Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αλ. Τσίπρας σε ομογενείς επιχειρηματίες: «Σας ζητώ να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τώρα είναι η ώρα να το κάνετε»

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τζον Κέρι - «Δεν υπάρχει χρόνος για δισταγμούς» τόνισε στην ομιλία του στον ΟΗΕ για το μεταναστευτικό

Αλ. Τσίπρας σε ομογενείς επιχειρηματίες: «Σας ζητώ να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τώρα είναι η ώρα να το κάνετε»
«Είμαι εδώ για να σας ζητήσω να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τώρα είναι η ώρα να το κάνετε αυτό» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στους  ομογενείς επιχειρηματίες του Hellenic initiative την Τετάρτη το βράδυ.
 Η Ελλάδα, πρόσθεσε, σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ξέρω ότι όλοι σας αγαπάτε την Ελλάδα τώρα δεν υπάρχει δικαιολογία για να απέχετε καθώς η χώρα μπήκε σε περίοδο πολιτικής σταθερότητας, με κυβέρνηση  τετραετίας η οποία «έχει στρατηγικό όραμα για τη χώρα. Δεν έχει σημασία αν είσαι δεξιός η αριστερός είμαστε όλοι Έλληνες. Το όραμα μας μας πάει πέρα από τη συμφωνία και παρά τις δυσκολίες που έχει η υλοποίηση της ´εφυγε από το τραπέζι η απαίσια συζήτηση για το Grexit . Ζητάμε την κινητοποίηση και τη στήριξη σας σε όλα τα φορά για να πετύχουμε. Δεν επαφιέμεθα στη συμφωνία θα προχωρήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και στη δημοσία διοίκηση. Να επενδύσετε και να γίνετε εταίροι στην προσπάθεια μας για ανάπτυξη» είπε ο Πρωθυπουργός. 
Σε έναν κατάμεστο χώρο στον 54o όροφο στο World Trade Center 4 στον οποίο είχαν συγκεντρωθεί οι πλουσιότεροι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο στόχος της κυβέρνησης του είναι να επιστρέψει η χώρα  στην ανάπτυξη εντός του 2016 και ότι υπάρχουν   επενδυτικές ευκαιρίες και μέσα από το σχέδιο Γιούνκερ.
Ελπίζω τους είπε να σας συναντήσω στην Αθήνα για να συζητήσουμε όχι για ευκαιρίες ανάπτυξης αλλά για συγκεκριμένες επενδύσεις. ´Είμαι αισιόδοξος και πεισμένος ότι θα πάρετε μέρος σε αυτή τη δύσκολη, ιστορική, και ελπιδοφόρα μάχη για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Τον κ. Τσίπρα προλόγισε η Γιάννα Αγγελοπούλου η οποία είπε ότι οι προσπάθειες για τη διάσωση της χώρας έχουν καθυστερήσει και προέτρεψε τους ομογενείς να δώσουν τη συμβουλή τους στον πρωθυπουργό. «Αν ζητούσε τη δική μου συμβουλή θα του έλεγα ότι το σημαντικό δεν είναι να έχεις ιδέες άλλα να είσαι doer, να κάνεις πράξη αυτά που λες, είπε. 
Νωρίτερα το απόγευμα ο κ Τσίπρας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών των   ΗΠΑΤζον  Κερι και συζήτησαν μια ευρεία γκάμα θεμάτων: τη διαπραγμάτευση που έκανε η ελληνική κυβέρνηση με τους ευρωπαίους εταίρους της τους προηγούμενους επτά μήνες,  την ανάγκη για την αναδιάρθρωση του χρέους , το προσφυγικό , το κυπριακό , το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, στη Συρία  ουκρανικό,  ενεργειακά θέματα κυρίως για τους αγωγούς TAP και TPI 
και την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.Παραλληλα οι ΗΠΑ εξέφρασαν την πρόθεση τους να υποστηρίξουν την επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και του Κυπριακού.
Ο Πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη να υποστηρίξουν οι ΗΠΑ την αναβάθμιση του μηχανισμού του ΟΗΕ για  την επανεγκατασταση  των προσφύγων  και να εντείνουν τις επαφές με την Τουρκία για αποτελεσματικότερη διαχείριση της  προσφυγικής κρίσης, καθώς και   για δίκαιη και βιώσιμη λύση  του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων  ο Πρωθυπουργός  εξέφρασε την πάγια θέση της χώρας μας για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων και την ανάγκη να επιδειχθεί αντίστοιχη πρόθεση από πλευράς των Σκοπίων.


Ομιλία στον ΟΗΕ για το προσφυγικό: Τρείς δράσεις για την αντιμετώπθση του φαινομένου
Μήνυμα ότι «δεν υπάρχει χρόνος για δισταγμούς, ιδιαίτερα για τους Δυτικούς εταίρους, οι αποφάσεις των οποίων υπήρξαν τόσο κρίσιμες για τη διαμόρφωση της μοίρας αυτών των χωρών», ούτε το περιθώριο για επιλογές στην εξωτερική πολιτική χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις, διατύπωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στην Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση και τις Προσφυγικές Ροές, στην Νέα Υόρκη.
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι στις ροές των τελευταίων μηνών, η τεράστια πλειονότητα των ανθρώπων με προέλευση τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ που πέρασαν από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και έφθασαν στα ελληνικά νησιά, έχοντας ως προορισμό τους τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, είναι πρόσφυγες που δραπετεύουν από πολέμους και συγκρούσεις.
Υπογράμμισε ότι «αν κατορθώσουμε - ειδικά εδώ στον ΟΗΕ - να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια αποφασιστικά αλλά και συνολικά επίσης, αν οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο προσανατολισμένο στην ανάπτυξη και αν αντιμετωπίσουμε τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές με ανθρωπισμό και αποτελεσματικότητα, τότε θα πετύχουμε».

Τρεις δράσεις
Ο έλληνας Πρωθυπουργός ανέπτυξε τρεις συγκεκριμένες δράσεις που χρειάζονται τώρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου:
- «Πρώτον, ο ΟΗΕ και η διεθνής κοινότητα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες για την επίλυση των συγκρούσεων στην Συρία και τη Λιβύη, καθώς και να αντιμετωπίσουν τον τζιχαντισμό. Χρειάζονται διπλωματικές λύσεις που να περιλαμβάνουν όλους τους σημαντικούς δρώντες στην περιοχή. Και χρειαζόμαστε αυτές τις λύσεις για να βάλουμε τα θεμέλια για την εθνική συμφιλίωση.
- Δεύτερον, πρέπει να υποστηρίξουμε τον Υπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και να ιδρύσουμε και διευρύνουμε ένα γενναιόδωρο και ρωμαλέο μηχανισμό επανεγκατάστασης για τους πρόσφυγες από την Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία. Αυτό θα δώσει ελπίδα στους ανθρώπους αυτούς, αποτρέποντάς τους από το να εμπιστεύονται επικίνδυνα κυκλώματα διακίνησης.
- «Επιπλέον, πρέπει να υποστηρίξουμε τις γειτονικές χώρες της Συρίας στην υποδοχή των μεταναστών και να ενισχύσουμε τη συνεργασία για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων των διακινητών». Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «στην ΕΕ, κάναμε το σημαντικό βήμα να ιδρύσουμε μηχανισμό για την ανακατανομή 160.000 προσφύγων».
Στο μέσο τριών αλληλοεπικαλυπτόμενων κρίσεων
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο τριών αλληλοεπικαλυπτόμενων κρίσεων: Της οικονομικής κρίσης, της προσφυγικής κρίσης και της κρίσης ασφάλειας εξαιτίας της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας έθεσε, ουσιαστικά, το διακύβευμα: «Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε κρίσεις όπως αυτές, ως χώρες, περιφέρειες και ως παγκόσμια κοινότητα, θα είναι το μέτρο της επιτυχίας μας».
«Αν τις αντιμετωπίσουμε προκαλώντας μεγαλύτερη καταστροφή, υψώνοντας ψηλότερα τείχη και αυξάνοντας τη φτώχεια και τον αποκλεισμό, τότε θα αποτύχουμε», είπε.
Στον αντίποδα, υπογράμμισε ότι «αν κατορθώσουμε - ειδικά εδώ στον ΟΗΕ - να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια αποφασιστικά αλλά και συνολικά επίσης, αν οικοδομήσουμε ένα νέο μοντέλο προσανατολισμένο στην ανάπτυξη και αν αντιμετωπίσουμε τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές με ανθρωπισμό και αποτελεσματικότητα, τότε θα πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου