Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, 2015

  • Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες παιδιά που περιμένουν με αγωνία να ξεκινήσουν τα μαθήματα στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία παραμένουν κλειστά για πρώτη φορά εδώ και μία 20ετία, λόγω έλλειψης κονδυλίων.
  • Αισιοδοξία μεταδίδεται από το Μαξίμου σχετικά με το αποτέλεσμα του Eurogroup, καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι οι εκκρεμότητες θα κλείσουν γρήγορα και η εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ θα προχωρήσει μέσα στα επόμενα 24ωρα. Ομοίως και η απελευθέρωση των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα «κόκκινα» δάνεια, όπως και το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης πρόκειται να συζητηθούν σήμερα, Τρίτη, το πρωί (10:00) κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
  • Στη διενέργεια Εθνικής Συνδιάσκεψης, πριν την εκλογή νέου προέδρου, συμφώνησαν οι τέσσερις διεκδικητές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να ανταλλάξουν θέσεις και απόψεις. Στη Συνδιάσκεψη θα μετέχουν μέλη των νομαρχιακών συνελεύσεων και κομματικά στελέχη, αλλά προς το παρόν η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί.
  • Στην Τουρκία θα βρεθεί το διήμερο 17-18 Νοεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα είναι ο πρώτος ευρωπαίος πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη χώρα μετά τη νέα εκλογική νίκη Ερντογάν με βασικό θέμα στην ατζέντα το προσφυγικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νταβούτογλου καλεί τον Τσίπρα να παρακολουθήσουν μαζί το ματς Ελλάδα - Τουρκία την ερχόμενη Τρίτη και κατόπιν να έχουν συνάντηση εργασίας.
  • Τελεσίγραφο υπό την απειλή αυστηρών κυρώσεων στέλνει το υπουργείο Εσωτερικών προς τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία, αν και υποχρεούνται, δεν έχουν απογραφεί ως τώρα στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου. Η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει σαφή εικόνα του αριθμού των υπαλλήλων και το αντικείμενο του έργου των δημόσιων και δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων παντός είδους που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κόσμος

  • Με αποστολή αστυνομικών ενισχύσεων έθεσαν οι αυστραλιανές αρχές υπό έλεγχο ταραχές σε αμφιλεγόμενο κέντρο μεταναστών στη Νήσο των Χριστουγέννων. Τα επεισόδια, τα οποία είχε πυροδοτήσει θάνατος μετανάστη στο κέντρο, οδήγησαν στον τραυματισμό τουλάχιστον πέντε ατόμων και σε εκτεταμένες ζημιές.
  • Σκληρή κριτική φέρεται να εκφράζει η Κομισιόν σε βάρος της Τουρκίας κατά την έκθεσή της για την ενταξιακή πορεία των υποψήφιων χωρών που πρόκειται να παρουσιάστει εντός της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες στον ευρωπαϊκό Τύπο, η ΕΕ διαπιστώνει γενική στασιμότητα στις πολιτικές μεταρρυθμίσεις, οπισθοδρόμηση στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και στις πολιτικές ελευθερίες, εμπρηστική δυναμική στο Κουρδικό -ενώ τα μοναδικά σημεία για το οποίο η Επιτροπή έχει (κάποια) καλά λόγια είναι το προσφυγικό και η οικονομία.
  • Τη λίστα με τις απαιτήσεις του Λονδίνου για τις αλλαγές στη σχέση με την ΕΕ πρόκειται να παρουσιάσει ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, στην προσπάθειά του που έχει στο τέλος τη διενέργεια δημοψηφίσματος για παραμονή ή όχι. Οι αλλαγές «δεν είναι αδύνατη αποστολή, απλώς το τίμημα που θα πρέπει πληρώσουν οι ηγέτες της ΕΕ για παραμονή της Βρετανίας» αναφέρει, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, ο Κάμερον στην σχετική του επιστολή προς τις Βρυξέλλες.
  • Το ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρων καταγραφής προσφύφων σε βαλκανικές χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ εξετάζει η Ένωση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των «28» στις Βρυξέλλες.
  • Τη δική του σελίδα στο Facebook εγκαινίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και στο πρώτο του μήνυμα με φόντο το Λευκό Οίκο, καλεί τους χρήστες να ενωθούν στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οικονομία

  • Τα αποτελέσματα του Eurogroup σχετικά με την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα απασχολούν την Τρίτη τον γερμανικό Τύπο, ο οποίος βλέπει καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων άρα και στην εκταμίευση της δόσης.
  • Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τους κατόχους ντιζελοκίνητων οχημάτων της στις ΗΠΑ μέχρι του ποσού των 1.000 δολαρίων για το παράνομο λογισμικό που είχε εγκατασταθεί στους κινητήρες και παραποιούσε τα αποτελέσματα των ελέγχων των εκπομπών ρύπων.
  • «Αναμένουμε καλά νέα σε μία εβδομάδα από τώρα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Συμπλήρωσε ότι η Αθήνα έχει μία εβδομάδα για να ολοκληρώσει τα υπόλοιπα θέματα του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Αθλητισμός

  • Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι του Λεβαδειακού σχετικά με τον τραυματισμό του Κάρλος Μιλιάζες στο ματς κόντρα στη Βέροια. Ο 34χρονος αμυντικός υπέστη ρήξη χιαστών στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης και αύριο αναμένεται να υποβληθεί σε εγχείρηση στο αριστερό γόνατο. Ως εκ τούτου ο παίκτης του Λεβαδειακού θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς θα παραμείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τουλάχιστον έξι μήνες.
  • Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ επέβαλε στην ΠΑΕ ΑΕΚ πρόστιμο 20.000 Ευρώ με υποχρέωση ανάκλησης των δυσμενών κρίσεων σε βάρος της ΕΠΟ, για μια ανακοίνωση που είχε εκδοθεί στις 21 Αυγούστου, παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος! Τρεις μήνες μετά, δηλαδή, η ΕΠΟ απεφάνθη για εκείνη την ανακοίνωση, η οποία ουσιαστικά σηματοδοτούσε την επιστροφή της ΑΕΚ στη Super League.
  • Με κορυφαίο τον τερματοφύλακά του, Δημήτρη Κυριακίδη, ο Παναιτωλικός πανηγύρισε μετά από 2 μήνες (3η αγωνιστική) την πρώτη του νίκη, επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 43΄ με το αυτογκόλ του Τσουκαλά και «σφράγισαν», ουσιαστικά, το «τρίποντο» στο 56΄ με τον Μαρκόφσκι. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 90΄ με τον Ηλιάδη.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου