τέσσερα άτομα -3 ανήλικα κορίτσια και 1 ανήλικο αγόρι- πνίγηκαν από ανατροπή πλαστικής βάρκας, ανοιχτά της Καλολίμνου. Το Λιμενικό διέσωσε 13 άτομα, ενώ αναζητεί άλλα τρία άτομα. Σε άλλο ναυάγιο στις τουρκικές ακτές, πνίγηκαν 12 άτομα.

Κόσμος

  • Στο λαιμό μαχαίρωσε ένας 44χρονος την υποψήφια δήμαρχο Κολωνίας Χενριέτε Ρέκερ την παραμονή της δημοτικής κάλπης, τραυματίζοντάς την σοβαρά. Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη και οι Αρχές μιλούν για ξενοφοβικό κίνητρο. Κανονικά οι εκλογές, στις οποίες η Ρέκερ εμφανίζεται να έχει ισχυρή δυναμική. Κλοιός «εναντίον του εξτρεμισμού και της βίας» από πολίτες και πολιτικούς γύρω από το δημαρχείο.
  • Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη βύθιση μικρού σκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Οι αρχές αποδίδουν το ναυάγιο στην κακοκαιρία και το θάνατο των επιβαινόντων στην έλλειψη σωσιβίων.
  • Σε καθημερινά φαινόμενα εξελίσσονται πλέον στο Ισραήλ οι τυφλές επιθέσεις με μαχαίρι σε Ισραηλινούς που καταλήγουν στο θάνατο Παλαιστινίων από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας.  Το Σάββατο, συνολικά πέντε νέα περιστατικά σημειώθηκαν σε Ιερουσαλήμ και Δυτική Όχθη, με στόχο ως επί το πλείστον ισραηλινούς ένστολους και δράστες εφήβους που έπεσαν νεκροί από τα πυρά τους.
  • Μετά το κλείσιμο των συνόρων Ουγγαρίας και Κροατίας, το ρεύμα των προσφύγων που κινείται στο βαλκανικό διάδρομο στρέφεται αναγκαστικά προς τη Σλοβενία, στην οποία πλέον και έχουν αρχίσει να φτάνουν εκατοντάδες -και η οποία κινητοποιεί και τον στρατό για να διαχειριστεί την κατάσταση. Η Ουγγαρία αποφάσισε στη συνέχεια την επανεισγωγή συνοριακών ελέγχων και προς τη Σλοβενία, μέχρι τα όρια που επιτρέπει η Συνθήκη του Σένγκεν. Η Σλοβενία θα επιτρέπει τη διέλευση όσο μείνουν «ανοικτοί» οι υπόλοιποι, λέει η Λιουμπλιάνα.
  • Περί τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα μπει τέλος στην μετεκλογική αβεβαιότητα της Πορτογαλίας, όταν ο πρόεδρος της χώρας θα αποφασίσει σε ποιον πολιτικό αρχηγό θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Η ένταση στη χώρα κορυφώνεται με εκατέρωθεν «πολεμικές» δηλώσεις...

Οικονομία

  • «Κανείς συνεργάσιμος δανειολήπτης που έχει αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής των δανείων του, δεν έχει να φοβάται τον πλειστηριασμό της κατοικίας του», τόνισε για τον κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.
  • Επίσκεψη-«αστραπή» στην Αθήνα προγραμματίζουν μέσα στην βδομάδα οι επικεφαλής της τρόικας Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ). Στόχος, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, να πιέσουν την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση των οροσήμων που καθυστερούν.
  • Προϋποθέσεις για ουσιαστική ελάφρυνση των μέτρων που θα κληθεί να πάρει η χώρα στο προσεχές διάστημα δημιουργούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα στοιχεία που δείχνουν ότι τελικά θα υπάρξει ηπιότερη ύφεση από την αρχικώς προβλεπόμενη. Η εκτίμηση που έχει ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό προβλέπει ύφεση -2,3%. Νεώτερες εκτιμήσεις όμως μιλούν για -0,9% ακόμα και -0,5%.

Αθλητισμός

  • Με τα γκολ των Πιάνιτς (56'), Ντε Ρόσι (59') και Ζερβίνιο (70'), η Ρόμα επικράτησε άνετα της Εμπολι με 3-1 και πλησίασε στην κορυφή του καμπιονάτο, μετά από οκτώ αγωνιστικές. Για τους «Ρωμαίους» ο Κώστας Μανωλάς και ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν στις αρχικές επιλογές του Ρούντι Γκαρσιά. Η Μίλαν αν και προηγήθηκε, δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ και έτσι ισοφαρίστηκε στο Τορίνο. Αυτό ήταν το τρίτο σερί ματς που οι «ροσονέρι» δεν καταφέρνουν να νικήσουν, προερχόμενοι μάλιστα από δύο ήττες.
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε στο 29ο λεπτό το δεύτερο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης, στην άνετη νίκη επί της Λεβάντε με 3-0 και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία των «μερένγκες» με 324 γκολ. Οι Μαδριλένοι ανέβηκαν προσωρινά στην κορυφή της Primera Division με 18 βαθμούς σε 8 αναμετρήσεις και περιμένουν τον αυριανό αγώνα της Βιγιαρεάλ με την Θέλτα για να δουν εάν θα τους ξεπεράσει το «κίτρινο υποβρύχιο».
  • Τους τελευταίους μήνες έχει βρεθεί πολλές φορές σε θέση άμυνας, καθώς το όνομά του έχει συνδεθεί με υποθέσεις αθλητικές και μη με τις οποίες ασχολείται η δικαιοσύνη. Το βράδυ του Σαββάτου, όμως, αποφάσισε να βγει μπροστά στις κάμερες και ορμώμενος από τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΚ να εξαπόλυση ολομέτωπη επίθεση κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο λόγος για τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος αποκάλεσε τους «κιτρινόμαυρους» όχι μεγάλη ομάδα, αλλά «μεγάλη απάτη», ενώ χαρακτήρισε τον ισχυρό άνδρα της «Ένωησης» ως «τζάμπα μάγκα και τζάμπα ευεργέτη».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου