Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2015

  • Αυστηρή προειδοποίηση εκτός αλλά και εντός του χώρου της Δικαιοσύνης προς όσους παρεμποδίζουν το έργο της, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος. «Γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα και γνωρίζω τα νομικά και μη τερτίπια που χρησιμοποιούν κάποιοι για να παρεμποδίζουν το έργο της Δικαιοσύνης» είπε.
  • Ζούμε το μεγαλύτερο κύμα προσφυγικών ροών που έχει ποτέ γνωρίσει η Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννης Μουζάλας. Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι τα «hot spots» θα λειτουργούν εντός διμήνου, ενώ κάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου σε συνεργασία.
  • Απάτες σε βάρος επιχειρηματιών και καταστηματαρχών σε διάφορες περιοχές της χώρας ήρθαν στο φως από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της ΕΛ.ΑΣ. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 43 και 53 ετών.
  • Στην τρίτη και τελευταία μέρα μπήκε η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Περίπου τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ζωντανά η συζήτηση.
  • Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, σε τηλεοπτική συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης, αναφορικά με το γραφείο στο οποίο θα εγκατασταθεί στη Βουλή. «Θέλουν να με βάλουν σε ένα γραφείο του Μητσοτάκη και τους είπα ότι είναι γκαντέμης» είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κόσμος

  • 22 Νοεμβρίου 1989. Μόλις 13 μέρες μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Ο γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν πραγματοποιούν στο Ευρωκοινοβούλιο κοινή ομιλία, από την οποία ωστόσο προκύπτουν μάλλον οι γαλλογερμανικές διαφορές για τη μορφή της Ευρώπης παρά ένα κοινό όραμα. Είκοσι πέντε χρόνια μετά, μία γερμανίδα καγκελάριος και ένας γάλλος πρόεδρος εμφανίζονται ξανά μαζί στο Στρασβούργο.
  • Η οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» αναφέρει πως δυνάμεις του συριακού στρατού προχώρησαν σε χερσαίες επιθέσεις στη δυτική Συρία συνοδευόμενες από πλήγματα ρωσικών μαχητικών. Σύμφωνα με το Παρατητήριο, στόχος ήταν τουλάχιστον τέσσερις θέσεις «ανταρτών» -χωρίς ακόμη να είναι σαφές για ποιες ομάδες επρόκειτο. Συνεχίζεται η κόντρα με την Τουρκία για τις παραβιάσεις, αλλά με την Άγκυρα να διαπιστώνει «θετικά σημάδια» από τη Μόσχα για πρόθεση συνομιλιών.
  • Σε χαμηλά έτους πέφτει η δημοτικότητα της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με φόντο την προσφυγική κρίση, ενώ αντίθετα ενίσχυση καταγράφεται τα ποσοστά του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Η πτώση της δημοτικότητας της Μέρκελ αποδίδεται κυρίως στην «απομάκρυνση» ψηφοφόρων του βαυαρικού αδελφού κόμματος CSU - ο αρχηγός του οποίου έχει επικρίνει όλο και πιο ανοικτά το Βερολίνο για τη διαχείριση του προσφυγικού.
  • Σε αντιπαράθεση ήρθε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με φοιτητές στο Παρίσι κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο πανεπιστήμιό τους αναφορικά με την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης από τη Γερμανία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt.
  • Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ζητούν την ενεργοποίηση πρόβλεψης της Συνθήκης της Γενεύης για σύσταση ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής που θα ρίξει φως στο βομβαρδισμό του νοσοκομείου στην Κουντούζ. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μιλούν για παραβίαση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου και υπογραμμίζουν πως «και ο πόλεμος έχει κανόνες». Το κυριότερο σημείο που θέλουν να διαλευκανθεί είναι πώς κινήθηκε η εντολή για βομβαρδισμό στην ιεραρχία των στρατιωτικών δυνάμεων.

Οικονομία

  • Ποσό 1,138 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα, Τετάρτη, το ελληνικό δημόσιο (ΟΔΔΗΧ) κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, με επιτόκιο 2,97%, στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων αντίστοιχης διάρκειας.
  • Στόχος είναι «να μπορέσουμε όχι μόνο να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και ένα σύστημα που θα δίνει συντάξεις που δεν θα είναι συντάξεις-φιλοδωρήματα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Ήπια ανοδικές τάσεις επικρατούν κατά την έναρξη της συνεδριάσεως στη χρηματιστηριακή αγορά. O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις μονάδες 674,53 σημειώνοντας άνοδο 0,57%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,664 εκατ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Παρά τη διεθνή κατακραυγή ο Σεπ Μπλάτερ δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί από το καθήκοντά του στην προεδρία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.
  • Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι επαφές και να παρθεί η απόφαση για το νέο προπονητή του Παναιτωλικού. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Φώτης Κωστούλας, είχε διαδοχικές επαφές και φαίνεται πως έχει καταλήξει στον εκλεκτό του. Αρκετά ονόματα ακούγονται, με επικρατέστερο αυτό του Γιάννη Μαντζουράκη, ωστόσο το πιθανότερο είναι εντός της ημέρας να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση.
  • Μία σημαντική προσωπική διάκριση έλαβε ο Λουκ Στιλ. Ο βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους κορυφαίους Άγγλους γκολκίπερ που αγωνίζονται εκτός του Νησιού, όπως δημοσιεύει η «Telegraph».
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου