Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΠΤΗΤΑ, Πέμπτη, 8 Οκτωβρίοθ, 2015

  • Κορυφώνεται το τριήμερο από σήμερα, Πέμπτη έως το Σάββατο το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, συζητήσεις, χορό και παραστάσεις.
  • Ψήφο εμπιστοσύνης με 155 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων. Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ιδιαίτερα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
  • «Αυτή η Βουλή κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, μπορεί να είναι η Βουλή και η τετραετία της εξόδου από την κρίση και της ανάκαμψης της οικονομίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις προγραμματικές δηλώσεις. Επίθεση στη ΝΔ, επειδή χρησιμοποίησε τις προγραμματικές δηλώσεις για εσωκομματική αρένα, όπως είπε.
  • «Το δημοψήφισμα δεν έγινε για να κερδηθεί αλλά για να χαθεί, για να βρεθεί μία δικαιολογία για την επικείμενη υποταγή. Το πιστεύω πραγματικά» δήλωσε στο γαλλικό περιοδικό «L’Obs» ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αναφερόμενος στη νύχτα της 5ης Ιουλίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήλπιζε ο Αλέξης Τσίπρας και ότι του είπε πως «είναι ώρα να παραδοθούμε».
  • Μπορεί και πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή πορείας, με έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που μπορεί να ικανοποιήσει τις κοινωνικές ανάγκες, ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι ο δρόμος που έχει ακολουθηθεί έως σήμερα οδηγεί το λαό μονάχα σε συνεχείς θυσίες.

Κόσμος

  • Γυναίκα αραβικής καταγωγής τραυμάτισε ελαφρά έναν εβραίο σε νέα επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Λίγο αργότερα, ένας Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον ενός Εβραίου μπροστά σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο Τελ Αβίβ. Την ίδια ώρα, αρκετοί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά ισραηλινών, ενόσω κλιμακώνεται η ένταση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.
  • Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν σήμερα, Τετάρτη, στους δρόμους των Βρυξελλών διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Βελγίου Σαρλ Μισέλ.
  • Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας είναι έτοιμο να υποστηρίξει μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), δήλωσε ο επικεφαλής του Κόμματος σε μια κατά τα φαινόμενα μεταστροφή της πάγιας τακτικής του κόμματος.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε συγγνώμη από την Τζοάνα Λιού, επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στην Κουντούζ του Αφγανιστάν. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου ήταν οτιδήποτε άλλο από ένα «τρομερό, τραγικό δυστύχημα».
  • Ένας νεαρός σιίτης αντιμετωπίζει ποινή εκτέλεσης δι' αποκεφαλισμού στη Σαουδική Αραβία, καταγγέλλει η διεθνής οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Reprieve. Πρόκειται για τον δεύτερο νεαρό που αντιμετωπίζει αυτή την ποινή.

Οικονομία

  • Το πρωί της Πέμπτης πιάνει δουλειά η τρόικα στην Αθήνα για τον έλεγχο της υλοποίησης των οροσήμων (milestones) που καθόρισε το Eurogroup και την προετοιμασία της αξιολόγησης που θα αρχίσει στο τέλος Οκτωβρίου. Αναμένονται τεχνικά κλιμάκια με ειδίκευση στους τομείς του συνταξιοδοτικού συστήματος, της δημόσιας διοίκησης, των ιδιωτικοποιήσεων και της ενέργειας, τα οποία θα εργαστούν για μία εβδομάδα. Στα μέσα του μήνα θα δώσουν τη σκυτάλη σε νέα κλιμάκια.
  • Σειρά σημαντικών επαφών θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2015 στη Λίμα του Περού. Μεταξύ άλλων θα έχει συναντήσεις με την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Τζακ Λιου και τον Κλάους Ρέγκλινγκ.
  • Την ένταξη 100.000 ανέργων σε επιδοτούμενα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης τους επόμενους έξι μήνες και άλλων 150.000 σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας από τον ερχόμενο Μάρτιο και έως το τέλος του 2016, εξήγγειλε μιλώντας από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου.

Αθλητισμός

  • Σκάνδαλο ντόπινγκ προέκυψε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League και μάλιστα στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Αρσεναλ, όπου οι Κροάτες ξεκίνησαν νικηφόρα στους ομίλους. Συγκεκριμένα, ο Άριαν Αντέμι βρέθηκε θετικός στον έλεγχο ντόπινγκ που υποβλήθηκε μετά την αναμέτρηση στο «Maksimir».
  • Φορτισμένος εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μόρας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς όπως υπογράμμισε με έμφαση δεν επιθυμεί να γελοιοποιείται άλλο μέσα από τα αρνητικά αποτελέσματα της Εθνικής ομάδας. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός της Ελλάς Βερόνα δεν έκρυψε ότι υπάρχει απογοήτευση και προβληματισμός μεταξύ των διεθνών, ενώ παραδέχθηκε ότι μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος υπάρχει πρόβλημα με τη νοοτροπία στα αποδυτήρια. Δεν είχε και πολλά να πει ο Κώστας Τσάνας. Η χειμαρρώδης τοποθέτηση του Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος προηγήθηκε στο πάνελ και μίλησε για πράγματα που όλοι ήξεραν αλλά ουδείς έθιγε, μίκρυνε το πεδίο για τον Έλληνα τεχνικό.
  • Τι και αν είχε κινητοποιηθεί ολόκληρος ο μηχανισμός της αλβανικής αστυνομίας, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, Αλβανοί χούλιγκαν βρήκαν τον τρόπο να υποδεχτούν με πέτρες το πούλμαν της εθνικής Σερβίας εν όψει της αυριανής ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου