Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Βάζουν μπρος τα τρακτέρ οι αγρότες της Ηλείας!

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2015

Αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους ανθρώπους της παραγωγής απευθύνει για σήμερα, στις 7:30 το απόγευμα, στο δημαρχείο της Βάρδας η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ηλείας.
Οι διατάξεις «σοκ» που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο για τους αγρότες σε ότι αφορά τη φορολόγηση τους και την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο προκαλούν την έντονη αγανάκτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων οι οποίοι βρίσκονται «επί ποδός πολέμου» αναζητώντας τρόπους για να ανατρέψουν τη δυσχερή αυτή κατάσταση.
Η φορολόγηση των αγροτών θα φθάσει σε 20% και το 2017 σε 26%, από 13% φόρου που ισχύει σήμερα και 100% προκαταβολή φόρου από το πρώτο ευρώ, από 27,5% που είναι σήμερα. Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ (εναρμόνιση με ΙΚΑ), η κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, η φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων, η μείωση των ενισχύσεων μέχρι και 50% ως το 2019, που προβλέπει η νέα ΚΑΠ 2015-2020, είναι μερικά από τα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, προκαλώντας όχι μόνο τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος αλλά και τον αφανισμό ολόκληρης του πρωτογενή τομέα.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και οι Κτηνοτρόφοι του Νομού Ηλείας καλούν όλους τους εμπλεκομένους φορείς όπως αγροτικούς συλλόγους, συνεταιρισμούς, μελισσοκόμους, γεωπόνους, εκπροσώπους της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερικής Ενότητας Ηλείας και των Δήμων του Νομού να δώσουν δυναμικό παρόν στη σημερινή συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στο δημαρχείο της Βάρδας, προκειμένου να λάβουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που θα αντιδράσουν στα μέτρα που προωθούνται και αφορούν τον αγροτικό κόσμο.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου