Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, 2015

  • Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και των πολιτικών του εξαπέλυσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας από την Καστορία όπου βρέθηκε για περιοδεία. «Το μνημόνιο Τσίπρα καταστρέφει τις οικογένειες και τις ελληνικές επιχειρήσεις. Με τη φοροεπιδρομή και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Η ανάπτυξη μένει πίσω» τόνισε.
  • Άλλοι 143 πρόσφυγες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και δυνάμεις της Frontex σε Λέσβο και Σάμο, ενώ συνελήφθησαν και τρεις αλλοδαποί, φερόμενοι ως διακινητές.
  • Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα συναντηθούν σήμερα Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση Βαρθολομαίου-Παυλόπουλου έχει οριστεί για τις 12:30 και στις 13:15 ο κ. Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.
  • «Διεκδικώ μια Νέα Δημοκρατία η οποία θα είναι ζωντανή και όχι νωθρή» δήλωσε σε συγκέντρωση φίλων του, σε καφέ, στο Κιλκίς, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης την Κυριακή.
  • Φραστικές επιθέσεις μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου, με υβριστικά και χυδαιολογικά σχόλια, δέχονται κάποια μέλη της Επιτροπής των Σοφών που κατάρτισαν το πόρισμα για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, μέλη της Επιτροπής δέχονται ακόμη και απειλές.

Κόσμος

  • Η λαϊκιστική δεξιά παράταξη της Ελβετίας (UDC) βγαίνει ενισχυμένη από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, καταλαμβάνοντας το ένα τρίτο των εδρών του Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του αποτελέσματος. Συνολικά, το Συμβούλιο μετατοπίζεται προς τα δεξιά, με τα κόμματα του κεντροαριστερού στρατοπέδου να χάνουν έδαφος.
  • Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στην Μπερσεβά του νότιου Ισραήλ το βράδυ της Κυριακής με εισβολή δύο ενόπλων, που πιστεύεται ότι είναι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι άνοιξαν πυρ και μαχαίρωναν πολίτες. Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και δέκα τραυματίστηκαν. Νεκρός από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας ο ένας εκ των ενόπλων, σοβαρά τραυματισμένος ο δεύτερος. «Προσωρινό» τείχος χωρίζει εβραϊκό και παλαιστινιακό οικισμό στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιου, νικητής των βουλευτικών εκλογών, πρότεινε την Κυριακή στον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιο Κόστα να συμμετάσχει σε μεγάλο συνασπισμό με τα κόμματα της δεξιάς ώστε να αποφευχθεί η ακυβερνησία στη χώρα. Ο Κοέλιου μεταβαίνει τη Δευτέρα στον πρόεδρο Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα.
  • Δήμαρχος της Κολωνίας με ποσοστό μεγαλύτερο του 52% εκλέγεται βάσει της προκαταρκτικής καταμέτρησης των ψήφων η Χενριέτε Ρέκερ, ανεξάρτητη υποψήφια με την στήριξη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ. Την παραμονή της δημοτικής κάλπης η Ρέκερ είχε δεχθεί ρατσιστικών κινήτρων επίθεση με μαχαίρι.
  • Ένα, αλλά σημαντικό, βήμα για την εφαρμογή της συμφωνίας σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έκαναν την Κυριακή οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Τόσο η Ουάσινγκτον, όσο και οι Βρυξέλλες προετοίμασαν τα νομικά κείμενα βάσει των οποίων θα αρθούν οι κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης, μετά τη συμφωνία της 14ης Ιουλίου. Η αναστολή των κυρώσεων θα εφαρμοστεί, όταν η Τεχεράνη ολοκληρώσει τη διαδικασία διάλυσης των πυρηνικών υποδομών της.

Οικονομία

  • Ερωτήματα για την απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρεθεί τελικά από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ η παράκτια έκταση της Δραπετσώνας, εγείρει σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα.
  • Εκτός απροόπτου αύριο, Τρίτη θα φτάσει στην Αθήνα η επικεφαλής του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, Ντέλια Βελκουλέσκου και μαζί με τους ομολόγους της των υπολοίπων θεσμών θα προβούν σε μια αποτίμηση της κατάστασης, με την ελπίδα ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
  • Ανοίγει από σήμερα, Δευτέρα -εκτός απροόπτου- το σύστημα Taxis, το οποίο είχε κλείσει από την Παρασκευή, καθώς έπρεπε να περαστούν οι αλλαγές που έχουν να κάνουν με τις ρυθμίσεις οφειλών. Σε ό,τι αφορά στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρίσκονται από σήμερα περασμένα στο Taxis.

Αθλητισμός

  • Η απογοητευτική πορεία της Μαρσέιγ στο championat, συνεχίσθηκε, καθώς στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Λοριάν και παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Εντυπωσιακό διπλό της Νις που επικράτησε με 4-1 στην έδρα της Ρεν, την προσπέρασε και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.
  • Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι της θης αγωνισιτκής στο Campionato ανάμεσα στην Ίντερ και στη Γιουβέντους. Η Νάπολι νίκησε δύσκολα με 2-1 την Φιορεντίνα και σταμάτησε την εντυπωσιακή πορεία των «βιόλα», βελτιώνοντας παράλληλα την θέση της στην βαθμολογία. Παράλληλα ο Παναγιώτης Ταχτσίδης λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, σκόραρε στο 90' και χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Τζένοα, που επικράτησε 3-2 της Κιέβο. Στις 21:45 Ίντερ-Γιουβέντους...
  • Στην κορυφή της Primera Division με «συγκατοίκους» την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, είναι η -εντυπωσιακή- Θέλτα, καθώς σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική, νίκησε εκτός έδρας την Βιγιαρεάλ με 2-1, περιορίζοντας το «κίτρινο υποβρύχιο» στην 4η θέση της κατάταξης. Επιστροφή στις νίκες μετά από τρία παιχνίδια (δύο στο πρωτάθλημα κι ένα στο Champions League) για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επικράτησε 2-0 της Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα» και παραμένει σε επαφή με την κορυφή.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου