Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, 2015

  • Οκτώ ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε έξω από την Βουλή, ο Γιώργος Κουμουτσάκος διερωτάται μέσω Twitter αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απεργεί κατά της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης.
  • Σε εκστρατεία δράσης με το όνομα «Μαύρος Δεκέμβρης» καλεί ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός, με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικά πυρά, στις 6 Δεκεμβρίου 2008.
  • Αστυνομική επιχείρηση σε σπίτια πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Αγία Παρασκευή και συνελήφθησαν πέντε άτομα κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές.
  • «Στην άτυπη σύνοδο των κρατών-μελών της ΕΕ επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά με τόση ένταση ότι το προσφυγικό πρόβλημα και οι προσφυγικές ροές δεν μπορούν να ελεγχθούν χωρίς τη συνεργασία της Τουρκίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος συνόδευσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής της Βαλέτα για το προσφυγικό.
  • Συνέχεια στην κόντρα του με την κυβέρνηση και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δίνει με άρθρο του στα Νέα της Πέμπτης ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, κάνοντας λόγο για αριστερούς, κεντρώους, δεξιούς, κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς που «έχουν γίνει ένα ιδεολογικό κουβάρι».

Κόσμος

  • Με τη Σύνοδο της Μάλτας για το προσφυγικό να ελπίζει σε κινητικότητα στο μέτωπο με την Τουρκία, οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό έδαφος σχηματίζουν όλο και σαφέστερα την εικόνα έκτακτης ανάγκης: Η Σουηδία επανεισάγει, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ελέγχους στα σύνορα ενώ η συζήτηση για το προσφυγικό παίρνει φωτιά (μέσω Σόιμπλε) στην εσωτερική γερμανική πολιτική σκηνή. Δεν κρύβει την απογοήτευσή του ο Γιούνκερ για την βραδύτητα στην υλοποίηση όσων έχουν ήδη αποφασιστεί, κώδωνα κινδύνου κρούει ο Τουσκ για το μέλλον της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρώπη.
  • Διπλή επίθεση αυτοκτονίας συντάραξε προάστιο της Βηρυτού που ελέγχεται από τη σιιτική Χεζμπολάχ στην πλέον φονική βομβιστική επίθεση που εκδηλώνεται στην πρωτεύουσα του Λιβάνου μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου 25 χρόνια πριν. Τουλάχιστον 37 νεκροί και περισσότεροι από 180 τραυματίες. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη. Υπήρχε και τρίτος καμικάζι.
  • Τη σύσταση ενός Ταμείου Αρωγής για την Αφρική ύψους 1,8 δισ. ευρώ αποφάσισαν οι 28 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο της Βαλέτα για την ανακοπή του προσφυγικού ρεύματος. Παράλληλα, αναμένεται να συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας στα τέλη του Νοεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, με τις χώρες της Ένωσης να έχουν διιστάμενες θέσεις όσον αφορά τα ανταλλαγματα που πρέπει να δοθούν στην Τουρκία για να περιορίσει τη ροή προσφύγων.
  • Έναν χρόνο αφότου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στην πόλη Σιντζάρ του βόρειου Ιράκ προχωρώντας σε εκστρατεία εθνοκάθαρσης της μειονότητας των Γεζίντι, οι Κούρδοι πεσμεργκά εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης με τη στήριξη αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών.
  • Αγόρι ηλικίας 8 ετών στις ΗΠΑ κατηγορείται, διότι χτύπησε βάναυσα και σκότωσε μέσα στην κούνια του μωρό ενός έτους, το οποίο έκλαιγε. Η μητέρα του είχε βγει για νυχτερινή έξοδο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οικονομία

  • Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν την Πέμπτη καθαρά κέρδη ύψους 111 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του έτους έναντι 24 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, χάρη στην αύξηση των εξαγωγών.
  • Στο 24,6% υποχώρησε η ανεργία τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο 24,9% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Ήταν το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο του 2012, οπότε είχε διαμορφωθεί στο 24,9%. Παραμένει, όμως, σε υπερδιπλάσια επίπεδα σε σχέση με την ευρωζώνη.
  • Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι άνοιξε το βιβλίο προσφορών για αντλήσει από ιδιώτες θεσμικούς επενδυτές κεφάλαια ύψους 1,6 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης του ομίλου.

Αθλητισμός

  • Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας εν όψει του φιλικού αγώνα της Παρασκευής με το Λουξεμβούργο ολοκληρώθηκε με την απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης. Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα αναχωρήσει το πρωί (10:30) της Πέμπτης για τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, αλλά ο Κώστας Φορτούνης δεν θα μπει στο αεροπλάνο.
  • Καλύτερο ξεκίνημα στον Παναθηναϊκό δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» έκανε σήμερα την πρώτη του προπόνηση στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Κορωπί, με τον Μίκαελ Εσιέν να βγάζει κανονικά όλο το πρόγραμμα χωρίς να νιώσει την παραμικρή ενόχληση.
  • Ευεργετικά λειτουργεί η διακοπή του πρωταθλήματος για τους τραυματίες παίκτες του Ατρόμητου. Ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, ο Χαβιέ Ούμπιδες, άρχισε σιγά-σιγά τρέξιμο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Τραϊανού Δέλλα με την επανέναρξη της Super League, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου