Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, 2015

  • Με την διαδικασία του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος θα κατατεθεί στην Βουλή την προσεχή Δευτέρα το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να γίνει ολοκληρωμένος διάλογος, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Το χρονικό περιθώριο ψήφισης είναι από 15-17 Οκτωβρίου.
  • Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Πέραμα, λόγω πυρκαγιάς σε φορτηγίδα, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από ναυπηγείο (Κελαϊδή). Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες έσβησαν τη φωτιά. Σύμφωνα με το Λιμενικό δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.
  • Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΚΚΕ, αναφερόμενο στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που έρχεται στη Βουλή. «Θέλει να ψηφίσει τα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου γρήγορα και κυρίως χωρίς τη λαϊκή αντίσταση, κρύβοντας από το λαό, ότι ο διαρκής σφαγιασμός του είναι το σταθερό προαπαιτούμενο της όποιας διαπραγμάτευσης» αναφέρει.
  • Η κυβέρνηση επιδίδεται στο γνωστό παιχνίδι των διαρροών, εν όψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα του «αριστερού» μνημονίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
  • «Η NΔ δεν κινδυνεύει από διάσπαση» ξεκαθάρισε ο υποψήφιος για την προεδρία Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5. «Όποιος προσπαθήσει την επόμενη μέρα να διασπάσει τη ΝΔ, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των νεοδημοκρατών, οι οποίοι θέλουν τη διασφάλιση της ενότητας» συνέχισε.

Κόσμος

  • Εκρηκτικό σκηνικό διαμορφώνεται πλέον στη Μέση Ανατολή καθώς διαχέεται στη Λωρίδα της Γάζας η βία που σαρώνει επί μέρες την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά και πάνω από 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στον συνοριακό φράχτη ανατολικά της Πόλης της Γάζας. Δεκάδες τραυματίες την ίδια ώρα από πλαστικές σφαίρες στη Δυτική Όχθη και μπαράζ επιθέσεων με μαχαίρια στο Ισραήλ. Για νέα Ιντιφάντα μιλά ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς...
  • Σοκ, οργή και διάβημα διαμαρτυρίας της Ινδίας προς τη Σαουδική Αραβία προκάλεσε περιστατικό ακρωτηριασμού του χεριού οικιακής βοηθού από την εργοδότη της στο Ριάντ αφότου διαμαρτυρήθηκε για κακοποίηση που υφίστατο επί μήνες και μη καταβολή του μισθού της. Η 55χρονη οικιακή βοηθός νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στο Ριάντ και το Νέο Δελχί κινείται για τον επαναπατρισμό της.
  • Για τρίτη Ιντιφάντα κάνει λόγο η Χαμάς, με τον πολιτικό της ηγέτη Ισμαήλ Χανίγε να καλεί σε κλιμάκωση της παλαιστινιακής «Εξέγερσης» μετά τις προσευχές της Παρασκευής, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
  • Στo ηλεκτρισμένο κλίμα στο Παλαιστινιακό προστίθεται επίθεση Ισραηλινού με μαχαίρι εναντίον τεσσάρων Αράβων στην Ντιμόνα, στο Νότιο Ισραήλ, με την Αστυνομία να μιλά για «εθνικιστικό κίνητρο». Ταυτόχρονα, επίθεση με μαχαίρι δέχθηκαν επίσης δύο Ισραηλινοί, ένας 16χρονος και ένας αστυνομικός. Λίγες μόλις ώρες αργότερα, ένας ισραηλινός φρουρός ασφαλείας δέχτηκε επίθεση από γυναίκα, την οποία ωστόσο πυροβόλησαν αστυνομικοί για να την ακινητοποιήσουν.
  • Νέα εκστρατεία με στόχο την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και τίτλο «Vote Leave» αρχίζει επισήμως την Παρασκευή με την υποστήριξη Συντηρητικών, Εργατικών, βουλευτών του αντιμεταναστευτικού UKIP, ευρωβουλευτών καθώς και σημαντικών χορηγών από τον πολιτικό χώρο.

Οικονομία

  • Λόγω εργασιών αναβάθμισης και επέκτασης των πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, οι υπηρεσίες του Taxis δεν θα είναι διαθέσιμες το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 07:00 έως τις 22:00, καθώς και τα Σαββατοκύριακα 7-8 Νοεμβρίου και 14-15 Νοεμβρίου 2015.
  • Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι το Ταμείο  μπορεί να κάνει ενδιάμεσα βήματα για να αυξήσει τη συμμετοχή των αναδυόμενων χωρών στο μετοχικό κεφάλαιό του, παρά το αδιέξοδο στο αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με την έγκριση ευρύτερων μεταρρυθμίσεων στη διακυβέρνησή του.
  • Περισσότεροι από από 41 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν το εννεάμηνο του 2015 στα ελληνικά αεροδρόμια, παρουσιάζοντας αύξηση 10,9%, σε σχέση με το 2014. Σύμφωνα με την ΥΠΑ, ο αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου άγγιξε τα 41,4 εκατομμύρια, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 είχαν διακινηθεί 37,3 εκατομμύρια επιβάτες.

Αθλητισμός

  • Το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας (FOJ) ενέκρινε το αίτημα των αμερικανικών αρχών για την έκδοση του Κώστα Τάκκα, ενός από τους επτά συλληφθέντες το Μάιο στη Ζυρίχη, στο πλαίσιο έρευνας των ΗΠΑ για διαφθορά στο ποδόσφαιρο. «Ο Βρετανός υπήκοος έχει στη διάθεσή του 30 ημέρες για να καταθέσει έφεση στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο κατά της απόφασης του FOJ», όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.
  • Την έναρξη της συνεργασίας του με την SPIN (τα αρχικά σημαίνουν Αθλητισμός Συμμετοχή Ενταξη Δικτύωση) για τις δράσεις προς όφελος των μη προνομιούχων παιδιών ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
  • Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ και, όπως είναι φυσικό, το γεγονός κυριαρχεί σε όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, μοιραία και στη Γερμανία.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου