Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Πασσιάς ο πνευματικός, Νικήτας ο δημοτικιστής και αυστηρός, Γλέζος και η κηδεία

Του Θεόδωρου Καλμούκου

glezos--ieronumos
Ιερώνυμος και ΓλέζοςΕίχε και τι δεν είχε αυτή η εβδομάδα, Αδέλφια μου Ελληνες, όρεξη να έχομε να θυμόμαστε. Ξεκινούμε από τα σκανδαλιστικά πράγματα και θαύματα του Πασσιά με την «πνευματική θυγατέρα» του Ευθαλία με το όνομα, που έκαναν τον γύρο της Ομογένειας, της Αμερικής, της Ελλάδος και του σύμπαντος κόσμου. Ας είναι καλά ο πρωτοπρεσβύτερος, γκρέμισε και μάλιστα με τόσο πάταγο τα υψωμένα τείχη του ψευτοευσεβισμού, ο οποίος είναι πνευματικό τέκνο του φονταμενταλισμού. Αφού την εισήγαγε στην Ορθοδοξία και την βάφτισε την Ευθαλία την Περουβιανή, φορούσα μπικίνι παρακαλώ, στη συνέχεια επιδόθηκε σε «ανορθόδοξη» παιδαγωγία σε δωμάτια ξενοδοχείων, ενώ τα κομποσκοίνια και τα χαϊμαλιά κρέμονταν από τα χέρια του καθώς και ο επιστήθιος σταυρός κρεμασμένος μπροστά του. Ουαί υμίν!
Οι στρατιές των πνευματικών του τέκνων ή αλλιώς οπαδοί του αφού χρόνια τώρα με δόλωμα την εξομολόγηση και τον ευσεβισμό επιδιδόταν στην οπαδοποίηση της Εκκλησίας, όπως πράττει ανενόχλητος από το 1990 και ο πνευματικός του πατήρ και μέντορας, ιερομόναχος Εφραίμ, δεν θέλουν να πιστέψουν ότι το προσωπείο του ευσεβισμού κατέπεσε και φάνηκε πλέον το πραγματικό πρόσωπο του πνευματικού τους ποδηγέτη. Ειλικρινά είναι να τους λυπάται κανείς αυτούς τους ανθρώπους.
Και μιας που ο Πασσιάς έσπευσε στον π. Εφραίμ για να λάβει άφεση αμαρτιών, δεν μπορούμε να μη θυμηθούμε ότι υπήρξε το πρωτοπαλίκαρό του από τη νευραλγική θέση της πρωτοσυγκελίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής – φοβερό ε; – και συνέχισε αργότερα από τις κοινότητες που υπηρετούσε μέχρι και πρόσφατα. Ο Πασσιάς πρέπει οσονούπω να φορέσει γραβάτα και να υπαχθεί στις τάξεις των λαϊκών, καθαρές κουβέντες.
Και μέσα σ’ αυτή την σκανδαλιστική και ανίερη καταχνιά που δημιούργησε το σκάνδαλο Γεωργίου Πρωτοπρεσβυτέρου και Ευθαλίας της μεταστραφείσης στην Ορθοδοξία με μπικίνι, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος της Ελλάδος, έριξε βόμβα μεγάλου βεληνεκούς όταν αποκάλυψε την επιθυμία του Μανώλη Γλέζου προτού τεθεί υπό γην και βλέπει να ραδίκια ανάσκελα, να αναλάβει (ο Ιερώνυμος) να τον ψάλλει. Φαίνεται πως φοβάται ο Μανώλης πως όταν «ταξιδέψει» θα συναχθούν τα πάσης φύσεως και απόχρωσης κομμουνιστικά συντρόφια του και θα τον στείλουν αδιάβαστο, σαν σκυλί που λέγει κι ο λαός, κάνοντας του «πολιτική κηδεία». Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου! Για κούρεμα δεν είπε, δηλαδή αν επιθυμεί να τον κουρέψουν ή αν θέλει έτσι ακούρευτος να πάει στον άλλο κόσμο.
Με καρδιά βεβαρημένη παρέδωσε η Ζωή τας κλεις της Βουλής στον νέο πρόεδρό της, Νίκο Βούτση, ο οποίος εκλέχτηκε με 181 ψήφους. Η Ζωή όχι μόνο τη Βουλή παρέδωσε, αλλά ούτε καν εκλέχτηκε βουλευτής. Κρίμα, θα χάσουμε τα τραγελαφικά της Βουλής λόγω Ζωής.
Ο δε Νικήτας ο οποίος προήδρευε κατά την ορκωμοσία της Βουλής έκανε παρατήρηση στον πρωθυπουργό Αλέξη, ο οποίος συνομιλούσε σε πηγαδάκι βουλευτών. Με εκείνη τη χαρακτηριστική φωνή του, του είπε «κύριε πρωθυπουργέ, έχετε κάνει πηγαδάκι!». Ετσι μπράβο Νικήτα, μη σου πάρει τον αέρα ο Αλέξης.
Εκανε και κάτι άλλο ο Νικήτας, ο πρώην Αθηνών. Απαγγέλλοντας τον όρκο έδειξε πως είναι δημοτικιστής μέχρι σημείου γελοιότητας, αφού μεταγλώττισε και αυτόν ακόμα των όρκο, λέγοντας «ορκίζομαι στο όνομα της αγίας και ομοούσιας και αδιαίρετης Τριάδας», αντί του ορθού «της αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος». Επρεπε όμως ο Ιερώνυμος να τον διακόψει και να δώσει στο Νικήτα τον αυστηρούλη και δημοτικιστούλη ένα δυνατό μάθημα προς γνώση και συμμόρφωση και πάντων και πασών. Αλλά μήπως κι ο Προκόπης όταν ορκιζόταν Πρόεδρος τα ίδια δεν είπε; Δύσμοιρη Ελλάς σε ποίων τα χέρια έχεις πέσει!
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου