Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, 2015

  • Ακυβέρνητο έμεινε το βράδυ του Σαββάτου φορτηγό πλοίο μισό ναυτικό μίλι βόρεια της Ανδρου. Στο Βlue Note, σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, επιβαίνουν συνολικά εννέα αλλοδαποί. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι 7-8 Μποφόρ.
  • Ανοικτά θα είναι την Κυριακή 1 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα, με ωράριο λειτουργίας, όπως προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και Θεσσαλονίκης, 11:00-18:00. Η λειτουργία των συμπίπτει με την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου.
  • Με ανησυχία αντιμετωπίζει το 75% των Ελλήνων την εισροή προσφύγων στη χώρα, ενώ θετικά συναισθήματα δεν εκφράζουν ούτε οι 4 στους 100, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα για την προσφυγική κρίση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
  • Ένταση επικράτησε νωρίτερα στις Καστανιές του Έβρου κατά τη διάρκεια πορείας με βασικό αίτημα την κατάργηση του φράχτη στα σύνορα. Περίπου 600 άτομα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση προσπάθησαν να πλησιάσουν το χώρο του τελωνείου όπου θεωρείται απαγορευμένη περιοχή, καθώς βρίσκεται στα σύνορα, εμποδίστηκαν όμως από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
  • Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας απαντούν οι φαρμακοποιοί στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νέο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε επίσης την εκπόνηση ενημερωτικής καμπάνιας, την κατάθεση αιτήματος για Προσωρινή Διαταγή, καθώς και προσφυγές σε ευρωπαϊκά όργανα.

Κόσμος

  • Αν οι τουρκικές εκλογές του Ιουνίου είχαν γίνει μάχη πολιτικών χαρακωμάτων, οι τωρινές στήνονται σε κυριολεκτικά πολεμικό φόντο: Με το Κουρδικό να έχει αναζωπυρωθεί και τη μεθόριο με τη Συρία να φλέγεται, το μακελειό στην Άγκυρα βάφει με αίμα την πορεία στην επόμενη ημέρα. Το ΑΚΡ ζητά αυτοδυναμία ώστε να επανέλθει η «σταθερότητα», οι δημοσκοπήσεις μοιάζουν με χρησμοί Πυθίας, η πίεση στην ελευθερία του Τύπου έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα και -κυρίως- η Ευρώπη περιμένει μία Άγκυρα που θα συνεργαστεί για το προσφυγικό.
  • Λόγω τεχνικού προβλήματος κατέπεσε πιθανότατα το ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στη Χερσόνησο του Σινά σύμφωνα με την πρώτη επισκόπηση που έγινε στο σημείο της συντριβής. Τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους εντοπίστηκαν και οι έρευνες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
  • Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους 28 παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών που εξαπέλυσαν η Δαμασκός και η Μόσχα στην επαρχία του Χαλεπίου στο βόρειο τμήμα της Συρίας τις τελευταίες 24 ώρες. Την ίδια ώρα, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των τζιχαντιστών, μία ημέρα πριν τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.
  • Έναντι 5 εκ. ευρώ αγοράστηκε από το κρατίδιο της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας CD με πληροφορίες για φοροδιαφυγή. Ανάμεσα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εμπλέκονται η τράπεζα του Λουξεμβούργου BCEE, σύμφωνα με το Spiegel.
  • Εντολή στα αεροσκάφη τους να αποφεύγουν για λόγους ασφαλείας τον εναέριο χώρο πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά, όπου έγινε η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους, αποφάσισαν να δώσουν δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείας της Ευρώπης, η γερμανική εταιρεία Lufthansa και η γαλλική Air France- KLM

Οικονομία

  • Σε 434 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 22% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, διαμορφώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα κέρδη προ προβλέψεων του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.
  • Στα 871,6 εκατ. ευρώ τα προ προβλέψεων κέρδη εννεαμήνου 2015 για την Alpha Bank, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα, ενώ μετά από φόρους καταγράφονται ζημιές 838,4 εκατ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.
  • Θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις στη Γερμανία μετά τα τεστ αντοχής των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών. Οι κεφαλαιακές ανάγκες τους ανέρχονται στα 14,4 δις, ενώ η ΕΚΤ στρέφει τώρα το βλέμμα της στους ιδιώτες επενδυτές.

Αθλητισμός

  • Για μια ακόμη φορά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να κρατήσει ψηλά τους τόνους, διατηρώντας το επιθετικό προφίλ που έχει επιλέξει έναντι σε όσα «περίεργα» συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ετσι, μετά από τα διαιτητικά και όχι μόνο λάθη του Μήτσιου στο ματς Βέροια – Ολυμπιακός (0-2), οι πράσινοι εξέδωσαν καυστική ανακοίνωση προσάπτοντας στον ρέφερι ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ του Ολυμπιακού και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, ζήτησε από τους φίλους του Παναθηναϊκού να δείξουν αυτοσυγκράτηση στο ματς με την ΑΕΚ.
  • Ένα γκολ του Κουαδράδο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων επέτρεψε στη Γιουβέντους να στεφθεί νικήτρια στο ντέρμπι του Πιεμόντε με την Τορίνο, της οποίας επιβλήθηκε με 2-1 στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής στη Serie A.
  • Με γκολ του Μποβί στο 78ο λεπτό, ύστερα από εκτέλεση πέναλτι, η Λιόν πήρε τη νίκη με 1-0 στην έδρα της Τρουά και έφτασε στη δεύτερη θέση του Championnat την Ανζέ (έχει παιχνίδι λιγότερο) και τη Σεντ Ετιέν, που με τη σειρά της επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 της Ρεμς στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου